UEFA Playmakers alkaa pian Ylä-Savossa – uusi tarina tutustuttaa jalkapallon pariin
Lapinlahden Pallo-95Julkaistu: 14.04.2022 23.06

UEFA Playmakers alkaa pian Ylä-Savossa – uusi tarina tutustuttaa jalkapallon pariin


LaPa-95 järjestää yhteistyössä Klubi-36:n ja PAVE:n kanssa Playmakers-ohjelmaa Ylä-Savon alueella – Uudet harjoitukset ja uusi tarina alkavat keväällä 2022

Playmakers on 5–8-vuotiaille tytöille suunnattu matalan kynnyksen mahdollisuus tutustua jalkapalloon sekä oppia liikunnallisia ja sosiaalisia taitoja. Uuden jalkapallokauden kynnyksellä mukana ohjelmassa on myös täysin uusi tarina elävöittämään ensimmäisiä treenikertoja pienten lasten kielelle. LaPa-95 järjestää Playmakersia yhdessä Klubi-36:n ja PAVE:n kanssa. Tänä keväänä mukaan tulee uusi Disney-tarina.

Eri puolilla Suomea järjestetyn ohjelman pohjalta tehtyjen analyysien tulokset osoittavat, että viime vuonna harjoituksiin osallistuneista ja kyselyyn vastanneista tytöistä 78 % kertoi haluavansa jalkapallon parissa ikäluokkansa joukkueissa. Vanhemmista 95 % oli tyytyväisiä heidän lapsensa mukanaoloon ohjelmassa ja kertoi voivansa suositella ohjelmaa tutuilleen. Ilahduttavaa on myös, että lähes kaikki lapset kertoivat oppineensa ohjelmasta elämäntaitoa, kuten kaverien kunnioittamista ja yhteispeliä. Ylä-Savossa Playmakers-harjoituksia on pidetty aiemmin jo iisalmessa, Sonkajärvellä ja Lapinlahdella.

”Olemme iloisia, että UEFA Playmakers otettiin viime vuonna niin hyvin vastaan sekä tyttöjen, vanhempien että seurojen keskuudessa ympäri Suomen. Erityisesti harjoitusten ohjaajat ovat tehneet valtavan upeaa työtä, ja pelaajien lisäksi haluamme kannustaa myös heitä kehittymään lajin parissa”, kommentoi Suomen Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja.

Lue lisää Palloliiton tiedotteesta.

Uusi tarina Vaiana elävöittää harjoituksia pienten pelaajien kielelle

UEFA Playmakers -harjoituskertoja on elävöitetty Disneyn tunnettujen tarinoiden kautta. Aiemmin Ylä-Savon harjoituksissa on tutustuttu jalkapalloon Disneyn Frozen 2 -tarinan kautta. Tänä vuonna uutena Playmakersiin mukaan tulee Disneyn Vaiana-tarina (englanniksi Moana).

”Jalkapallo on jalkapalloa, ja harjoitusten pääfokus on jalkapalloilullisten, liikunnallisten ja sosiaalisten taitojen opettelussa. Jotta voimme luoda tämän lasten maailmaan sopivalla kielellä, Disneyn tarinat rytmittävät harjoituksia. On hienoa, että nyt mukana on myös monipuolinen seikkailijahahmo Vaiana. Toivomme ohjelmaan kuuluvien harjoituskertojen innostavan jälleen uusia tyttöjä mukaan jalkapallojoukkueiden pariin”, Palloliiton seurakehittäjä Silja Ranta sanoo.

Ilmoittautuminen Iisalmen 23.4. käynnistyviin UEFA Playmakers-harjoituksiin on alkanut!

Ilmoittaudu tästä Iisalmen Playmakers-harjoituksiin.

Lisätiedot: Klubi-36:n valmennuspäällikkö Marko Pesonen, marko.pesonen@klubi36.fi tai p. 044 559 3064

Harjoitustapahtumissa noudatetaan kulloinkin voimassa olevia terveysturvallisuuslinjauksia.

Lapinlahdella UEFA Playmakers-harjoitukset käynnistyvät viime vuotiseen tapaan heinäkuussa. Aloitus 2.7. ja 10 harjoituskertaa heinäkuussa lauantaisin ja sunnuntaisin. LaPa-95 käynnistää ilmoittautumisen Playmakers-harjoituksiin Iisalmen aloituksen jälkeen. Ilmoittautumisen käynnistymisestä tiedotetaan erikseen. Seuraa ilmoitteluamme!

Lisätiedot: LaPa-95:n Pekka Torvinen, pekkatorvinen95@gmail.com tai puh. 044 554 0605

Playmakers-ohjelma käynnistyy kevään mittaan yli 40 eri paikkakunnalla ympäri Suomen.

Mukana olevat seurat >>