Joukkueen historiaa

Miehet 2019

Lapinlahden_Pallo_-_Edustus2.jpg

Pelaajat

Ottelut

Otteluraportit

Säännöt ja määräykset

Arkisto

Miehet 2018

VIITONEN 2018
Lohko A        AFC Keltik, IRPA, JoPS/2, JuPS, LehPa/2, NiemU, SC Riverball/2, Yllätys (8)
Lohko B        FC Nekkarin Pallo yj, FC Tarzan, HarTe, KiuPa, KJK, LaPa-95, Lokomotiv Siilinjärvi, PuPa, RautU, SaPa/2, SuPa, ToU/2, Zulimanit (13)
- lohko A kaksinkertainen sarja
- lohko B yksinkertainen sarja
- kaksi joukkuetta lohkostaan kaksinkertaiseen loppusarjaan, jossa keskinäiset alkulohkon ottelut jäävät voimaan – lohko B:n jatkoon menevät joukkueet pelaavat ennen loppusarjaa toisen keskinäisen ottelunsa
- kaksi loppusarjan joukkuetta saavat nousuoikeuden kauden 2019 Neloseen

ZULIMANIT - LAPA-95

Kauden avauksesta selkäsauna

Lapan kova talvikauden harjoittelu näkyi jumina ja liikkeen puuttumisena ottelussa, varsinkin kun reenaaminen aloitettiin normaalia myöhemmin ja herkistely kausi jäi pitämättä ennen kauden alkua. Ainoana pelaajana joka herkisteli koko talven Eetu "eddie" Väisänen oli pirteällä jalalla liikkeellä heti ottelun alusta asti ja loi ensimmäisen vaarallisen paikan jo ottelun kolmannella minuutilla. Pallon riisto keskialueella ja pieni kuljetus pois ruuhkasta ja hyvä syöttö laitaan Mikael "knight" Rothille, joka laittoi matalan keskityksen etutolpalle. Paikalle viiletti "ihan nikke vaan", mutta vastustajan maalivahti sai kädet väliin viime hetkellä. Heti perään kotijoukkue sai paikan kun ex-lapalainen Aki " meijän aki" Vuohtoniemi pääsi laukomaan kuudentoista rajan takaa. Tämän takia Aki myytiinkin aikoinaan kovalla hinnalla sarjan suurseuraan, laukaus selvästi yli maalin.
Ottelu jatkui tasaisena ja seuraava puolittainen paikka tuli lapalle 20 minuutin paikkeilla kun Antti "ajattelee kuin Gandhi ja kävelee kuin Kononen" Intonen chippasi pallon zulu puolustuksen yli mistä Robert "Pires" Pietikäinen yritti jatkaa pallon päällä Rothille. Puolustus katkaisi syötön viimehetkillä. Lapa sai useamman kulman ottelun alussa, muttei saanut aikaiseksi mitään mainittavaa tilasto merkinnän lisäksi.
24. minuutilla kotijoukkueelle vihelleettiin rangaistuspotku kun Jesse "suvun parhaat polvet" Pulkkinen torjui kädellä zulu laukauksen joka oli suuntautumassa kohti takakulmaa. Hyvä laukaus kohti alakulmaa, mutta Niko Piiroinen näytti miksi hänet hommattiin takaisin maalille. Loistava venytys laukaukseen ja jatko tilanteeseenkin pääsi peittämään niin ettei avausmaalia nähty.
Puolen tunnin kohdalla kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon. Lapan puolustusta tilanteessa voisi verrata virteen 499, "Kaikille tilaa riittää kaikille paikkoja on". Pystysyöttö rankkialueen rajalle missä zulu pelaaja sai ottaa pallon aivan vapaasti haltuun ja laukoi kohti maalia, mutta tämän tilanteen Niko jälleen torjui maalilla. irto palloon ennätti ensimmäisenä kotijoukkuuen pelaaja, kun Lapalaiset ihasteli Nikon venytystä. Riparit sisään ja taululle 1-0.
Viisi minuuttia tästä oli lapalla paikka tasoittaa kun Robert vaihtaa laitaa pitkällä syötöllä. Nikke keskittää ja Mikael Roth pommittaa ylärimaan. Puoliajalle mentiin 1-0 tilanteessa.
Toiselle jaksolle Lapalle tuli viimekausilta tuttu surkea alku. parin minuutin kohdalla puolustajat törmäilee toisiinsa ja vastustaja yksin läpi ja tilanne 2-0. Tässä kohtaa tuntui että Lapan selkäranka taittui, vaikka paikkoja saatiinkin luotua mutta taistelu tuntui loppuneen.
Noin kello 20.15 kuopion aikaan lapalla oli loistava paikka kaventaa kun Nikke vain puski sivuvapaarista tulleen pallon, mutta zulut pelasti tilanteen maaliviivalta. 74 minuutilta alkoi Lapan synkkä kymmenminuuttinen kun vastustaja toisen jälkeen juosi lapan puolusteksen läpi. Niko maalilla pelasti muutaman, mutta kolme kotijoukkue pystyi tekemään ja tilanne muuttui nopeasti 5-0. Aivan ottelun lopussa Intonen pelasi Niken läpi, mutta nikellä oli liikaa aikaa keksiä ratkaisu ja lopulta nikke päätti vain kuljettaa pallon suoraan vastustajan moken syliin. Loppu lukemat 5-0 hieman mairitteli kotijoukketta vaikka parempi olikin ottelussa. Seuraavaksi Lapa saa vastaan koti areenalla sarjan uuden joukkueen, en nyt muista se nimee mutta ei se varmaan kovin hyvö oo.
Tuttuun tapaan joka paikassa lymyilevä raati oli täälläkin paikalla ja jakoi pisteet seuraavasti.
*** Niko Piiroinen. Huippu torjuntoja esitti läpi ottelun, maaleille ei mahtanut mittän. Avaukset oli heikentynyt tiibetin reissulla
** Mikael Roth. Taisteli hyvin hyökkääjän paikalla ja malttoi pitää palloa ja rauhoittaa peliä välillä.
* Eetu Väisänen. Ihan vaan säälistä kun harkoissa aina haukun sitä.
Lampaan pe**eet menee tällä kertaa harvinaisesti jo heti kauden alussa poissa olijoille, varsinkin niille jotka jäi pois kun piti kitkeä rikkaruohoja tai kun varpaisjärven roskalava facebook ryhmässä ilmoitettiin iittalan astioista.

