LAPA-95 - ZULIMANIT

Kauden avauksesta tappio

Iisalmeen kankaan tekonurmelle sirretyn ottelun aloitti Zulimanit vahvasti ja loi ensimmäisen tilanteen jo puolen minuutin kohdalla Lapan puolustuksen nukkuessa. Niko Piiroinen tuli kuitenkin maalilta hyvin vastaan ja torjui läpiajon. 
Shokki alun jälkeen Lapakin sai paikkoja maalin tekoon, mutta jo viimevuosilta tuttu tehottomuus vaivasi raitapaitoja.

Parhaille paikoille pääsi A-P Tervaniemi jonka pusku suuntautui sivuverkkoon ja toisessa tilanteessa A-P luuli juoksevansa kovasti, vaikka juoksi vain täysillä ja unohti laukoa. Myös Lapan yksi uusista vahvistuksista Toni "köyhänmiehen miljonääri-jussi" Nousiainen, pääsi hyville tonteille. Ensin  Toni tuhlasi paikan kun A-P "teekki" Tervaniemi jatkoi päällä keskityksen maalin eteen. Zulu maalivahti peitti tilanteen hyvin. Hetki tästä ja Toni pääsi nokikkain vieraiden maalivahdin kanssa. Hätiköity laukaus tukijalalla ja pallo ohi maalista.

Vieraat ottivat kenttätapahtumia koko ajan enemmän haltuun ja pyöritti peliä Lapan puoliskolla ja avausmaalikin syntyi ennen auringon laskua. Sivurajaheiton jälkeen Zulimanien pelaaja pääsi keskittämään vapaasti ja Lapa puolustuksella oli jälleen vaukeuksia miesvartioinnissa. Vastustaja pääsi ohjaamaan pallon aivan vaapaasti seitsämästä metristä ohi maalivahti Piiroisen. Ensimmäinen puoliaika meni vieraille 0-1.

Toisen jakson Lapa aloitti vahvasti. A-P "teekki" Tervaniemi taisteli pallon omalla puoliskolla raitapaidoille ja pallo pelattiin pystyyn Mikael "Pakollinen" Rothille. Roth puolittaiseen läpiajoon. Puolustajan ja maalivahdin estelyistä huolimatta Mikael pystyi siirtämään pallon Tonille jolla oli helppo työ siirtää peliväline tyhjään maaliin.

Vain hetki tästä ja Lapalle kylmää vettä niskaan. Virheiden ketju alkoi hyökkäys alueelta. Ensin huono keskitys laidalta suoraan ensimmäiseen vastustajaan, kaksinkamppailu kakkospallosta hävittiin ja vieraat vastahyökkäykseen. Pystypallo puolustuksen selustaan missä Juuso" jalkapallon Adrian Solano" Tikkanen potkaisi ohi pallosta ja heti perään vastaan tullut Piiroinen purki pallon suoraan vastustaajaan. Pallo jäi vastustajan eteen jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin. Vieraat loi hyviä maalipaikkoja tämänkin jälkeen Lapan maalille, mutta hyvän pelin pelannut Piiroinen esitti muutaman loisto torjunnan. Yhden laukauksen vitosen rajalta ja rangaistus potkun.

Vieraat viimeisteli loppunumeroiksi 1-3 kun Lapa esitteli virheiden kirjoaan. Keskikenttä ei seurannut ensin vierestä lähtenyttä vastustajaa ja sitten koko puolustus seurasi vain pallollista pelaajaa ja takaviistoon vapaaksi jäänyt entinen Lapalainen A. Vuohtoniemi laikoi pallon Lapa maalin alakulmaan. Adebayorin herrasmies kurssin käyneenä vuohtoniemi juhli maalia hillitysti. Lopussa Lapa sai muutaman vaarallisen oloisen kulman mistä tuhlaajapoika tervaniemi pääsi kokeilemaan pääpelitaitoaan, mutta ilman tulosta, eikä ihme sillä normaalisti tuon kokoisia nostellaan trukilla.

Kaikesta huolimatta lapalta kelpo aloitus kauteen Pre-Season huomioon ottaen. Maalipaikoissa terävyyttä ja isojen virheiden määrä pienemmäksi, sillä tällä tasolla virheistä rokotetaan välittömästi.

Raatikin sattui paikelle, koska oli talven viimeinen keilavuoro pelixsiiriissä juuri ennen peliä.

*** Toni Nousianen. On lyönyt itsensä läpi kuin kiinalaisen ravintola buffet-lounas. Maali ja hyvää liikettä. Kova työmoraali meni ehkä hukkaan hyökkääjänä.

