Ylä-Savon Futis-Cup pelattiin Lapinlahdella 5.8.2022
Lapinlahden Pallo-95Julkaistu: 06.08.2022 21.21

Ylä-Savon Futis-Cup pelattiin Lapinlahdella 5.8.2022

Yläsavolais-seurojen Futiskesään on mahtunut useita eri tapahtumia, yksi yhteistyön hedelmä, Ylä-Savon Futis Cup pelattiin kauden aikana kolme kertaa. Aloitus oli Kiuruvedellä 21.6, pelejä jatkettiin Iisalmessa 28.7.ja päätöspelit pelattiin Lapinlahdella 5.8. Futiscup tarjosi futista kaikille eli mahdollisuuden osallistua hyvin matalan kynnyksen pelitoimintaan kaikille alueen lapsille sekä muilta paikkakunnilta lomaileville pelaajille.

T6-T8: Anderlecht/Belgia - Bayern Mûnchen/Saksa

P6-P8: Liverpool/Englanti - Real Madrid/Espanja

T9-T10: Juventus/Italia - Porto/Portugali

P8-P9: Casa/Senegal - Santos/Brasilia


P10-P11: Boca Juniors/Argentiina - PSG/Ranska

Lapinlahden Futis Cupiin osallistui 63 iloista pelaajaa, jotka nauttivat pelien tuomasta riemusta ja liikkumisen ilosta, illan aikana nähtiin paljon onnistumisia, tiukkoja kaksinkamppailuja ja suorituksia tuuletettiin suuren maailman tyyliin. Pelit pelattiin Valio Areenan nurmella viidellä kentällä, myös Haminamäen tekonurmi oli valmiina peleihin, mutta Ajax/Hollanti, Puebla/Meksiko, olivat ehtineet saada Lapinlahdelle ainoastaan valmennusryhmät ja FC Tokyo/Japani ja Sydney FC/Australia ei päässeet paikalle ollenkaan.

Pelien päätyttyä kaikki osallistujat saivat itselleen pelien tuoman iloisen mielen lisäksi Kellopuodin lahjoittaman puisen Futiscup mitalin sekä Citymarket Iisalmen tarjoamat pillimehut. Tapahtuman pelaajat turvasi LähiTapiola Itä ryhmätapaturmavakuutuksella.

Futiscupia olivat järjestämässä yhdessä Ylä-Savon alueen jalkapalloseurat; Kalliosuon Sisu, KiuPa, Klubi-36, LaPa-95, Pave, PK-37 ja VPH .

Jalkapalloa on tarjolla kaikille, seuroissa on käynnissä mm. jalkapallokouluja. Seuratkaa seurojen kotisivujen ilmoittelua. Lapinlahdella joukkuetoiminnan ulkopuolella olevasta toiminnasta lapsille, on tällä hetkellä käynnissä Perhefutis, ja jalkapallokoulu on palaamassa kesätauolta.

Ylä-Savolaisseurojen tyttöjoukkueet ovat mukana Tulevaisuuden Tähdet-ohjelmassa. Iisalmessa järjestettiin 6.7. Tyttöfutispäivä, missä ohjaajina toimi pelaajia Kansallisen Liigan huipulta, kun mukana oli KuPS:n pelaajia ohjaamassa tyttöjä. Ohjelmaan liittyvänä tytöille on tulossa mm. lisää ohjausta, kun KuPS:n pelaajia on ohjaamassa tyttöjä myös harjoituksissa.

Ylä-Savolaiset jalkapalloseurat kiittävät kaikkia osallistuneita pelaajia, vanhempia, yhteistyökumppaneita, ja aktiivisia seuratoimijoitaan tapahtumien järjestämisten onnistumiseksi sekä kutsuvat kaikki mukaan ja liikkeelle jalkapallon pariin.