ZULIMANIT - LAPA-95

Kauden avauksesta selkäsauna

Lapan kova talvikauden harjoittelu näkyi jumina ja liikkeen puuttumisena ottelussa, varsinkin kun reenaaminen aloitettiin normaalia myöhemmin ja herkistely kausi jäi pitämättä ennen kauden alkua. Ainoana pelaajana joka herkisteli koko talven Eetu "eddie" Väisänen oli pirteällä jalalla liikkeellä heti ottelun alusta asti ja loi ensimmäisen vaarallisen paikan jo ottelun kolmannella minuutilla. Pallon riisto keskialueella ja pieni kuljetus pois ruuhkasta ja hyvä syöttö laitaan Mikael "knight" Rothille, joka laittoi matalan keskityksen etutolpalle. Paikalle viiletti "ihan nikke vaan", mutta vastustajan maalivahti sai kädet väliin viime hetkellä. Heti perään kotijoukkue sai paikan kun ex-lapalainen Aki " meijän aki" Vuohtoniemi pääsi laukomaan kuudentoista rajan takaa. Tämän takia Aki myytiinkin aikoinaan kovalla hinnalla sarjan suurseuraan, laukaus selvästi yli maalin.

Ottelu jatkui tasaisena ja seuraava puolittainen paikka tuli lapalle 20 minuutin paikkeilla kun Antti "ajattelee kuin Gandhi ja kävelee kuin Kononen" Intonen chippasi pallon zulu puolustuksen yli mistä Robert "Pires" Pietikäinen yritti jatkaa pallon päällä Rothille. Puolustus katkaisi syötön viimehetkillä. Lapa sai useamman kulman ottelun alussa, muttei saanut aikaiseksi mitään mainittavaa tilasto merkinnän lisäksi.

24. minuutilla kotijoukkueelle vihelleettiin rangaistuspotku kun Jesse "suvun parhaat polvet" Pulkkinen torjui kädellä zulu laukauksen joka oli suuntautumassa kohti takakulmaa. Hyvä laukaus kohti alakulmaa, mutta Niko Piiroinen näytti miksi hänet hommattiin takaisin maalille. Loistava venytys laukaukseen ja jatko tilanteeseenkin pääsi peittämään niin ettei avausmaalia nähty.

Puolen tunnin kohdalla kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon. Lapan puolustusta tilanteessa voisi verrata virteen 499, "Kaikille tilaa riittää kaikille paikkoja on". Pystysyöttö rankkialueen rajalle missä zulu pelaaja sai ottaa pallon aivan vapaasti haltuun ja laukoi kohti maalia, mutta tämän tilanteen Niko jälleen torjui maalilla. irto palloon ennätti ensimmäisenä kotijoukkuuen pelaaja, kun Lapalaiset ihasteli Nikon venytystä. Riparit sisään ja taululle 1-0.

Viisi minuuttia tästä oli lapalla paikka tasoittaa kun Robert vaihtaa laitaa pitkällä syötöllä. Nikke keskittää ja Mikael Roth pommittaa ylärimaan. Puoliajalle mentiin 1-0 tilanteessa.

Toiselle jaksolle Lapalle tuli viimekausilta tuttu surkea alku. parin minuutin kohdalla puolustajat törmäilee toisiinsa ja vastustaja yksin läpi ja tilanne 2-0. Tässä kohtaa tuntui että Lapan selkäranka taittui, vaikka paikkoja saatiinkin luotua mutta taistelu tuntui loppuneen.

Noin kello 20.15 kuopion aikaan lapalla oli loistava paikka kaventaa kun Nikke vain puski sivuvapaarista tulleen pallon, mutta zulut pelasti tilanteen maaliviivalta. 74 minuutilta alkoi Lapan synkkä kymmenminuuttinen kun vastustaja toisen jälkeen juosi lapan puolusteksen läpi. Niko maalilla pelasti muutaman, mutta kolme kotijoukkue pystyi tekemään ja tilanne muuttui nopeasti 5-0. Aivan ottelun lopussa Intonen pelasi Niken läpi, mutta nikellä oli liikaa aikaa keksiä ratkaisu ja lopulta nikke päätti vain kuljettaa pallon suoraan vastustajan moken syliin. Loppu lukemat 5-0 hieman mairitteli kotijoukketta vaikka parempi olikin ottelussa. Seuraavaksi Lapa saa vastaan koti areenalla sarjan uuden joukkueen, en nyt muista se nimee mutta ei se varmaan kovin hyvö oo.