** Niko Piiroinen.  Loisto torjuntoja maalilla. Maaleille ei mahtanut mitään. Yksi tähti pois "pelinohjauksen" takia josta tuli sanomista kauluspaidoilta.

* Pekka Pykäläinen. Puolustuksen tukipilari ja johtohahmo kunhan rohkeutta hieman lisää. Yksi tähti pois heikkojen pohkeiden takia.

Lampaan per**et menee tällä kertaa koko joukkueen Pre-seasonille. Harjoitus kertoja oli ennen kauden alkua 13 jos jokaisen harjoituksen käviä lasketaan erikseen. Annetaan kesäisin hieman tasoitusta vastustajille, niin ei talvisin olisi enää vara antaa.

Siitä kooste peliin ja tiistaina lähdetään parantamaan raportteja, koosteita ja otteita toivalaan paikallisen reservijoukkueen vieraaksi

https://www.youtube.com/watch?v=4Iv_zwGQ2Sk

TOU/2 - LAPA-95

Lapalle kauden avausvoitto

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti eikä Lapa päässyt pelin alku hetkellä peliin mukaan. Kotijoukkue liikutti palloa hyvin ja Lapa joutui vetäytymään omalle kenttäpuoliskolle ja roiskimaan pitkiä purkupalloja vastustajan puoliskolle.
Mitään vaarallista Kotijoukkue ei saanut aikaan vaan raitapaitojen puolustus topparipari Pykäläinen-Ahonen johdolla selvitti tilanteet.

Ensimmäinen vaarallinen tilanne tulikin Lapalle kun Toni Nousiainen pääsi Lapan purkuun ensimmäisenä ja haastoi Tou puolustuksen. Tälläkertaa
Toun puolustus selvitti tilanteen vaikka joutui pelaamaan aivan sääntöjen rajamailla.
Koti joukkue jatkoi painostusta mutta oli kovin tehoton viimeisellä kolmanneksella ja Lapan maalilla pelannut Niko Piiroinen ei joutunut torjunta töihin.
 
Peli jatkui tällaisena aivan ensimmäisen jakson lopulle jolloin esiin astui Lapan oma kasvatti,tulevaisuuden maajoukkue pelaaja (lajia en tiedä),
mies joka pystyy syömään 6 Runebergin torttua putkeen vaikkei niistä tykkää, Eetu "edi" Väisänen. Eetu taisteli pallon keskiympyrässä ohitti pari Toun pelaajaa ja syötti Tonin yksinläpi.Tou puolustus ei pysynyt perässä ja tällä kertaa Toni sijoitti pallon varmasti ohi vastaan tulleen maalivahdin.
Jakson lopun Lapa pelasi varmasti ja tauolle mentiin Lapan 1-0 johdossa.

Maali ja huoltaja Vesa "vesku" Väisäsen murahdus puoliajalla antoi Lapalle itseluottamusta ja vieraat otti peliä enemmän haltuunsa toisella jaksolla.
Vain kymppi toista jaksoa pelattu kun Lapa käynnisti nopean vastahyökkäyksen. A-P "teekki" Tervaniemi oli täydessä vauhdissa ja Toun puolustus tuli 
tilanteeseen sen verran myöhässä, että saa VR:nkin näyttämään hyvältä. Vapaapotku 27 metristä ja Antti "ändi" Intonen pallon taakse. Kierteinen voimaveto Tou maalin yläkulmaan ja veiraat 2-0 johtoon. Tässä kohtaa tuntui että kotijoukkueen siirun peli-ilo hävisi. 

Lapa jatkoi pelaamista ja loi maalipaikkoka lähinnä Toni Nousiasen laidalta, mutta pelin edetessä lapan nuoret puolustajat Joona "Olli Joonakainen"
Ollikainen ja Sakke "sakke" Lyyra tekivät hyvin ajoitettuja nousuja omilta laidoiltaan. Mitkä tuotti toivalan puolustukselle hankaluuksia.
Vähän yhdeksän jälkeen nähtiin Lapan kolmas maali. Pystysyöttö Tou linjan taakse minne ehti ensin toun puolustus. Lapa karvasi tilanteessa kuitenkin kovasti 
Vesa "rebel" Räihän ja Robert "Pires" Pietikäisen johdolla. Tou puolustus antoi paineen alla huonon syötön minkä loistopelin pelannut Eetu Väisänen haistoi. Edi katkaisi syötön ja laukoi pallon takakulmaan.

