Kausi alkoi tappiolla

Zulimanit vei pisteet kuopioon

Kauden alku pääsi tänäkin vuonna yllätämään Lapan kuin talvi autoilijat syksyllä. Talvikauden harjoitus kerrat jäi yhteen ja sen näki kotijoukkueen otteissa Kankaan kentällä. Ainoastaan joukkueenjohto oli harjoitellut talven aikana. Joukkueen nuorentumisen takia johtoryhmä kuunteli koko talven nuorten jytä-musiikkia ja yritti ymmärtää sitä ja outoja sanoja kuten meitsi ja jolo.

Itse ottelussa Lapan peli oli kuin vihreän veran shakkia. Ei taktista, siirrtoja etukäteen lukevaa sodan käyntiä vaan hidasta ja mielikuvituksetonta pallon siirtelyä missä yksi nappula liikkuu kerrallaan, mistä ei paljon kerrottavaa jäänyt. Ensimmäisellä jaksolla ainoat paikat syntyi  erikoistilanteen jälkeisestä hässäkästä missä pallo pyöri vitosen rajalla, mutta vieraat selvitti tilanteen. Paras paikka siunaantui Mikael Roth "van nistelrooylle", joka pääsi läpiajoon, mutta nosto yritys maalivahdin yli oli pikkusen liian pas*a. 

Vieraat rokotti muutamasta kotijoukkueen nukahduksesta. Ensin pystysyöttö linjan taakse ja ehkä sarjan hitain ja laiskin toppari Antti Intonen oli myöhässä sekä maalilla pelannut Niko Piiroinen pysähtyi vastaan tulossaan ja Zulu hyökkääjä nosti pallon yli Piiroisen. Toinen maali oli edellisen kaltainen. Zulu pelaaja tuli helposti kolmen Lapa pelaajan välistä keskellä ja syötti topparin ja puolustajan isosta välistä hyökkäjän läpi, joka sijoitti pallon takanurkkaan. Tällä kertaa Niko tuli hyvin vastaan, muttei mahtanut laukaukselle mitään.

Toiselle jaksolle Lapa panosti enemmän hyökkäämiseen mikä toi vieraille muutamia maalipaikkoja vastahyökkäyksien muodossa. Raitapaitojen puolustus kesti ne viimeisenä lukkona maalivahti piiroinen, joka esitti toiselle jaksolle pari hienoa torjuntaa. Yhden puolittaisen läpiajon päätteeksi tulleen laukauksen pienestäkulmasta vitosen rajalta ja yhden kaukolaukauksen, minkä sai vaivoin torjuttua kulmaksi.

Lapa sai kuparisen rikottua kun koko pelin paidan alla varapalloa pitänyt Sakke "sakari" Lyyra pudotti ruuhkassa pallon paidan alta ja sijoitti sen maalin, eikä tuomarit huomannut mitään erikoista tilanteessa. Kovin kummoista painetta loppuun ei Lapa saanut ja pisteet matkasi vieraiden mukana Kuopioon.

Ensilumenladun alta talven jälkeen löytynyt raati jakoi pisteitä seuraavasti. 

*** Joona Ellola. Harvoja Lapan pelaajia joka liikkui ja taisteli kentällä.

** Niko Piironen. Eka maalissa hieman epäröi vastaan tulossa, muuten torjui hyvin ja piti kotijoukkueen mukana pelissä.

* Sakke Lyyra. Maali, muutama hyvä katko ja taisi kerran ajoittaa nousunkin oikein.

Lampaan pe**eet menee tällä kertaa Pekka "seksi-peksi" Pykäläiselle. Kohta miehen iässä olevalle topparille ei enää peleissä riitä pelkkä nätti hymy. Pari harhasyöttöä, mitä toki tuli muillekkin Lapalaisille. Pohkeet Pekka pani kuntoon talven aikana, mutta nilkat ei nyt nuorella miehellä 90 minuuttia kestä.

Seuraava peli Lapalla on jo tiistaina kun matkataan Siilinjärvelle paikallisen palloseuran vieraaksi. Jospa siellä peli alkaisi kulkemaan ja hyökkäys kolmanneksellakin saataisiin ratkaisuja aikaiseksi. Jos ei niin sitten on ruvetta pitämään myös harjoituksia.

SIPS - LAPA95

Lapa haki pisteet nuorelta Sipsiltä

Lapa aloitti vahvasti ja hallitsi peliä alusta ja pyöritti peliä alakerrassa, muttei saanut hyökkäys alueella mitään aikaiseksi. Ensimmäinen vaarallinen tilanne syntyikin kotijoukkueelle kun laitapakin paikalla pelannut Juuso "tiki" Tikkanen ei ollut hereillä kun muu alakerta yritti paitsio ansaa ja Sipsin pelaaja yksin läpi. Hyökkääjä jäätyi kun Lapan maalilla pelannut Petri "pantteri" Ekholm tuli kokemuksella vastaan ja selvitti tilanteen kulmaksi. 