LAPA-95 - LOKOMOTIV

Lapa taisteli kotiyleisön edessä avaus pisteet

Avaus puolikkaalla paistoi lehdistö parvelle aurinko sen verran pahasti silmiin ettei peliä nähnyt kunnolla, mutta heti ottelun alkuun Olli " parempi volley kun tikkasella tarzania vastaan" Kananen pommitti kulman jälki tilanteesta rimaa hipoen pallon yli vieraiden maalin. Viimeiselle vitosella alkoi tapahtua maalienkin merkeissä kun ensin vieraat siirtyi johtoon kun Lapan puolustuksen purku epäonnistuu ja vastustaja sijoittaa pallon varmasti alakulmaan. 
Pelataan jo ekajakson lisä aikaa kun Lapa tasoittaa. Otto Saarela laittaa pystysyötön ja Mikael Roth läpi. Ensimmäisen mokke torjuu, mutta paluupallon Mikael laittaa sisään. Tauolle 1-1 tilanteessa.
Toisen jakson lapa aloittaa vahvasti ja 50. minuutilla toppari Pekka "Toppari tomi 2.0" Pykäläinen nousee vahvasti ja pelaa seinäsyötöillä itsen vetopaikkaan vitosen rajan tuntumaan. Alakerran kaverille maali tilanteessa tuttu jäätyminen ja poika ei osunut liikkuvaan palloon. Kolme minuuttia tästä ja Pekalla jälleen paikka maalin kun Intosen sivuvapari leijailee pelalle. Tällä kertaa Pekka osuu palloon, mutta maali jää edelleen tekemättä pallon suuntautuessa ohi maalin.
Tunnin kohdalla Lapalla jälleen sivu vapari ja Intonen keskittää. Mikael "ei sukua simolle" Roth puskee ja Pekka ajattelee että jos en minä tee maalia niin ei tee muutkaan ja paitsio asemassa osuu palloon. Pallo maaliin, mutta sarjan herkin liputtaja nostaa lipun ylös ja peliä jatketaan vieraiden vaparilla. (Oki ei ois jaksanut liputtaa)
73. minuuttia pelattu kun Mikael Roth repii rastaa ja taistelee pallon vieraiden puolustukselta ja pelaa Juuso Tikkasen läpi. Sillä paremman jalan kärkkärillä juuso tykittää pallon etuyläkulmaan ja kotiyleisö repeää liitoksistaan. Tilanne 2-1.
Ottelun varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla kulman jälkitilanteesta pallo pomppii Eetu "eddie" Väisäselle joka laukoo 10 metristä. Eetun onnistunutta laukausta on odotettu 3,5 vuotta ja nyt se sattui ja onneksi peliin eikä harjoituksiin. Pallo vastustamattomasti vieraiden maaliin ja Isä-Veskukin näytti penkin takana hieman däppäävän innoissaan. Lisäajalla Vieraat vielä kaunisteli lukemat 3-2 kun Lapan puolustus oli jo lopettanut pelaamisen.
Tällä kertaa Ala-pitkän shakki-kerhon jäsenistä koostunut raati jakoi pisteet tällä tavalla
*** Mikael Roth. Oli mukana kaikissa lapan maaleissa ja muutenkin luomassa vaarallisiaa tilanteita. suojaa ja pitää palloa hyvin hyökkääjän tontilla.
** Toppari pari Ahonen-Pykäläinen. hyviä katkoja ja pelin avaamista. oikea aikaisiaa Lucio maisia nousuja. Hieman ääntä kaivataan vielä. Aleksille 1.5 tähteä.
* Jari Pulkkinen. Hoiti peluuttamisen niin että väsymystä ei haivattu ja kaikki sai riittävästi peli aikaa. reagoi nopeasti penkin takan tilanne muutoksiin. Nyt voi tyytyväisenä lähteä ET-lehden lukija matkalla omat kettu karkit mukana.
Raati ei tiennyt että lampaan pe**eet pitää jakaa