Kotiyleisö poistui paikalta tässä vaiheessa ja pelin intesiteettikin laski, mutta vain hieman. Lapalla oli pari paikkaa lisätä johtoa kulmapotkuista,
kun ensin Pekka "BB" Pykäläinen pääsi puskemaan. Tou puolustus selvitti tilanteen uudeksi kulmaksi. Kulma pelattiin takaviistoon matalana puolustaja 
Lyyralle. Sakke osoitti peliälyään ja juoksi pallosta vain yli ja Tou puolustus oli pihalla tilanteesta. Eetu pääsi laukomaan vastapalloon kuudeltatoista. Laukaus hieman ohi maalin.

Viimeisellä minuutilla kotijoukkue sai painetta Lapan maalille. Ensin Niko "periaatteessa mukava mies" Piiroinen esitti loisto torjunnan. Tou
hyökkääjä pääsi laukomaan keskityksestä vitosen rajalta, mutta Nikon refleksi torjunta piti maalin vielä tässä vaiheessa puhtaana. Kulmasta 
kotijoukkue sai kuitenkin lohtua ja kavennusmaalin. Jälleen huonoa vartiointia erikoistilanteessa ja tou pelaaja pääsi laukomaan kavennuksen.
Loppu numerot kuitenkin Lapalle 3-1 ja pisteet Lapinlahdelle.

Paikalla ollut raati mikä ymmärtää jalkapallosta yhtäpaljon kuin Harri Kirvesniemi kenoshowsta jakoi tähdet seuraavasti.

*** Eetu Väisänen. Maali, maalisyöttö ja paljon hyviä ratkaisuja keskikentällä.

** Toni Nousiainen. Maali ja paljon kilometrejä laidalla. Hyviä haastoja ja oli vaarallinen jatkuvasti toun puoliskolla.

* Lapan nuorelle puolustuksella tasaisesti. Toppari parin yhteispeli toimi ja peli oli varman oloista. Laitapakeilta hyviä nousuja varsinkin toisella jaksolla.

Lampaan per**et menee myös nuorisokaartille, jotka ei ole älypuhelimillaan jatkuvasti. Muutaman takia jouduttiin odottelamaan kun ei ilmoitettu
tulevansa pelipaikalle suoraan. Tämän takia laaditaan sakkolista ennen seuraavaa peliä että saadaan päätettyä kausi kunnolla syksyllä.

Seuraava peli on "kotipeli" Iisalmen kankaan lentokentällä helatorstaina  ja vastaan tulee Lapan seurajohdolle täysin arvoituksellinen Rautu. 
Ottelu alkaa poikkeuksellisesti vasta 19.00. Silloin kotijoukkueelta odotetaan urheiluruutu maaleja kun kamerat saapuu paikalle. 

LAPA-95 - RAUTU

Lapa jatkaa voitto putkessa

Lapa aloitti ottelun vahvasti ja aivan ottelun alkuhetkillä pallo kävi vieraiden ylärimassa. Lapan keskikenttä pelasi pystysyötöllä Toni "ilu" Nousiaisen läpi. Tonin itseluottamus on tällä hetkellä kovempi kuin venäläisen mustan räppärin, joka on pienessä nousussa.
Pallo haltuun ja röyhkeästi ohi puolustajan. Kova laukaus ja pallo ylärimaan.

Lapa jatkoi pelin hallintaa ja rakenteli hyökkäyksiä poikkeuksellisesti alakerrasta asti jauhamalla. Vieraat taas yrittivät iskeä nopeasti vastaan, mutta Lapan nuori ja nopea puolustus selvitti tilanteet viimeisenä lukkona Niko "Infamyn bff" Piiroinen.

Ensimmäinen maali oli urheiluruutu matskua. Eetu "Edi" Väisänen pelasi pallon kohti Nousiaista. Toni antoi pallon mennä läpi laidassa viilettäneelleSakke "Sakke" Lyyralle. Sakke otti pallon mukaan, muutama kosketus ja pystysyöttö laitaa pitkin takaisin Tonille. Rautun puolustus oli jo tässä tilanteessa sen verran pihalla, että Toni siirsi pallon ohi vastaan tulleen maalivahdin ja tilanteeseen kirmanneella A-P "teekki" Tervaniemellä oli helppotyö laittaa pallo tyhjään maaliin. 

Vieraat pääsi kuitenkin tasoittamaan ottelun kun Lapan puolustus ensin rikkoi turhaan Rautun hyökkääjää kuudentoistarajan kulmassa. Vapaarin Rautu antoi matalana maalille missä kotijoukkueen yksi heikkouksista nousi esiin. Huono purku omassa boksissa ja pallo suoraan Rautun pelaajalle. Pallo haltuun ja varma siirto ohi voimattoman Piiroisen. Maalin jälkeen vieraat sai otetta pelistä enemmän ja sai painetta hieman Lapan päätyyn.
Kesken vieraiden painostuksen Lapa iski kuitenkin nopeasti vastaan. Riisto omalla aluella ja pallo Antti Intoselle. Nopea pystysyöttö Nousiaiselle.
Rautun puolustus sinniteli vielä hetken Tonin perässä, mutta Toni suojasi palloa kuin legendaarinen Merkkiniemi. pienen kuljetuksen jälkeen pallo varmasti ohi vastaan tulleen maalivahdin ja raitapaidat 2-1 johtoon. Tämä jäi ensimmäisen jakson tilanteeksi vaikka Lapalla hallitisi peliä ja pääsi kokeilemmaan maalia vapaaristakin, joka leijaili hieman yli maalin.

