Kilpailutoimintaa 2021 koskevat määräykset
Julkaistu: 23.12.2020 00.00

Kilpailutoimintaa 2021 koskevat määräykset

Palloliiton hallitus hyväksyi kokouksessaan 14.12. kilpailutoimintaa vuonna 2021 koskevat säännöt ja määräykset.

Kilpailutoimen säännöt ja määräykset vahvistetaan vuosittain ennen uuden kilpailuvuoden alkamista ja niihin tehdään vuosittain tarpeelliset muutokset ja täsmennykset. Vuoden 2021 osalta muutoksia on määrällisesti paljon, mutta niistä moni liittyy termi- ja sanamuotopäivityksiin.

Kilpailumääräysten osalta uutena on kohta, jossa määritellään yleisellä tasolla menettelytapa ja vastuu päätöksenteosta, jos sarjakausi joudutaan keskeyttämään Force Majeure-syystä. Samoin uutena määritelmänä on kansainvälinen ottelu ja siihen liittyvä ilmoitusvelvollisuus Palloliitolle. Kilpailun järjestäjälle myönnetty oikeus painavasta syystä antaa tyttöjen joukkueille oikeuden pelata poikien sarjoissa.

Veikkausliigan, Miesten Ykkösen ja kansainvälinen siirtoikkuna asetettu Veikkausliigan toivomuksen mukaisesti vuodelle 2021 seuraavasti: Ikkuna 1: 27.1-.20.4, ikkuna 2: 13.7.-12.8. Kummatkin ikkunat ovat maksimipituisia.

Lisäksi on muutettu lisenssin alaisten sarjojen kilpailutoiminnan siirtämistä yhtiölle koskevia aikarajoja vastaamaan paremmin lisenssimenettelyn aikataulua. Hakemus tulee jatkossa tehdä 15.11. mennessä, aiemmin määräaika oli 15.1. mennessä.

Varoitusten ja kentältäpoistojen osalta on nyt annettu mahdollisuus alueellisiin poikkeuksiin koskien kentältä poistoa seuraavien automaattisen pelikiellon määräytymistä. Lisäksi on selkeytetty kohtaa, jossa todetaan, että pelaaja, joka on pelioikeudeton ottelussa, ei voi kärsiä saamaansa pelikieltoa tällaisessa ottelussa.

Lisäksi käytännön syistä toimitsijakiellon voimaantuloa on myöhennetty 120 minuutista 90 minuuttiin ennen ottelun alkua.

Jalkapallon valtakunnallista kilpailutoimintaa koskeviin sääntöihin ja järjestämisohjeisiin on tehty muutamia täsmennyksiä. Alemmissa valtakunnallisissa sarjoissa (N2, P20, P17, P18) on lievennetty aikarajaa pöytäkirjan luovuttamisesta erotuomarille 75 minuutista 60 minuuttiin ennen ottelun alkua. Valtakunnallisissa pääsarjoissa on lisätty kaudelle 2021 kesken kauden 2020 tehty sääntömuutos, joka antaa oikeuden viiteen pelaajavaihtoon ja kolmeen vaihtotapahtumaan sekä mahdollisessa jatko-ottelussa yhteen lisävaihtoon ja -vaihtotapahtumaan.

Kaikki olennaisimmat muutokset sääntöihin ja määräyksiin täällä >>

Kilpailutoiminnan säännöt ja määräykset vuonna 2021 löytyvät kokonaisuudessaan täältä >>

Seuran uusimmat