RAUTU - LAPA-95

Lapa aivan vastaan tulija rautalammilla

Itä-Suomen viitos divarin kaunein ja rikkain seura saapui rautalammille bussikuljetuksella, mutta siihen reissun hienoudet jäikin.
Ottelu alkoi ajallaan ja ihan yks-kaks peli oli kaks-yks. Viiteen minuuttiin kotijoukkue oli kaksi kertaa läpi ja molemmat tuotti tulosta, ennenkuin seitsemännellä minuutilla LaPa onnistui myös. Syötön katko keskialueella pallo Eetu Väisäselle joka pelasi Niklas Puustisen puolittain läpi. Varma sijoitus takakulmaan puolustajan estelyistä huolimatta.
Vartin pelin kohdalla Lapalle siunaantui laukaisupaikka kun koti joukkue purki pallon huolimattomasti, mutta heidän onnekseen Eetu Väisäselle. Maalitykin ruuti on jo neljättä vuotta märkää ja laukaus yli maalin. Yhden kendoerän paikkeilla alkoi taas tapahtua maalien merkeissä kun ensin kotijoukkueen hyökkääjä piti lapan, ennen niin varmaa puolustusta pilkkanaan. Ensin vettä korvassa harhautuksella yksi ja sitten suoraan juoksu harhautuksella toinen LaPan puolustaja sivuun ja pallo ohi Piirosen. Heti perään Lapa pääsi kaventamaan kun Antti "valmentajan vaihdossa polvi paranee" Intonen keskitti vaparin keskialueelta maalille. missä Mikael Roth van Nistelroy voitti Rautalammin pisimmäin miehen, joka oli vielä maalivahti, ponnisuts kisassa ja puski kolmeen kahteen.
Puolen tunnin kohdalla kotijoukkueelle vihelletään rakkari kun Lasse "Tuomaksen serkku" Hyvönen (kts. aikaisemman kauden barca pelin raportti) repii aivan turhaan pallottoman hyökkääjän nurin ja pilkulta pallo varmasti maaliin. Tilanne 4-2.
Vielä jakson lopussa koti joukkue onnistu kahteen otteeseen kun ensin Lapan vaparin jälkeen vastahyökkäyksestä 5-2 ja aivan jakson lopussa 6-2.
Toiselle jaksolle Lapa muutti ryhmitystä ja saikin pelistä otetta. Tunnin kohdalla Juuso "Tiki-Taka" Tikkanen läpi, mutta vasurin nosto yli maalivahdin ja maalin. "Miksi kaikki maalipaikat pitää tulla Edille tai Tikille", Lapan penkiltä kuultu lausahdus. Pari minuuttia tästä ja Lapan uusi vahvistus Joona "eloveena" Ellola pääsi laukomaan, mutta tulos sama kuin muillakin, yli maalin. Jälleen muutama minuutti eteenpäin ja vieraat lähellä maalia. Ensin Mikael Roth Gullit joudutaan repimään läpiajossa nurin ja vapaari kuudentoistarajan tuntumasta. Mikael itse ampuu kierteisen laukauksen tolppaan.
Olli Kananen väläyttelee 70 minuutin kohdalla muutaman vuoden takaisia El Bendoliin maisia nousujaan ja pääsee keskittämään. pallo tulee suoraan Sakke "pesusieni" Lyyran päähän, mutta ritariässän tukalla on vaikea puskea, pusku kuitenkin suuntaantui kohti maalia ja ohi maalivahdin, mutta koko Rautalammin kylän onneksi puolustaja kerkesi tilanteen pelastamaan. Vielä juuri ennen pelimiehen kymppiä Lasse Hyvönen haastoi laidassa ja siirsi pallon viitosen viivalle, missä ensin Robert Pietikäinen pääsi kokeilemaan ja irto palosta Lyyra, mutta maalivahti poimi jälkkimmäisen syllinsä.
Kun et itse tee paikoista niin vastustaj tekee ja näin kävi nytkin. Nopea vastahyökkäys Lapan painostaessa ja hieman epäonnistunut katko puolustukselta ja jälleen kotijoukkueen pelaaja läpi. Tilanne 7-2. Viimeisellä minuutilla Lapa sai vielä akvennuksen aikaan kun Mikael Roth haastoi Rautu puolustuksen ja laukoi takakulmaan Loppu numeroiksi 7-3.
Rautalammin mansikanpoimijien koulutuksen valioyksilöistä koostunut raati  jakoi pisteet seuraavasti.
*** Joona Ellola. Ylivoimaisesti vieraiden paras pelaaja tänään. Jaksoi liikkua keskikentällä ja toi pallovarmuutta ja peliälyä Lapan joukkueeseen. Lapinlahden nuorille naisille tiedoksi tämä Pörsänmäen unelmien poikamies, joka omaa niin tiukat pakarat että jos niiden väliin laittaa hiilen, niin seuraavana päivänä pois voi ottaa timantin, on nähtävillä kotipelissä PuPaa vastaan, kun nuorukainen kirjoitti 2+2 vuoden sopimuksen. Lippuja koti peliin on saatavilla vielä hyvin varustelluilta huoltoasemilta.
** Mikael Roth. Taisteli myös hyvin koko pelin kärjessä ja kaksi maalia. Samoille naisille tiedoksi että nämäkin esipaistetun patongin väriset ruskettuneet reidet vilahtelevat samassa PuPa pelissä, että kaikki vaan paikalle.
* Bussikuski. Hyvissä ajoin perillä ja ajoi bussin kopin oven tuntumaan ja kotimatkalla heilautti bussin kahdelle renkaalle ja sai väistettyä tielle eksyneen hirven viimehetkellä ja vielä niin ettei A-Peen Mallasmehu ja Tikin Hiiva-limppari läikkynyt ollenkaan.
Lampaanper**et menee ensimmäisen jakson pelille koko joukkueelle, aneeminen halutun ja laiska esitys ensimmäisellä jaksolla näkyi tulostaulla ja toisen jakson hyvä peli meni käytännössä hukkaan kun piste sarakkeeseen ei lisää pojoja tullut.