Toisella jaksolla Lapan peli oli värikästä kuin mummon pukeutuminen ja vieraat otti pelin haltuun. Ainoa joka pystyi olemaan ottelussa paremmin esillä kuin vieraat oli 1.avustava. Vieraat loi useita vaarallisia paikkoja ja Lapa selvisi niistä maalilla useita gamesavereita tehneen Piiroisen ansiosta. Vaarallisimmassa tilanteessa Tikkasen aivot oli vielä Bulgarian punaisten lyhtyjen alla kun Rautu pelaaja karkasi Juusolta. Laukaus 
ylärimaan ja pallo pomppasi ainakin maaliviivalta takaisin kentälle johon pääsi toinen Rautu pelaaja ensimmäisenä. Pusku ja pallo uudelleen  ylärimaan. Nyt pallo pomppasi selvästi takaisin kentälle ja Lapa selvisi tilanteesta kun Tuomari Rothin kello ei tilanteessa soinut maalin merkiksi. Lapan muutamat paikat selvitti avustava tuomari, joka piti tilanteen tasaisena ja satapäselle yleisölle mielenkiitoisena.

Yhden tilanteen toisella jaksolla joutui vieraiden maalivahtikin selvittämään kun Nousiainen riplasi kolme vastustajan puolustajaa aivan greisisti,
(terveiset kuvaaja tytölle) ja pääsilaukomaan tukijalalla vitosen viivalta. laukaus jäi löysäksi ja maalivahti poimi pallon varmasti syliin. Muuta mainittavaa toiselta jaksolta oli Juuso Tikkasen "riplailut" laidassa. Juuso teki kaiken minkä osasi. pyöri kolme kertaa ympäri kaatui mahalleen suojasi pallon yli sivurajasta ja oli ylpeä suorituksestaan. Koti joukkueelle 2-1 voitto ja Lapa jatkaa harvinaisessa voittoputkessa.

Seuraavaksi Lapa matkaa Varkauteen paikallisen nekkarin pallon vieraaksi. Ottelussa kohtaa ennakkoon sarjan kovin joukkue ja kuntopuntarin ykkönen.


Paikalle vesijuoksusta haettu eläkeläis-raati jakoi pisteet seuraavasti.

*** Toni Nousiainen. Maali ja maalisyöttö ja jälleen kerran vaarallinen vastustajan puolustukselle ja mielenkiitoinen seurattava yleisölle. Ultrien
uusi ykkössuosikki tällä hetkellä.

** Niko Piiroinen. Piti toisella jaksolla maalin puhtaana ja Lapan kiinni kolmessa pisteessä. Hieman turhaa kuumenemista lopussa. Muuten nappi ottelu.
Myös yksi mielenkiitoisimmista pelaajista yleisölle.

* Sakke Lyyra. Vahvoja nousuja laidalta. mukana avausmaalissa. Jalkoja riittää koko ottelun ajaksi. Muodostaa laidallaan Nousiaisen kanssa lähes 
Lapan legendaarisimman dynamic-duon kaltaisen Kananen-Saarela kaksikon. 


Lampaan per**et menee managerille, joka on hommannut talven aikana monta hyvää vahvistusta, mutta vakio kuvaajaa ei ole löytynyt. Nyt etsimään
linssin toiselle puolelle pitäsis löytää vielä yksi vahvistus lisää niin ei tarvitse aina pitää ensimmäiselle katsomoon tulevalle nopeaa kolutusta.
Kohta Fanit ei uskalla tulla ajoissa paikalle, kun pelkää jotuvansa kuvaajaksi. Kiitokset kuvaajina toimineille

https://www.youtube.com/watch?v=X-xpOLKZVb4

FC Nekkarin pallo - LaPa-95

OK 45min ei riitä tällä tasolla

Kesäisessä kelissä pelatun ottelun ensimmäisellä jaksolla vieraat ei antanut kotijoukkueelle tilaa vaan sumputti oman puolikkaan ja yritti iskeänopeasti vastaan. Maalipaikoille kumpikaan joukkue ei alkuun pelitilanteista päässyt, mutta erikoistilanteissa Lapa oli vaarallinen ja noin vartin kohdalla onnistuikin maalin teossa. Pitkä sivuraja Nekkarin maalille missä A-P "teekki" Tervaniemi ja Sakke "Pekka" Lyyra voittivat ykkös ja kakkos pallot. Pallo ajautui koko rykelmän yli minne puuman tavoin oli hiipininyt Juuso "kolmen koon tikkkanen" Tikkanen (kuulema kuin paikallinen
k-market, mutta pikkusen paremmin varusteltu). Pallo voimalla maalivahdin längistä maaliin ja Lapa johtoon.