Tuttuun tapaan joka paikassa lymyilevä raati oli täälläkin paikalla ja jakoi pisteet seuraavasti.

*** Niko Piiroinen. Huippu torjuntoja esitti läpi ottelun, maaleille ei mahtanut mittän. Avaukset oli heikentynyt tiibetin reissulla

** Mikael Roth. Taisteli hyvin hyökkääjän paikalla ja malttoi pitää palloa ja rauhoittaa peliä välillä.

* Eetu Väisänen. Ihan vaan säälistä kun harkoissa aina haukun sitä.

Lampaan pe**eet menee tällä kertaa harvinaisesti jo heti kauden alussa poissa olijoille, varsinkin niille jotka jäi pois kun piti kitkeä rikkaruohoja tai kun varpaisjärven roskalava facebook ryhmässä ilmoitettiin iittalan astioista.

LAPA-95 - LOKOMOTIV

Lapa taisteli kotiyleisön edessä avaus pisteet

Avaus puolikkaalla paistoi lehdistö parvelle aurinko sen verran pahasti silmiin ettei peliä nähnyt kunnolla, mutta heti ottelun alkuun Olli " parempi volley kun tikkasella tarzania vastaan" Kananen pommitti kulman jälki tilanteesta rimaa hipoen pallon yli vieraiden maalin. Viimeiselle vitosella alkoi tapahtua maalienkin merkeissä kun ensin vieraat siirtyi johtoon kun Lapan puolustuksen purku epäonnistuu ja vastustaja sijoittaa pallon varmasti alakulmaan. 

Pelataan jo ekajakson lisä aikaa kun Lapa tasoittaa. Otto Saarela laittaa pystysyötön ja Mikael Roth läpi. Ensimmäisen mokke torjuu, mutta paluupallon Mikael laittaa sisään. Tauolle 1-1 tilanteessa.

Toisen jakson lapa aloittaa vahvasti ja 50. minuutilla toppari Pekka "Toppari tomi 2.0" Pykäläinen nousee vahvasti ja pelaa seinäsyötöillä itsen vetopaikkaan vitosen rajan tuntumaan. Alakerran kaverille maali tilanteessa tuttu jäätyminen ja poika ei osunut liikkuvaan palloon. Kolme minuuttia tästä ja Pekalla jälleen paikka maalin kun Intosen sivuvapari leijailee pelalle. Tällä kertaa Pekka osuu palloon, mutta maali jää edelleen tekemättä pallon suuntautuessa ohi maalin.

Tunnin kohdalla Lapalla jälleen sivu vapari ja Intonen keskittää. Mikael "ei sukua simolle" Roth puskee ja Pekka ajattelee että jos en minä tee maalia niin ei tee muutkaan ja paitsio asemassa osuu palloon. Pallo maaliin, mutta sarjan herkin liputtaja nostaa lipun ylös ja peliä jatketaan vieraiden vaparilla. (Oki ei ois jaksanut liputtaa)

73. minuuttia pelattu kun Mikael Roth repii rastaa ja taistelee pallon vieraiden puolustukselta ja pelaa Juuso Tikkasen läpi. Sillä paremman jalan kärkkärillä juuso tykittää pallon etuyläkulmaan ja kotiyleisö repeää liitoksistaan. Tilanne 2-1.

Ottelun varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla kulman jälkitilanteesta pallo pomppii Eetu "eddie" Väisäselle joka laukoo 10 metristä. Eetun onnistunutta laukausta on odotettu 3,5 vuotta ja nyt se sattui ja onneksi peliin eikä harjoituksiin. Pallo vastustamattomasti vieraiden maaliin ja Isä-Veskukin näytti penkin takana hieman däppäävän innoissaan. Lisäajalla Vieraat vielä kaunisteli lukemat 3-2 kun Lapan puolustus oli jo lopettanut pelaamisen.