Avausmaalin teki Lapa kun ensin Kontu antoi kulman jonka Sipsin pelaajat onnistui purkamaan. Pallo ajautui uudelleen Kontulle ja tällä kertaa keskitys suoraan Pekka "seksi-peksi, lapinlahden Piquen" Pykäläisen päähän ja pallo maaliin. Viimeistely laadukas, mutta tuuletus perus topparin tasoa, kädet ilmaan ja hölmistynyt ilme.

Kauaa ei vieraat kerennyt johdossa olla. Lepsua pelaamista keskikentällä ja Sips pelaaja pääsi laukomaan kuudentoista rajalta. Ekholm maalillaan torjui laukauksen alakulmasta. Pallo jäi pyörimään vitosen rajalle ja kun Lapan puolustajat seisoi tilanteessa kuin puumulkut hyökkääjällä oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin. Näissä numeroissa mentiin tauolle.

Toinen jakso oli hyvin ensimmäisen kaltainen. Molemmat joukkueet siirteli palloa keskialueella, muttei saanut hyökkäys kolmanneksella luotua tilanteita. Kunnes kymmenen yli kahdeksan Lapa sai kulman. Lapan kokeneempi osasto käytti vastustajan nuoruuden intoa hyväkseen ja vieraat johtoon. Antti "ändi" Intonen antoi kulman. Kaikki muut Lapan pelaajat rynni kohti etutolppaa Sips pelaajat kannoillaan, paitsi mies jolla otsa jatkuu niskaan asti, Kontu. Pallo tippui tarkasti Kontu päähän takatolpalle ja pallo lähietäisyydeltä maaliin. Kokeneet pelaajat pelasi tilanteessa paremmin yhteen kuin Peli-karhu ja vero-karhu.

Mutta jälleen ei vieraat kauaa johtoa kerennyt juhlia kun omissa soi. Keskialueelta pystysyöttö linjantaakse. Pantteri maalillaan hieman epäröi vastaan tulossaan ja vastustaja nosti pallon hienosti yli maalivahdin ja tilanne 2-2. Kymmenen minuuttia oli peliä jäljellä kun Lapan juniorimyllyn kasvatti Mikael "babe" Roth vei vieraat taas johtoon. Miksu sai pallon keskialueella, tempo kuljetus keskeen ja laukaus parista kympistä. Pallo muutti hieman suuntaa Sips puolustajan jalasta ja upposi etukulmaan. Miksu näytti peksille miten maalia vois myös tuulettaa ja kirmasi pienen spurtin ja hyppäsi kuin Tomas Brolin vuonna 94 Yhdysvalloissa, Romaniaa vastaan pelatussa ottelussa, hienon vapari kuvion jälkeen Kalifornia keskipäivässä Stanfordin stadionilla. Ruotsi meni sinä vuonna aina pronssille asti kun se kaatoi pronssi-ottelussa Bulgarian 4-0.

Sips ei saanut kunnon kiriä aikaan eikä maalin jälkeen Lapallakaan ollut paikkoja siksi pieni muistelu hetki vanhoista hyvistä ajoista. Montun reunalla ottelua seurannut Raati jakoi pisteet seuraavasti.

*** Kontu. Seurasiirron myötä uutta kevättä elävä keskikentä peluri jakoi palloa hyvin keskialueella ja merkkasi tehotilastoihin  1+1.

** Joona Ellola. Jälleen valtava määrä työtä keskikentällä.

* Jesse Väänänen. Löytyi paikka keskikentän pohjalta. Hyvin liikkuva ja taistelava kaveri, vaatii hieman työtä pallon kanssa. Pankon kulmapöydässä oli puhuttu  viikonloppuna lapan valkoisesta N'golo kantesta.

Lampaan per**et menee Juuso Tikkaselle. Ensimmäisessä Sipsin vaarallisessa tilanteessa oli kolme metriä muuta linjaa alempana ja näin ollen paitsio ansa petti. Lisäksi piipuutti ennemmin kuin Pekan pohkeet.

Seuraava koitos Lapalla on kun Valio areenan nurmelle vieraaksi saapuu Elo/2 kuopiosta. Kaikki paikalle seuraamaan sarjan kauneimman ja rikkaimman joukkueen koitoksia ja herkuttelemaan kioskin antimilla. Ultratkin on aikonut jo ilmaantua paikalle niin tule sinäkin, koska Lapan pelit on kuin seksi tai nakkikioski tappelu. Mielenkiintoista seurattavaa, mutta todella kiusallista olla mukana. Ottelu alkaa 23.5 klo 18.30