Vierailla oli mahdollisuus lisätä johtoaan pariin otteeseen kulmista kun ensin Toni Nousiainen pääsi puskemaan ja Pekka "bygmi" Pykäläisellä oli paikka jatkaa matala kulma maaliin. 24 minuutin kohdalla Lapan vaaralliset kulmat tuotti tulosta. Toni Nousiainen puski kulman oikeaoppisesti  silmät kiinni ja suu auki maan kautta maalivahdin yli verkon perille.

Lapalla oli muutama vaarallinen erikoistilanne ensimmäisellä jaksolla, mutta maaleja ei enempää nähty kun Lapan maalivahti Niko Piiroinen venytti kotijoukkueen kahteen laukaukseen komeasti kätensä väliin. 

Toiselle jaksolle Lapan pelaaminen loppui täysin. Palloa vieraat ei saanut pidettyä hetkeäkään vaan roiski sitä nopeasti pystyyn. Kotijoukkue sai taas rauhassa tuoda pallon puolen kentän tuntumaan ja loi paineen Lapan päätyyn.
Reilu tunti takana kun tuomari paikkasi ensimmäisellä jaksolla viheltämättä jääneen rankkarin kotijoukkueelle. Niko tuli maalilta vastaan ruuhkatilanteeseen ja tuomari näki jossain rikkeen. Edes Nikon maltilliset palautteet tuomarille ei estänyt pilkun antamista. Pallo varmati maalin alakulmaan ja tilanne 1-2. 

Kymppi tästä ja kotijoukkue tasoitti. Lapalta laiskaa puolustusta tilanteessa ja vastustaja pääsi laidalta boxiin. Syöttö takaviistoon ja laukaus ohi maalivahti Piiroisen. TV-shopin sanoin "eikä tässä vielä kaikki" ja vaikka Lapan pelaajat toivoisi että pelin 
pystyisi tv-shop tuotteiden tavoin laittamaan sängyn alle tai vaatekomeroon jos niitä ei tarvitse, niin se ei onnistunut vaan Nekkarit teki voittomaalin kolme minuuttia ennen varsinaisen peli ajan loppua. Jälleen huonoa puolustusta Lapalta laidalla. Kaksi miestä katsoi kolmen metrin päästä kun vastustaja keskitti. Hyökkääjä karkasi puolustukselta ja ohjasi vitosen rajan tuntumasta loppunumeroiksi 3-2

Etätöinä kotoakäsin töitä tehnyt raati jakooi pisteet pitkän miettimisen jälkeen seuraavasti.

*** Niko Piiroinen. Eka jaksolla hoiti upeasti kotijoukkueen tilanteet ja toisellakin torjui muutaman ja tuli vastaan pystysyöttöihin hyvin. Hieman taas tuttua kuumumista ja vaikka avaukset ei olisi pysynyt edes jalkapallohallissa silti harvoja lapalaisia joka pystyi hyviin suorituksiin useasti.

** Bussikuski. Valitsi ajolinjat hyvin, ajoi taloudellisesti mutta silti nopeasti perille. 

* Varkautelaiset tytöt. Lumisateesta ja nollakelistä huolimatta viihdytti meitä pelin jälkeen ruokailussa lyhyvillä hameilla.

Lampaan per**et menee Lapan 1vs1 puolustamiselle. ympärikenttää annettiin vastustajalle kolme metriä tilaa ja pelättiin kaksin kamppailuja.
Seuraavassa sauna illassa saunamajuri Tikkanen aikoo pitää huolen ettei raitapaidat jatkossa pelkää miehenkosketusta.

Seuraava peli pelataan Valio areenalla 8.6 ja vastaan tulee kova PuPa. Saksancupin finaalin ja mestareidenliigan finaalin innoittaman ennen peliä ja puoliajalla esiintyy....
EI KUKAAN, koska ei ne showt kuulu jalkapalloon. Pitäkää ne esitykset siinä toisessa "jalkapallossa" missä ei pelata jaloilla eikä edes pallolla.