Tällä kertaa Ala-pitkän shakki-kerhon jäsenistä koostunut raati jakoi pisteet tällä tavalla

*** Mikael Roth. Oli mukana kaikissa lapan maaleissa ja muutenkin luomassa vaarallisiaa tilanteita. suojaa ja pitää palloa hyvin hyökkääjän tontilla.

** Toppari pari Ahonen-Pykäläinen. hyviä katkoja ja pelin avaamista. oikea aikaisiaa Lucio maisia nousuja. Hieman ääntä kaivataan vielä. Aleksille 1.5 tähteä.

* Jari Pulkkinen. Hoiti peluuttamisen niin että väsymystä ei haivattu ja kaikki sai riittävästi peli aikaa. reagoi nopeasti penkin takan tilanne muutoksiin. Nyt voi tyytyväisenä lähteä ET-lehden lukija matkalla omat kettu karkit mukana.

Raati ei tiennyt että lampaan pe**eet pitää jakaa


RAUTU - LAPA-95

Lapa aivan vastaan tulija rautalammilla

Itä-Suomen viitos divarin kaunein ja rikkain seura saapui rautalammille bussikuljetuksella, mutta siihen reissun hienoudet jäikin.

Ottelu alkoi ajallaan ja ihan yks-kaks peli oli kaks-yks. Viiteen minuuttiin kotijoukkue oli kaksi kertaa läpi ja molemmat tuotti tulosta, ennenkuin seitsemännellä minuutilla LaPa onnistui myös. Syötön katko keskialueella pallo Eetu Väisäselle joka pelasi Niklas Puustisen puolittain läpi. Varma sijoitus takakulmaan puolustajan estelyistä huolimatta.

Vartin pelin kohdalla Lapalle siunaantui laukaisupaikka kun koti joukkue purki pallon huolimattomasti, mutta heidän onnekseen Eetu Väisäselle. Maalitykin ruuti on jo neljättä vuotta märkää ja laukaus yli maalin. Yhden kendoerän paikkeilla alkoi taas tapahtua maalien merkeissä kun ensin kotijoukkueen hyökkääjä piti lapan, ennen niin varmaa puolustusta pilkkanaan. Ensin vettä korvassa harhautuksella yksi ja sitten suoraan juoksu harhautuksella toinen LaPan puolustaja sivuun ja pallo ohi Piirosen. Heti perään Lapa pääsi kaventamaan kun Antti "valmentajan vaihdossa polvi paranee" Intonen keskitti vaparin keskialueelta maalille. missä Mikael Roth van Nistelroy voitti Rautalammin pisimmäin miehen, joka oli vielä maalivahti, ponnisuts kisassa ja puski kolmeen kahteen.

Puolen tunnin kohdalla kotijoukkueelle vihelletään rakkari kun Lasse "Tuomaksen serkku" Hyvönen (kts. aikaisemman kauden barca pelin raportti) repii aivan turhaan pallottoman hyökkääjän nurin ja pilkulta pallo varmasti maaliin. Tilanne 4-2.

Vielä jakson lopussa koti joukkue onnistu kahteen otteeseen kun ensin Lapan vaparin jälkeen vastahyökkäyksestä 5-2 ja aivan jakson lopussa 6-2.

Toiselle jaksolle Lapa muutti ryhmitystä ja saikin pelistä otetta. Tunnin kohdalla Juuso "Tiki-Taka" Tikkanen läpi, mutta vasurin nosto yli maalivahdin ja maalin. "Miksi kaikki maalipaikat pitää tulla Edille tai Tikille", Lapan penkiltä kuultu lausahdus. Pari minuuttia tästä ja Lapan uusi vahvistus Joona "eloveena" Ellola pääsi laukomaan, mutta tulos sama kuin muillakin, yli maalin. Jälleen muutama minuutti eteenpäin ja vieraat lähellä maalia. Ensin Mikael Roth Gullit joudutaan repimään läpiajossa nurin ja vapaari kuudentoistarajan tuntumasta. Mikael itse ampuu kierteisen laukauksen tolppaan.