LAPA-95 - PUPA

Ei muistella tätä peliä paljoa, häviö tuli

Jos haluat tarkemman raportin tästä pelistä käy PuPan sivuilla tai lue vanha Lapan raportti missä lihavat vihreät miehet juoksi Lapan nurin. Vihreiden tilalle vain keltainen ja kalakukko kaupungin pelaajat ei niin lihavia ollut.
Mutta nopeasti itse peli läpi. Lapa ei saanut pidettyä tempo kovana vaan lähti Pupan kävelyyn mukaan mikä sopi vanhoille pelimiehille. Puolen tunnin kohdalla syntyi avausmaali. Huippuselostaja Bubi Walleniusta lainatakseni, "Pupa sai kulmapotkun hyvästä paikkaa". Pallo taktolpalle mistä vieraiden pelaaja pääsi puskemaan kolmen Lapa pelaajan estelyistä huolimatta pallon maaliin. Tämä jäi ensimmäisen jakson ainoaksi osumaksi.
Toisen jakson alkuun vieraat siirtyi kahden maalin johtoon kun pitkä purkupallo lensi Lapan kuudentoista rajan tuntumaan. Lapan puolustus aivan pihalla tilanteessa ja yksi Pupan pelaaja jälleen kolmea lapalaista vastaan, pallo haltuun ja vauhdilla ohi polustajien ja pallo maaliin. 3-0 syntyi erikoistilanteesta. Keskitys maalille missä ykköspallon vieraat voitti helposti ja kotijoukkueen puolustus hävitti samassa omat miehet kokonaan. Pupa peluri aivan vapaana vitosen rajalla ja pallo varmasti maaliin ohi voimattoman Piirosen. 4-0 syntyi kymmenen minuuttia ennen loppua, Lapa puolustuksen hölmöillessä. Aleksi "atm" Ahonen pomputti pallon vastustajalle. Vieraat läpi ja pallo maaliin. 
Loppu lukemat 0-4. Valmentajan palaute pelin jälkeen pelaajille oli lyhyt ja ytimekäs.
Unohdetaan tämä peli nopeasti, pidetään pari viikkoa huilia ja sitten lopetetaan pelaaminen.
Kovaan tilanteeseen joutunut raati joka yleisön painostuksesta joutuu antamaan niin tähdet kuin p***eetkin yksittäisille pelaajille jatkossa tuli seuraavaan tulokseen.
*** Joona ellola. Liikkui keskialueella hyvin ja käynnisti lähes kaikki punaisten hyökkäykset.
** Mikael Roth. Taistelee loppuun asti tilanteet, maalinteko tilanteisiin kaivattaisiin suoraviivaisuutta.
* Niko Piironen. Harvoja pelaajia joita ei voi syyttää yhdestäkään maalista. Torjui mitä torjuttavissa oli.
Lampaan pe***t. Juuso Tikkanen. Oli paikat ainakin kolmeen maaliin, oli tyhjää maalia ja avopaikkoja viidestä metristä. Oli uudet kengät ja tukka hyvin, mutta ei mistään sisään. On kuulema joskus tehnyt suonenjoella välitunnilla pelatussa pelissä maalin, mutta sitä viimeistelyä ei tänään näkynyt.
Seuraavaksi Lapa matkustaa varkauteen paikallisen nekkarin pallon vieeraaksi. Toivottavasti peli paranee siihen mennessä.