LAPA-95 - PUPA

Jälleen viimehetken tappio Lapalle

Vieraat sai otteluun unelma startin, kun 3 minuttin kohdalla ottelun avausmaali nähtiin.
Maalipotkusta lähteneen tilanteen Pupa pelasi kauniisti lyhytsyöttöpelillä keskialueelle mistä pystysyöttö Lapa puolustuksen selustaan ja läpiajosta pallo varmasti ohi maalivahti Piiroisen.

Vieraat jatkoi painostusta ja saikin aikaan vaarallisisa tilanteita, mitkä Niko Piiroinen torjui varmaeleisesti ja pitit kotijoukkueen mukana pelissä. Puolen tunnin kohdalla kotijoukkuekkin sai luotuta tilanteen kun Pekka "BB" Pykäläinen avasi hyökkäyksen Eetu Väisäselle joka pelasi pallon Mikeal "knight" Rothin kautta Tikkaselle. Ehkä koko sarjan kovin laukoja tälläsi pallon Pupa maalin tolppaan ja paikalle riensi ensimmäisenä Jesse "Griezmann" Pulkkinen pallomaaliin ja Hot line puhelimet soimaan. Tilanne 1-1. 
Molemmilla joukkueilla oli vielä ekajaksolla paikat, kun ensin Eetu "haluaisin samanlaisen laukauksen kun juusolla" Väisänen pääsi laukomaan, mutta vieraiden veskari kirjaimellisesti poimi pallon käsiinsä.
Kotijoukkueen taas pelasti ensin ylärima ennenkuin puolustus siivosi pallon väljemmille vesille.

Toisella jaksolla Topparina pelannut Tikkanen otti roolia, mikä ei yleensä tarkoita Lapalle hyvää. Ensin avaus suoraan vastustajan jalkaan jaheti perään ryntäsi itsensä tilanteesta ohi. Vieraat keskitti pallon maalille missä toppariparilta hieman huolimaton 
katko yritys ja Pupa hyökkääjä pääsi puskemaan vastustamattomasti pallon viitosen rajalta maaliin. Lapa ei luovuttanut vaan loi tilanteita kotiyleisön mieliksi. 72 minuuttia pelikellossa kun tasoitus syntyi. Joona Ollikainen heitti sivurajanvRothille.
Mikael suojasi palloa ja pelasi loistavan vetopaikan Antti Intoselle, joka laukoi maavyöriäsen maaliin.

Vieraat jaksoi lopussa paremmin ja saikin yhden läpiajon minkä Niko Piiroinen torjui loistavasti jalallaan. Vain pari minuuttia jäljellä kun vieraat loi laidasta tilanteen Lapan maalille. Tilanne näytti jo silti että Lapa selvisi tilanteesta kun pallo suuntautui
poispäin maalista. Hieman huolimatonta puolustusta väsyneillä jaloilla. Puolustajan ja hyökkääjän jalat hieman ristiin tilanteessa ja tuomarillle mahdollisuus viheltää rankki, minkä myös vihelsi. Pallo pilkulta ohi Piiroisen ja vieraat voittoon.

Raati jakoi muistelmissaan pisteet seuraavasti

*** Mikael Roth. Jaksoi taistella koko pelin, erittäin pallovarma pelaaja ja mukana molemmissa kotijoukkueen maalissa.

** Niko Piiroinen. Jälleen upeita torjuntoja maalilla. Piti Lapan mukana pelissä. Maaleille ei mahtanut mitään

* Eetu Väisänen. Taisteli keskikentällä. Järjestämässä Lapan avausmaalia ja loi toiseella jaksolla hyvän veto paikan Rothille.

Lampaan per**et menee tällä kertaa otteluraporteille. Raporttien viivästyminen on näkynyt kotijoukkueen otteissa ja yleisömäärässä kotipeleissä. 
Viime viikot on ollut hyvin raskaat. Kymmenen ihmistä tuijottaa maitokaupassa ja kolme tulee kysyyn että miks et kirjota. Pitäs hoitaa päivätyö, pitää kahden joukkueen harjoitukset, vaimokekkin pitäis tyytyvisenä pitää ja remontti saada valmiiksi.
Mistä tulikin mieleen, koska remontti jatkuu ensi kesänä, niin jos joku tietää miten pääsee mukaan siihen suomalaiseen reality-ohjelmaan missä se yks nainen tulee ja suunnitelee remontin, sit se yks mies tulee ja tekee sen remontin ja lopuks se yks "herrasmies" tulee ja vaihtaa verhot, niin ottakaa yhteyttä.

https://www.youtube.com/watch?v=EYH7EJNa7X4

KIUPA - LAPA-95

Lapa menetti johdon, mutta taisteli vielä voiton

Lapa matkasi kiuruvedelle missä kuorevirran, ennen niin hyvälle nurmelle oli hellepäivän kunniaksi tyhjennetty esikoululaisten taskut  hiekasta.
Aikoinaan vihreänä loistanut kenttä muistutti pielaveden koulun huonosti hoidettua beachwolley kenttää.