Olli Kananen väläyttelee 70 minuutin kohdalla muutaman vuoden takaisia El Bendoliin maisia nousujaan ja pääsee keskittämään. pallo tulee suoraan Sakke "pesusieni" Lyyran päähän, mutta ritariässän tukalla on vaikea puskea, pusku kuitenkin suuntaantui kohti maalia ja ohi maalivahdin, mutta koko Rautalammin kylän onneksi puolustaja kerkesi tilanteen pelastamaan. Vielä juuri ennen pelimiehen kymppiä Lasse Hyvönen haastoi laidassa ja siirsi pallon viitosen viivalle, missä ensin Robert Pietikäinen pääsi kokeilemaan ja irto palosta Lyyra, mutta maalivahti poimi jälkkimmäisen syllinsä.

Kun et itse tee paikoista niin vastustaj tekee ja näin kävi nytkin. Nopea vastahyökkäys Lapan painostaessa ja hieman epäonnistunut katko puolustukselta ja jälleen kotijoukkueen pelaaja läpi. Tilanne 7-2. Viimeisellä minuutilla Lapa sai vielä akvennuksen aikaan kun Mikael Roth haastoi Rautu puolustuksen ja laukoi takakulmaan Loppu numeroiksi 7-3.

Rautalammin mansikanpoimijien koulutuksen valioyksilöistä koostunut raati  jakoi pisteet seuraavasti.

*** Joona Ellola. Ylivoimaisesti vieraiden paras pelaaja tänään. Jaksoi liikkua keskikentällä ja toi pallovarmuutta ja peliälyä Lapan joukkueeseen. Lapinlahden nuorille naisille tiedoksi tämä Pörsänmäen unelmien poikamies, joka omaa niin tiukat pakarat että jos niiden väliin laittaa hiilen, niin seuraavana päivänä pois voi ottaa timantin, on nähtävillä kotipelissä PuPaa vastaan, kun nuorukainen kirjoitti 2+2 vuoden sopimuksen. Lippuja koti peliin on saatavilla vielä hyvin varustelluilta huoltoasemilta.

** Mikael Roth. Taisteli myös hyvin koko pelin kärjessä ja kaksi maalia. Samoille naisille tiedoksi että nämäkin esipaistetun patongin väriset ruskettuneet reidet vilahtelevat samassa PuPa pelissä, että kaikki vaan paikalle.

* Bussikuski. Hyvissä ajoin perillä ja ajoi bussin kopin oven tuntumaan ja kotimatkalla heilautti bussin kahdelle renkaalle ja sai väistettyä tielle eksyneen hirven viimehetkellä ja vielä niin ettei A-Peen Mallasmehu ja Tikin Hiiva-limppari läikkynyt ollenkaan.

Lampaanper**et menee ensimmäisen jakson pelille koko joukkueelle, aneeminen halutun ja laiska esitys ensimmäisellä jaksolla näkyi tulostaulla ja toisen jakson hyvä peli meni käytännössä hukkaan kun piste sarakkeeseen ei lisää pojoja tullut.

LAPA-95 - PUPA

Ei muistella tätä peliä paljoa, häviö tuli

Jos haluat tarkemman raportin tästä pelistä käy PuPan sivuilla tai lue vanha Lapan raportti missä lihavat vihreät miehet juoksi Lapan nurin. Vihreiden tilalle vain keltainen ja kalakukko kaupungin pelaajat ei niin lihavia ollut.

Mutta nopeasti itse peli läpi. Lapa ei saanut pidettyä tempo kovana vaan lähti Pupan kävelyyn mukaan mikä sopi vanhoille pelimiehille. Puolen tunnin kohdalla syntyi avausmaali. Huippuselostaja Bubi Walleniusta lainatakseni, "Pupa sai kulmapotkun hyvästä paikkaa". Pallo taktolpalle mistä vieraiden pelaaja pääsi puskemaan kolmen Lapa pelaajan estelyistä huolimatta pallon maaliin. Tämä jäi ensimmäisen jakson ainoaksi osumaksi.