NEKKARIN PALLO - LAPA-95

Lapan taistelu ei riittänyt, pisteet jäi varkauteen

Lapa sai jalkeille vain 12 pelaajaa, loukkantumisien ja muiden esteiden takia. Mukaan lähti yksi Lapan juniorimyllyn läpi käynyt b-juniori Reetu " frederik" Pekkarinen ja toinen juniori Jari "pulu" Pulkkinen oli ainut vaihtomies.
Lapalle tuli katastrofi alku kun pitkään pystysyöttöön vastaan tullut Niko Piironen arvio pallon lentoradan väärin ja potkaisi ohi pallosta. Vastustajalla helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin ja siirtää kotijoukkue toisella peliminuutilla johtoon. Lapa ei masentunut tästä vaan jo 8. minuutilla syntyi tasoitus. Lapalle vapari 30 metristä ja valmennukselta hyvä veto laittaa Eetu "edi" Väisänen laukomaan. Eetulla on kova ja tarkka laukaus, valmennus on aina luottanut edin vetoon. Eetu on kuin poika jota en ikinä halunnut. Painava laukaus etukulmaan ja tilanne tasan.
Tämän jälkeen nekkari otti peliä hieman enemmän haltuun kun sai pyörittää koko ajan vaihtoja ja sai tuoreita jalkoja keski alueelle. Parikymmentä minuuttia pelattu kun kotijoukkue loi muutaman vaarallisen tilanteen. Laidasta haasto ja keskitys maalille. Ensimmäisen tilanteen Sakke "paavo" Lyyra selvitti kun voitti pääpallotilanteen. Pallo ajautui nopeasti rankki alueen rajalle nekkarin pelaajalle, joka pääsi laukomaan. Joona "toisiks paras joona" Ollikainen kerkesi peittämään laukauksen uhrautuvasti ja Lapa selvisi tilanteesta ilman takaiskua. 
Vajaa kymppi ennen loppua kotijoukkue iski kuitenkin kun Lasse " norppa" Hyvönen antoi harhasyötön alakerrassa, ja vastustaj iski välittömästi pystyyn Lapan linjan taakse. Ensimmäiseen laukaukseen Lyyra kerkesi liukumaan eteen, mutta kakkospallo tulli suoraan toiselle varkautelaiselle joka nosti hienosti vastaan tulleen Piirosen yli takakulmaan. Tämä jäi tauko tilanteeksi.
Toisen jakson alku oli jälleen lapalle synkkä. Pallo laidalta Lapan toppariparin väliin, joilla oli aivan liian iso väli. Piironen vastaan, mutta nekkarin pelaaja nosti yli maalivahdin ja tilanne 3-1. Tunnin kohdalla Lapa sai muutaman paikan kun Joona "bachelor" Ellola katkaisi ensin nekkarin pelin avauksen parissa kympissä. Nopea laukaus suuntaantui kohti maalivahtia joka poimi pallon syliin. Heti perään samamies katkaisi syötön keskialueella. Nopea vilkaisu maalille missä maalivahti oli pihalla tilanteesta ja laukaus keskiympyrän kaarelta. Pallo kuitenkin hieman ohi maalin.
70 minuuttia pelattu ja lapalle vapari. Matkaa maalille noin 27.5 metriä. Eetu pallon taakse. Laukaus kohti etukulmaa, mutta tälläkertaa maalivahti saa pallon haparoiden kiinni ja toinen maali tältä erikoistilanteiden erikoismieheltä jää tekemättä. Hieman ennen loppua Lapa jauhoi alakerrasta asti vielä yhden maalipaikan. Lyyra Tikkanen kaksikko pelasi lyhytstöttöpelillä pallon pois omalta rankkialueelta. Pallo Mikael "babe" rothille, joka pelasi Nikke "ankara" Puustisen puolittain läpi. Nekkarin veska tuli kuitenkin oikea-aikaissti vastaan ja torjui tilanteen. 
Lopussa nähtiin vielä mainittavan arvoinen tilanne, jonka varkautelais tuomaristo saa käydä läpi. Lapalla kulma ja Niko nousi maaliltaan ylös. Nekkarit purki tilanteen ja pääsi iskemään vastaan. pystysyöttö missä ainoastaan Sakke oli alapuolella, mutta linjuri ei osannut paitsiosääntöä ja jätti liputtamatta. Onneksi kotijoukkue tuhlasi itse tilanteensa ja lisä maaleja ei nähty. Hannulle, Päkälle ja Lasalle terkkuja, että kyllä muualtakin löytyy huonoja tuomareita.
Paikalle eksynyt raati jakoi pisteet seuraavasti.
*** Niklas puustinen. Teki laidalla kovasti töitä molempiin suuntiin, ajoitus kohdalleen niin maaleja alkaa syntymään.
** Eetu Väisänen. Maali ja muutama hyvä laukaus. Jopa hieman taistelu asennetta havaittiin kentällä ja yksi hyvä juttu.
* Joona Ellola. Jälleen yksi parhaimmista lapalaisista kentällä. 
Lampaan per***t menee Lasse Hyvöselle. Ei antanut bussissa pelin jälkeen karkkia vaan söi itse kaikki. Läski.
Seuraavaksi Lapa kohtaa vielä kotona juhannuksen jälkeen Tarzanin ennen taukoa. Samanlainen taistelu ja muutama vaihtomies +kotiyleisön tuki niin eiköhän pistetili kasva. 

LAPA TAPPIOPUTKESSA

Helteet tehnyt Lapan pelistä surkeaa

Ensin tarzanin kävi hakemassa helpot pisteet valio areenalta. Ottelussa lapa oli täysin vastaan tulija ja pelaajat laiskoja ja tehottomia kentällä. Ainoat mainittavat asiat pelistä oli Antti "injury" Intosen paluu loukkaantumisen jälkeen puolikuntoisena kentälle, mikä oli yhtä järkevää kuin puolalaisessa onnenpyörässä vokaalin ostaminen. Uusi loukkaantuminen ja loppukausi sivussa. Sekä Toppari Aleksi Ahosen hölmöily 0-4 maaliin minkä hän otti vakavasti ja huhupuheiden mukaan asuu erakkona John Matrixin entisessä asunossa. Lopputulos 0-4.