Itse ottulun Lapa aloitti vahvasti ja loi muutaman vaarallisen paikan Kiupan maalillie ennenkuin pelikellon näyttäessä 23 minuuttia avausmaali syntyi. Antti Intonen antoi kulman mikä leijaili takatolpalle yli Kiupa maalivahdin, missä 
A-P "lapinlahden seksikkäin miesfarmaseutti" Tervaniemellä oli helppo työ laittaa pallo maaliin. 
Puolentunnin kohadalla Jasu "yazu" Pulkkinen ja Eetu "edi" väisänen pelasivat 
maalipaikan Toni Nousiaiselle, joka pisti pallon maaliin.
En kyllä muista yhtään minkälainen maali oli, mutta ottelupöytäkirjan 
mukaan Toni sen teki ja Vesa "eetun isi" väisäsen mukaan poikansa syötti. Lisää maalista myöhemmin (kats. lampaan pe**eet)

Toisen jakson alussa lapa oli helisemässä. Liekkö paahtava helle uuvuttanut pelaaja, sillä ottelun tempo sitä ei ainakaan psytynyt tekemään. Vieraat oli joka tilanteessa myöhässä mistä seurauksena ensimmäiselle kympille muutamia varoituksia.

Tunnin kohdalla tuli vieraille musta hetki. Ensin hölmö rike rankkialueella ja pilkulta tilanne 1-2. Vain viisiminuuttia tästä ja Lapan puolustus hölmöili lisää. Jälleen maalia en muista, mutta kiupan tasoinen joukkue ei Mikael "knight" Rothin tasoiselle
maalivahdille tee maalia ilman puolustuksen apua.

Kello oli jo yli kahdeksan, koska kiupan takavuosien ykkösmaalivhti Sireen oli poistunut katsomosta kotiintuloajan takia, kun Lapa siirtyi jälleen johtoon.
Lapa karvasi vahvasti kiupaan avattua maalipotku lyhyellä ja riistikin pallon.
Pallo ajautui 30 metriin Intoselle joka laukoi pallon vastutamattomasti Kiupamaalin yläkulmaan. Vajaa kymppi ennen loppua Lapa kaunisteli loppunumerot 2-4.
Intosen sivuvapari tavoitti maalilla vapaana olleen Tervaniemen joka jatkoi pallon maaliin.

Raadin pisteet meni seuraavasti.

*** A-P Tervaniemi. Kaksi maalia ja jatkuvasti vaarallinen kiupan päässä.

** Antti Intonen. Voitto maali ja kaksi maalisyöttöä.

* Toni Nousiainen. Säälistä ja kun teki yhen maalin.

Lampaan pe**eet menee kiupalle kun ei kuvaa kotipelejään että huonomuistinen ja omahyväinen kirjuri muistaisi pelistä muutakin kuin omat maalinsa ja syötöt.

LAPA-95 - TARZAN

Lapa jouksi vanhat miehet nurin

Tarzania vastaan kotipelin Lapa aloitti vahvasti ja peliä oli pelattu vain 15 sekunttia kun avausmaali syntyi. 
Osa ultrista oli vielä marssimassa asemakadulla kun Intosen pitkä pallo tavoitti Nousiaisen. Ensimmäisen laukauksen jälkeen Toni taisteli pallon takaisin ja laukoi pallon etuyläkulmaan. Illan toisen Nousianen viimeisteli kun Tarzanin pelaajat ei saanut purettua palloa kulman jälkeen. Pallo Nousiasen jalkaan. Viisi vieraiden pelaajaa ihasteli ja ihmetteli kun Nousiainen pyörähteli muutaman kerran ja tökkäsi kärkkärillä tilanteeksi 2-0.

Peli kellossa 24 minuuttia kun Jari "isä pulkkinen" Pulkkinen korahteli vaihtopenkillä. Eetu "keskikentän dynamo (ei sen takia että sytyttäisi lampuun, vaan siksi että hidastaa eturenkaan pyörimistä)" Väisänen pelasi pallon laitaan mistä Jesse "griezmann" Pulkkinen keskitti pallon maalille ja Jasu "yakuza" Pulkkinen puski pallon maaliin. Tähän maalin ottelu viimeistän ratkesi ja tempo laski entisestään.