Toisen jakson alkuun vieraat siirtyi kahden maalin johtoon kun pitkä purkupallo lensi Lapan kuudentoista rajan tuntumaan. Lapan puolustus aivan pihalla tilanteessa ja yksi Pupan pelaaja jälleen kolmea lapalaista vastaan, pallo haltuun ja vauhdilla ohi polustajien ja pallo maaliin. 3-0 syntyi erikoistilanteesta. Keskitys maalille missä ykköspallon vieraat voitti helposti ja kotijoukkueen puolustus hävitti samassa omat miehet kokonaan. Pupa peluri aivan vapaana vitosen rajalla ja pallo varmasti maaliin ohi voimattoman Piirosen. 4-0 syntyi kymmenen minuuttia ennen loppua, Lapa puolustuksen hölmöillessä. Aleksi "atm" Ahonen pomputti pallon vastustajalle. Vieraat läpi ja pallo maaliin. 

Loppu lukemat 0-4. Valmentajan palaute pelin jälkeen pelaajille oli lyhyt ja ytimekäs.
Unohdetaan tämä peli nopeasti, pidetään pari viikkoa huilia ja sitten lopetetaan pelaaminen.

Kovaan tilanteeseen joutunut raati joka yleisön painostuksesta joutuu antamaan niin tähdet kuin p***eetkin yksittäisille pelaajille jatkossa tuli seuraavaan tulokseen.

*** Joona ellola. Liikkui keskialueella hyvin ja käynnisti lähes kaikki punaisten hyökkäykset.

** Mikael Roth. Taistelee loppuun asti tilanteet, maalinteko tilanteisiin kaivattaisiin suoraviivaisuutta.

* Niko Piironen. Harvoja pelaajia joita ei voi syyttää yhdestäkään maalista. Torjui mitä torjuttavissa oli.

Lampaan pe***t. Juuso Tikkanen. Oli paikat ainakin kolmeen maaliin, oli tyhjää maalia ja avopaikkoja viidestä metristä. Oli uudet kengät ja tukka hyvin, mutta ei mistään sisään. On kuulema joskus tehnyt suonenjoella välitunnilla pelatussa pelissä maalin, mutta sitä viimeistelyä ei tänään näkynyt.

Seuraavaksi Lapa matkustaa varkauteen paikallisen nekkarin pallon vieeraaksi. Toivottavasti peli paranee siihen mennessä.

NEKKARIN PALLO - LAPA-95

Lapan taistelu ei riittänyt, pisteet jäi varkauteen

Lapa sai jalkeille vain 12 pelaajaa, loukkantumisien ja muiden esteiden takia. Mukaan lähti yksi Lapan juniorimyllyn läpi käynyt b-juniori Reetu " frederik" Pekkarinen ja toinen juniori Jari "pulu" Pulkkinen oli ainut vaihtomies.

Lapalle tuli katastrofi alku kun pitkään pystysyöttöön vastaan tullut Niko Piironen arvio pallon lentoradan väärin ja potkaisi ohi pallosta. Vastustajalla helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin ja siirtää kotijoukkue toisella peliminuutilla johtoon. Lapa ei masentunut tästä vaan jo 8. minuutilla syntyi tasoitus. Lapalle vapari 30 metristä ja valmennukselta hyvä veto laittaa Eetu "edi" Väisänen laukomaan. Eetulla on kova ja tarkka laukaus, valmennus on aina luottanut edin vetoon. Eetu on kuin poika jota en ikinä halunnut. Painava laukaus etukulmaan ja tilanne tasan.