Tähtien arvoisia suorituksia oli Lapalla tässä pelissä yhtämonta kuin ruotsissa on sotasankareita joten tähdet jää jakamatta. Jatketaan pelejä ansaitun kesätauon jälkeen.

Tappioputki sai jatkoa heti syyskierroksen alkuun. Ensin Teräs harjamäeltä haki pisteet 2-1 voitolla Olli Kanasen maalatessa kotijoukkueen ainokaisen ja vieras peli toivalassa päättyi kotijoukkueen 5-1 voittoon. Pelistä jäi mieleen Mirko Moilasen kaukolaukaus nyt jo 35 metristä aivan maalin yläkulmaan. Eiköhän etäisyys kasva vielä päätös saunailtaan mennessä.

Suonenjoella ensimmäissen jakson bussijalat rokotti pisteet lapalta. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen 5-1 johdossa. Toiselle jaksolle Lapa ryhdistäytyi kun uusi hankinta pääsi raitapaitojen joukkueeseen parin sisään. Kolmen pelaajan kanssa käytiin loppukautta koskevia neuvotteluita, mutta kun alasarjoissa siirrot maksetaan kilohinnalla rahat riitti vain Kontuun. Etelässä, melkein helsingissä asunut ja Afrikassa käynyt, mutta hyvin suomea ymmärtävä Kontu rauhoitti lapan pelinrakentelua ja toisella jaksolla Lapa taisteli pelin tiukaksi päästessään kahden maalin päähän kotijoukkueesta, mutta tuomarivirhe ratkaisi lopullisesti ottelun kotijoukkueelle.
Suonenjoen pelaajille, fanaattisille katsojille ja myös varkauden tuomareille tiedoksi. Pelaaja on paitsioasemassa, jos hän on lähempänä vastajoukkueen päätyrajaa syöttöhetkellä kuin pallo ja TOISEKSI alin pelaaja.(kaksi alinta pelaajaa yleensä maalivahti mukaan lukien) Loppu numerot 8-5 Supalle.

Raati ei päässyt paikalle niin jakoi pisteet ottelupöytäkirjan perusteella maalintekijöille.

*** Joona Ellola. Kaksi maalia

** Otto Saarela. Myös kaksi maalia, mutta rankeista molemmat siksi vain kaksi tähteä.

* Reetu Pekkarinen. Yksi maali

VIHDOIN PISTEITÄ LAPALLE

Kiupa ottelussa Lapa pääsi pisteen makuun kun loppunumerot valotaululla näytti 1-1 lukemia. Vieraat siirtyi johtoon kun Lapan puolustus ei saanut purettua keskityspalloa kuudentoista rajaa kauemmaksi. Pallo leijaili suoraan Kiupa pelaajalle, joka laukoi rauhassa Lapa pelaajien vain vieressä katsoen pallo varmasti ohi Mikael Rothin. Tasoituksen viimeisteli vain muutama minuutti vieraiden maalin jälkeen ja hetki ennen taukoa Lasse "norppa" Hyvönen. Keskitykseen kaikkien takaa hiipinyt Lasse pääsi laukomaan pallon maaliin aivan vapaana parista metristä. 
Kotijoukkue hallitsi toista jaksoa ja oli lähellä voitto maalia kun Otto Saarela ja Niklas Puustinen pääsivät keskityksen jälkeen kokeilemaan maalin tekoa muutamaankin otteeseen, mutta kuipa vahti ja puolustus selvitti pallon pois maaliviivalta. Sekä Juuso "inzaghi" Tikkanen joka jos olisi puolista ottelun paikosta tehnyt maalin niin taistelisi Euroopan kultaisen kengän voitosta.

*** Lasse Hyvönen. Maali millä pitkästä aikaa lapa sai pisteitä. Teki normaalia vähemmän virheitä pelatessaan vain puolet ottelusta. 

** Otto Saarela. Oli vaarallinen hyökkäys päässä. Voitti pääpalloja ja aiheutti suunsoitolla ongelmia omille, vieraille ja tuomareille.

* Sakke Lyyra. Alkaa pikkuhiljaa omaksua oikea aikaiset nousut laitapuolustajan paikalta.

Lampaan per***t menee Juuso Tikkaselle. Miten voi yhdessä pelissä kusta nuin monta maaliapaikkaa...Ei edes Mikael Forssel olisi tyytyväinen tuon pelin jälkeen vaikka nuihin maalipaikkoihinkin pääsisikin.

