Palloliiton uutinen, Seurojen kokous 23.4.2022
Julkaistu: 25.04.2022 08.42

Palloliiton uutinen, Seurojen kokous 23.4.2022

Palloliiton uutinen 23.4.2022 klo 22.20

Seurojen kokous valitsi seuraparlamentin jäsenet – ”Jalkapallon tarkoitus on tuottaa iloa, menestystä ja hyvinvointia”

Suomen Palloliiton ylin päättävä elin seurojen kokous kokoontui historian toiseen kokoukseensa Helsinkiin lauantaina 23. huhtikuuta.

Seurojen kokous valitsi sääntöjen mukaisesti seuraavalle kaksivuotiskaudelle seuraparlamentin jäsenet ja näille henkilökohtaiset varajäsenet. Seuraparlamentin uusi kokoonpano kokonaisuudessaan löytyy täältä >>

Lisäksi kokouksessa kuultiin muun muassa hallituksen tilannekatsaus liiton toiminnasta, taloudesta ja strategiaprojekteista sekä tilannekatsaus Seurojen Palloliiton organisaatiouudistuksen hallinto- ja toimintomallista.

Kokouksen aluksi Helsingin apulaispormestari Nazyma Razmyar osoitti tervehdyksensä ja kiitoksensa yhteiskunnallisesti vaikuttavasta työstä seurojen edustajille. UEFAn edustaja Luca Nicola puolestaan kertoi omassa puheenvuorossaan Suomen tehneen suuren vaikutuksen koko eurooppalaiseen jalkapalloyhteisöön viimeisen vuoden aikana saavuttamallaan menestyksellä. Nicola viittasi Huuhkajien arvokisadebyyttiin, Helmareiden EM-kisapaikkaan, miesten futsalmaajoukkueen esiinmarssiin EM-kisoissa ja alle 17-vuotiaiden tyttöjen EM-kisapaikkaan.

Myös puheenjohtaja Ari Lahti iloitsi suomalaisen jalkapallon ja futsalin viimeisen vuoden upeasta menestyksestä, vaikka varjojakin on ollut.

- Korona on varjostanut Seurojen Palloliiton kahta ensimmäistä vuotta. Toisaalta menestys on ollut monella tasolla parempaa kuin koskaan aikaisemmin. Menestys on kasvattanut jalkapallon kaupallista kiinnostusta, median mielenkiintoa ja harrastamisen intoa. Tätä työtä ei tehdä menestyksen vuoksi, vaan koko elämää ja ihmisten hyvinvointia varten, Lahti totesi.

Lahti muistutti, että harrastajamäärä on korkeampi kuin koskaan, 141 433, mistä tyttö- ja naispelaajien osuus on 26 prosenttia. Myös se on uusi ennätys.

- Jalkapallon yhteiskunnallinen merkitys on tunnustettu. Jalkapallo vaikuttaa konkreettisesti yhteiskunnassa. Meitä kuunnellaan. Pystymme edistämään muun muassa monikulttuurisuutta ja tukemaan kotouttamisessa sekä edistämään lasten ja nuorten intoa liikkumiseen ja lukemiseen, Lahti totesi.

Lahti kiitti kehittyneitä olosuhteita ja muistutti Palloliiton myyntituottojen kehittyneen merkittävästi muutamassa vuodessa. Parantuneet tulokset kentän ulkopuolella merkitsevät myös kasvavaa vastuuta.

- Meillä on vastuu kehityksestä strategian ja investointien muodossa. Se investointi tapahtuu ihmisten kautta. Lisäksi meidän tulee jatkuvasti tarkastella kriittisesti, toimiiko luomamme toimintamalli ja kehittyykö Palloliitto. Jäsenistön tyytyväisyys Palloliiton palveluihin on meille tärkeä mittari, Lahti muistutti.

Kokouksen lopuksi kuultiin herkkä ja vaikuttava, hyvin henkilökohtainen puheenvuoro Palloliiton pitkäaikaiselta hallitusjäseneltä Marja Lipposelta turvallisen harrastusilmapiirin merkityksen tärkeydestä.

Lipponen arvosti Palloliiton Whistleblower-ilmoituskanavan käyttöönottoa epäasiallisen käytöksen, kiusaamisen ja seksuaalisen häirinnän kitkemiseksi.

Puheenjohtaja Lahti kiitti päätöspuheenvuorossaan Lipposta avoimuudesta ja rohkeudesta.

- Emme hyväksy huonoa käytöstä missään muodossa. Meidän seurajohtajien velvollisuus on kitkeä tällainen käytös. Kukaan meistä ei saa paeta sitä vastuuta.

- Lajiemme tarkoitus on tuottaa hyvinvointia. Jatketaan ilosanoman levittämistä ja pidetään lippu korkealla, Lahti päätti kokouksen.

Tallenteen seurojen kokouksesta löydät täältä >>