Tämän jälkeen nekkari otti peliä hieman enemmän haltuun kun sai pyörittää koko ajan vaihtoja ja sai tuoreita jalkoja keski alueelle. Parikymmentä minuuttia pelattu kun kotijoukkue loi muutaman vaarallisen tilanteen. Laidasta haasto ja keskitys maalille. Ensimmäisen tilanteen Sakke "paavo" Lyyra selvitti kun voitti pääpallotilanteen. Pallo ajautui nopeasti rankki alueen rajalle nekkarin pelaajalle, joka pääsi laukomaan. Joona "toisiks paras joona" Ollikainen kerkesi peittämään laukauksen uhrautuvasti ja Lapa selvisi tilanteesta ilman takaiskua. 

Vajaa kymppi ennen loppua kotijoukkue iski kuitenkin kun Lasse " norppa" Hyvönen antoi harhasyötön alakerrassa, ja vastustaj iski välittömästi pystyyn Lapan linjan taakse. Ensimmäiseen laukaukseen Lyyra kerkesi liukumaan eteen, mutta kakkospallo tulli suoraan toiselle varkautelaiselle joka nosti hienosti vastaan tulleen Piirosen yli takakulmaan. Tämä jäi tauko tilanteeksi.

Toisen jakson alku oli jälleen lapalle synkkä. Pallo laidalta Lapan toppariparin väliin, joilla oli aivan liian iso väli. Piironen vastaan, mutta nekkarin pelaaja nosti yli maalivahdin ja tilanne 3-1. Tunnin kohdalla Lapa sai muutaman paikan kun Joona "bachelor" Ellola katkaisi ensin nekkarin pelin avauksen parissa kympissä. Nopea laukaus suuntaantui kohti maalivahtia joka poimi pallon syliin. Heti perään samamies katkaisi syötön keskialueella. Nopea vilkaisu maalille missä maalivahti oli pihalla tilanteesta ja laukaus keskiympyrän kaarelta. Pallo kuitenkin hieman ohi maalin.

70 minuuttia pelattu ja lapalle vapari. Matkaa maalille noin 27.5 metriä. Eetu pallon taakse. Laukaus kohti etukulmaa, mutta tälläkertaa maalivahti saa pallon haparoiden kiinni ja toinen maali tältä erikoistilanteiden erikoismieheltä jää tekemättä. Hieman ennen loppua Lapa jauhoi alakerrasta asti vielä yhden maalipaikan. Lyyra Tikkanen kaksikko pelasi lyhytstöttöpelillä pallon pois omalta rankkialueelta. Pallo Mikael "babe" rothille, joka pelasi Nikke "ankara" Puustisen puolittain läpi. Nekkarin veska tuli kuitenkin oikea-aikaissti vastaan ja torjui tilanteen. 

Lopussa nähtiin vielä mainittavan arvoinen tilanne, jonka varkautelais tuomaristo saa käydä läpi. Lapalla kulma ja Niko nousi maaliltaan ylös. Nekkarit purki tilanteen ja pääsi iskemään vastaan. pystysyöttö missä ainoastaan Sakke oli alapuolella, mutta linjuri ei osannut paitsiosääntöä ja jätti liputtamatta. Onneksi kotijoukkue tuhlasi itse tilanteensa ja lisä maaleja ei nähty. Hannulle, Päkälle ja Lasalle terkkuja, että kyllä muualtakin löytyy huonoja tuomareita.

Paikalle eksynyt raati jakoi pisteet seuraavasti.

*** Niklas puustinen. Teki laidalla kovasti töitä molempiin suuntiin, ajoitus kohdalleen niin maaleja alkaa syntymään.

** Eetu Väisänen. Maali ja muutama hyvä laukaus. Jopa hieman taistelu asennetta havaittiin kentällä ja yksi hyvä juttu.

* Joona Ellola. Jälleen yksi parhaimmista lapalaisista kentällä. 

Lampaan per***t menee Lasse Hyvöselle. Ei antanut bussissa pelin jälkeen karkkia vaan söi itse kaikki. Läski.

Seuraavaksi Lapa kohtaa vielä kotona juhannuksen jälkeen Tarzanin ennen taukoa. Samanlainen taistelu ja muutama vaihtomies +kotiyleisön tuki niin eiköhän pistetili kasva.