KJK - LAPA-95

Lapa pisteputkessa

Kuopioon vieraspeliin matkustanut Lapa sai kylmää vettä niskaan kun jo viidennellä minuutilla kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon. Lapalle koko kauden ongelmia tuottaneet vastustajan erikoistilanteet tuotti ongelmia tänäänkin. Ensimmäinen keskitys purettiin, mutta kun kjk pääsi keskittämään pallon takaisin Lapan boksiin niin oman miehen seuraaminen oli unohtunut. Parista metristä tulleeseen puskuun Lapan maalilla torjuneen takavuosien kjk:n suosikki maalivahti Niko "FF2" Piironen oli voimaton. 
Lapa pääsi kuitenkin peliin tämän jälkeen paremmin mukaan ja loikin Mikael "Quaresma" Rothin kautta vaarallisia paikkoja. Ensin Rothin trivela keskityksestä pääsi nauttimaan Juuso "Inzaghi" Tikkanen. Keskitys takatolpalle ja Juuso laukoo pallon voimalla yli kjk maalin. Hetkeä myöhemmin sama mies keskittää, mutta tällä kertaa kjk:n maalivahti poimii keskityksen, mutta törmäilee oman puolustajan kanssa ja pallo tippuu maalin eteen. Ajokoiraltaan perityn maalivainunsa ansiosta paikalle rientää ensimmäisen maalintekijä Bymanin armosta. Juuso Tikkanen. Totuttuun tapaan Juuso ei montaa paikkaa tarvitse että maali syntyy. Tämän takia Juuso nostettiin hyökkäykseen. Tilanne 1-1 kun peliä takana noin 20 minuuttia.
Vauhdikkaan alun jälkeen peli hieman taantui ja vaarallisia paikkoja ei oikein kumpikaan joukkue saanut luotua kunnes aivan jakson lopussa kjk:n pelaajan hyvä  kaukolaukaus yllätti Niko Piirosen. Pallo 25 metristä maalin yläkulmaan ja tauko lukemiksi 2-1.
Toiselle jaksolle Lapa ryhdistäytyi ja hallitsi lähes koko jakson peliä. Paikkoja siunaantui niin Juuso Tikkaselle jonka pusku meni hieman ohi maalin. Pekka "seksi-peksi" Pykäläiselle jonka puskun maalivahti torjui poskella. Eetu Väisässelle jonka kulman jälkitilanteesta tullut laukaus olisi mennyt maalin ellei laukauksen edessä olisi ollut Lapan sisäistä maalipörssiä yhdellä maalilla johtava Mikael Roth. (Eetu toisena).
Olli "bendolino" Kanasen puolittaisen läpiajon maalivahti torjui etukulmasta ja Kairo Kivilo pääsi läpi, mutta chippi meni hieman kjk maalin ohi. 
75 minuutin kohdalla vieraiden uurastus palkittiin kun 27 metristä tuli vapari ja Lapa tarjosi kuopiolais yleisölle viihdykettä koko rahan edestä. Pallon taakse asettui Otto Saarela. Syöttö muurin vierestä pystyyn juoksevalle Mikael Rothille, joka syötti yhdellä kosketuksella maatapitkin etutolpalle mihin oli ensimmäisenä kerennyt Pekka "Lapan äiti-katsomon nimeämä vuoden unelmavävy 2018" Pykäläinen jolla oli helppotyö siirtää peliväline maaliin ja tilanne 2-2. Tuuletuksesta huomasi ettei Pekka oli maalintekijä. Ottelun lopunkin Lapa pelasi vahvasti muttei saanut voittomaalia aikaiseksi ja pisteet jaettiin Puijon yllättävän hyvällä nurmella.
Puijon mäkihyppy tuomaristosta tehty raati jakoi tähdet vieraille seuraavasti.
*** Mikael Roth. Mukana molemmissa Lapan maaleissa ja muissakin tilanteissa.
** Joona Ellola. Taisteli keskialueella jälleen tuttuun tapaan ja piti lapan kenttätasapainon kunnossa.
* Jaetaan laitapakkien Juuso Tikkanen, Olli Kananen, Sakke Lyyra kesken niin että juuso saa kolme sakaraa, olli ja  sakke yhden. Kolmikko nousi vahvasti mukaan hyökkäyksiin ja jaksoi tulla alaskin kun saatiin vaihtoja pyöriteltyä pakkien paikalla. Maalista Juusolle useampi sakara.
Lampaan per**et menee Kuopion kaupungille, joka ei saa sähkölukkoja pysymään auki kymmeneen asti. Pelin jälkeen odoteltiin puolituntia että päästiin suohkuun ja vaihtamaan pelikamppeet pois. Kjk:n pelaajat sanoi ettei ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella kun hikeä kuivateltiin pimenevässä kuopion illassa. 

