LaPa-95:n arvo on laskettu
P10 (-12)Julkaistu: 02.10.2021 00.00

LaPa-95:n arvo on laskettu

JALKAPALLON ARVO YHTEISKUNNALLE

Vuonna 2019 Suomesta tuli yksi maista, jossa yhteistyössä UEFAn kanssa toteutettiin UEFA SROI* -mallinnus. *(Social Return on Investment). UEFA SROI -mallinnus on työväline, jolla mitataan jalkapalloon sijoitetun pääoman sosiaalista tuottoa. Mallinnuksessa on hyödynnetty laajasti asiantuntijoita sekä tutkimustietoa, ja ensi kertaa suomalaisen jalkapallon arvo voidaan todentaa. Jalkapallon vuotuinen vaikuttavuus Suomessa on peräti 1,25 miljardia euroa. Suomessa laskelmassa on huomioitu 136 000 rekisteröityä pelaajaa.

UEFA SROI -mallinnus on työkalu valtakunnalliseen ja paikalliseen vaikuttamiseen tutkitun tiedon avulla. Mallinnuksen tavoitteena on osoittaa kuinka jalkapallo edistää ihmisten hyvinvointia ja terveyttä suomalaisessa yhteiskunnassa. Investointi jalkapalloon on sijoitus suomalaisten hyvinvointiin.

Jalkapallo tuo merkitystä ihmisten arkeen elämysten kautta, opettamalla kunnioitusta kanssaihmisiä ja peliä kohtaan. Jalkapallo joukkueurheilulajina korreloi tutkitusti opiskelutuloksiin ja parantaa itsetuntoa sekä itseluottamusta etenkin tyttöjen keskuudessa. Jalkapallo ylittää sukupuolten, etnisen taustan, kielen ja uskonnon rajat. Se luo vapaaehtoisten ja palkattujen työntekijöiden verkoston, jonka palvelukset yhteisölle tuovat selkeää tuottoa yhteiskunnalle ja merkitystä ihmisten elämään.

Jalkapallo kuuluu kaikille (SPL)

LAPA-95:N ARVO YHTEISKUNNALLE

LaPa-95 pääsi mukaan mallinnuksen neljännessä aallossa ja seuran arvoksi mitattiin lähes 1,13 miljoonaa euroa (1 128 770 €). Osoitus siitä, että pieníkin seura voi vaikuttaa. Laskelma on tehty vuoden 2019 tilastoinnin mukaan, jolloin LaPa-95:sta on mukaan huomioitu 142 rekisteröityä pelaajaa.

UEFA SROI:n mukaan LaPa-95:n jalkapallotoiminta tuo vuosittain terveydenhuoltoon yli 493 000 euron säästöt muun muassa alentamalla riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, tyypin 2 diabetekseen, syöpään ja mielenterveysongelmiin. Lajin sosiaaliset hyödyt ovat yli 196 000 euroa huomioiden vapaaehtoistyön arvo, koulutustulokset, syrjäytymisen ennaltaehkäisy ja rikollisuuden lasku. Lisäksi jalkapallon suorat vaikutukset Lapinlahden talousalueen taloudelle ovat yli 439 000 tuhatta euroa jalkapalloperheen harrastustoimintaan liittyvänä kulutuksena ja olosuhteisiin liittyvinä rakentamisen tuottoina ja työpaikkoina.

Lue lisää mallinnuslinkistä.

UEFA SROI MALLINNUS/LAPA-95

KIITOS !

Kiitos kaikille seurayhteisön jäsenille! Viestitään ylpeydellä seurayhteisömme merkityksestä ja hyvästä työstä, joka on saavutettu Teidän tuellanne.

Pelaajat, Joukkueenjohtajat, Valmentajat, Huoltajat ja muut joukkueiden Toimihenkilöt, Junioreiden Vanhemmat ja Kannustajat

Suuri Kiitos Tukijoillemme ja Yhteistyökumppaneille

AMJ-Transport Oy, IS Betoni, Koneurakointi M.Niiranen, Loimaan Kivi Oy, PP Glulam Oy, Savon Betonilattiat Oy, Savon Ympäristösuunnittelu, Teollisuuslinkki Oy, Varpaisjärven Graniitti, Diman Oy, Driv-Yhtiöt Oy/Savon Rengas, Genelec Oy, Haapaniemen Matkailu Oy, Iisalmen Kiinteistövartiointi Oy, Kesport, K-Market Ruokamestari, Koneteko Pitkänen, Kukkakauppa ja Hautauspalvelu Mika Kinnunen Ky, Lapinlahden Autokatsastus Oy, Lapinlahden kunta, Lappalaisen liikenne Oy, Liikenne Väänänen Ky, LähiTapiola Itä, Mainostoimisto TKD, Matin ja Liisan Asema, Matti ja Liisa, Mellano Oy, Painotalo Seiska, Pietikäisen korjaamo Oy, Puma, Pyrollpap Oy, Teho Sport/Olvi

Teidän kaikkien teoilla ja tuella on merkitystä.