Tämän jälkeen maalipaikkoja tuhlaili niin Nousiainen, Tikkanen, Lyyra, Ollikainen, Pulkkinen...lähes jokainen pelaaja vuorollaan, kunnes 70. minuutilla Eetu väisänen pommitti Lapan neljännen. Sivuvapari pelattiin lyhyenä kahteenkymppiin Eetulle, joka itsekkäänä pelaajana laukoi ensin vastustajaan, että sai pelikaverilta syöttöpisteen pois ja sitten tykitti pallon maaliin vaikka vieraiden veskari yritti torjua laukausta jaloilla, kahteen eri suuntaan yhtäaikaa. 
5-0 oli Saman miehen viimeistelemä, kun Intonen pelasi Eetun yksinläpi.
Pallo varmasti ohi vastaan tulleen maalivahdin.

6-0 loppunumerot viimeisteli keskikentänpohjan raataja joka ei yleensä parrasvaloissa loista, mikä näkyi tuuletuksessa. Maalin laukoi Juuso Tikkanen jonka rooli pussinphjalla on riiston jälkeen sama kuin sälekaihtimilla taloyhtiöntalkoiden alkaessa, mennä vauhdilla alas.

Raati pääsi jakamaan kerrankin pisteet positiivisesti vaikeassa tilanteessa kotijoukkueen ollessa suvereenisti parempi.

*** Toni Nousiainen. Ratkaisi ottelun heti alkuun yksilösuorituksilla, minkä takia mies joukkueeseen hommattiin.

** Eetu Väisänen. Niin ikään kaksi maalia ja mukana muutamassa muussakin maalissa.

* Viimeinen tähti jaettiin tasan jokaisen Lapa pelaajan kesken jotka oli nimetty pöytäkirjaan.

Lampaan per**itä ei jouduttu tällä kertaa jakamaan vaan koko joukkue sai bonusta ja plussaa.

https://www.youtube.com/watch?v=0Z-NopPKI24

BARCA - LAPA-95

Lapa jäi kotijoukkueen jalkoihin heti alussa

Vieraspelit riistavedellä pelottaa Lapalaisia aina, mutta tällä kertaa ambulanssia ei tarvittu, vaikka kotijoukkue vieraita kovalla kädellä kohtelikin, mutta pelillisesti.

Ensimmäisellä kaksikymmenminuuttisella Lapan puolustus vuosi kuin Tapio Suomisen rektumi lontoon pimenevässä illassa. 
Tilanne 3-0 ja puolustaja Hyvönen kuumeni itselleen ja meni katsomaan autoja isontien varrelle.
Tämän jälkeen Lapa muutti hieman ryhmitystä ja saikin pelistä hieman otetta. Siitä huolimatta tauolle mentiin 3-0 tilanteessa.

Toisen jakson Lapa aloitti hyvin ja sai kulman. Sakke "Pekka" Lyyra haki hyvin etualueelle palloa ja sai sen matalana. Sakke haastoi barca puolustajan, joka joutui rikkomaan ja pallo pilkulle. Nousiaisen rankki moken käsien kautta juuri ja juuri maaliviivan yli. Heti maalin jälkeen kotijoukkue pelasi pysty pallon ja hyökkääjä läpi. Pallo maaliin ja Lapan hyvän olon tunne loppui heti.

5-1 oli karmea virhe Lapan puolulstukselta. Purkupallo suoraan vastustajan jalkaan ja pallo yhdellä kosketuksella ohi piiroisen.

Lapa pelasi ottelun kuitenkin loppuun asti ja sai kaksikin kavennus maalia kun ensin Lasse Hyvösen coast to coast kuljetuksen päätteeksi A-P Tervaniemi laukoi 5-2 ja lisä ajalla Mikael Roth, Toni Nousianen kaksikko pelasi kauniilla kuviolla loppunumeroiksi 
5-3. Nousiainen maalin tekijänä.

Ambulanssimiehistä ja sairaanhoitajista koostunut raati jakoi pisteet seuraavalla tavalla.

*** Toni Nousiainen. Jälleen pari maalia ja hyviä haastoja.

** Sakke Lyyra. Hyviä nousuja koko ottelun ajan. Hommasi rankin.

* Lasse Hyvönen. Tappeli niin topparina kuin keskikentällä. Illan kruunasi loistava nousu 5-2 maaliin.

Lampaan per**et menee Tuomas Hyvöselle. Jos peli ei kulje, niinkuin se tällätasolla ei aina kulje, niin peliä ei jätetä kesken ja pelikavereita kuseen. Ja ennen kaikkea tahalliset vastustajan vahingoittamisyritykset pitää jättää tässä seurassa pois. 
Tuollaisilla otteilla joudut poismenosi jälkeen saksan-aatun ja muumipapan kanssa lapioimaan hiiliä peevelille.