LAPA-95 - SAPA/2

Lapa aivan ylivoimainen kauden päätös pelissä

Jälleen tuli todistetta ettei kakkosjoukkueet vaan pärjää edustus joukkueille. Lapa aloitti ottelun vahvasti ja loi tukun maalipaikkoja jo ennen avausosumaa. Tuhlaaja poikana kunnostautui parhaiten Reetu " eetu ärrällä" Pekkarinen, joka ensimmäisen tunnin neljänneksen aikana epäonnistui parikin kertaa läpiajosta. Muutama puolittainenkin maalipaikka oli kotijoukkueella ennen kuin seitsemän aikoihin Otto Saarela onnistui ensimmäisenä. Mikael Roth pelasi Oton läpiajoon loistavalla syötöllä sapa puolustuksen välistä. Varma sijoitus ohi maalivahdin ja Lapa johtoon. Vain muutama minuutti tästä ja sama oli toistua. Tällä kertaa syötön tarjoilli sotamies Jesse Pulkkinen. Oton laukaus pallon verran ohi sapa maalin. 
Aivan jakson lopussa Lapa sai vaparin mistä viimepelissä maalin juoninut kolmikko Saarela-Roth-Pykäläinen juoni tällä kertaa kulman. Otto vippasi niin korkean kuin sai ja muuri paniikissa puski pallon päädystä yli. Kulmalipulle pallon kanssa meni erikoistilanteiden erikoismies Eetu Väisänen. Pituus ylivoimaa hyväksikäyttäen lapa rakensi ruuhkan maalin etutolpalle mihin Eetu tarkasti pallon keskittikin. Pallo suoraan Pekka "seksi-peksi" Pykäläisen päähän ja pallo maaliin. Jos muu joukkue reenaa ensi talven maalintekoa Pekka saa huilata sen ja opetella  tuuletuksia.
Toisen jakson Lapa aloitti vahvasti ja jo ennen kuin katsomossa oltiin saatu makkarat syötyä niin kotijoukkue siirrtyi jo 3-0 johtoon. Keskialueella Joona Ellola taisteli pallon punaisille ja vaihtoi nopealla pystysyötöllä laitaa. Mikael Roth otti pallon taitavasti eteen haltuun ja siirsi pallon maalin eteen mistä Otto Saarela jatkoi pallon viidestä metristä maaliin. 
Lisä maaleihin kotijoukkueella oli paikkoja kun Mixu Paatelaisen joulukuusi muodostelman unelma maali oli lähellä, missä laitapuolustaja pelaa maalipaikan toiselle puolustajalle. Vasenpakki Juuso Tikkanen pelasi ovelalla ulkosyrjäsyötöllä avopaikan Reetulle. Viidestä metristä lähteneeseen laukaukseen kerkesi sapan puolustus kuitenkin peittämään. Pallo kimposi oikealle pakille Sakke Lyyralle jonka laukaus kuudesta metristä meni yli sapa maalin.
Tämän jälkeen Lapan peli hieman hyytyi ja sapakin pääsi välillä nykimään palloa. Tunnin kohdalla Lapan pelaajalta hieman tyhmä rike keskialueella ja sapa sai erikois tilantteen. Kotijoukkue jälleen vaikeuksissa miesvartioinnissa ja vieraat pääsi keskityksen jälkeen aivan rauhassa kaventamaan tilanteen kolmeen yhteen.
Lapa ei kuitenkaan maalista hätkähtänyt. Lapan yli voimasta ottelussa kertoi se että kymmenen minuuttia ennen loppua Sakke "teräsvilla" Lyyralla oli vara tehdä omamaali että lipun maksaneilla katsojilla olisi edes hieman jännitettävää lopussa. Loppu numerot pienstä loppupaniikista huolimatta 3-2 Lapalle joka päätti kauden kolmen ottelun pisteputkeen.
Myös viimeisessä ottelussa paikalla ollut raati jakoi pisteet seuraavalla tavalla.
*** Otto Saarela. Kaksi maalia ja oli järjestelemässä useampaa paikkaa.
** Mikael Roth. Kaksi maalisyöttöä vaikka menettikin maalipörssin voiton näillä syötöillä.
* Joona Ellola. Jälleen kerran keskikentän pohjalla kovaa työtä ja paljon järkeviä ratkaisuja. Käynnisti  kolmanteen maalin johtaneen hyökkäyksen.
Lampaan per**et menee tällä kertaa menee sapan pelaajalle jonka kasetti ei kestänyt häviämistä näin huonolle joukkueelle. Mitä se sitten kertoo sapan tasosta? Kiroili pelin jälkeen ja huuteli kotijoukkueen jäsenille, kopisteli nurmet kengistä monarin käytäville ja oli kuulema rytistellyt ES tölkinkin pukuhuoneen lattialle. Toivottavasti äidin makaronilaatikko kotona on saanut pojan rauhoittumaan ettei koko yötä tarvitse kiukutella. Ensi kesänä sitten hieman vanhempana ja henkisesti vahvempana kohti uusia pettymyksiä.

KAUSIRAPORTTI

Nousujohteinen kausi päättyi pisteputkeen

Kausi alkoi hankalasti Lapan osalta kun talven aikana pelaajia menetettiin. Tiki-takan esi-isä Vesa Räihästä ei kuulunut talven aikana mitään, niin seurajohto epäili vesan lyöneen nappulat naulaan ja edelliskauden maalikuninkuuden voittanut Toni Nousiainen siirtyi suurella kohulla ja isolla rahalla iisalmeen hakemaan kovempia haasteita, lisäksi kolmea pelaajaa odotti kesällä maanpuolustus velvoitteet. Rosteri olli jälleen ennen kauden alkua kapea, mutta sen kanssa joukkue on oppinut taistelemaan. Ongelmia tuotti myös se ettei talvella harjoiteltu mikä näkyi kesällä tulostaululla, pelaajien vyötäröllä ja loukkaantumisissa.
Toisin kuin monella muulla sarjan joukkueella Lapan omasta juniori myllystä saatiin muutama pelimiehenalku joukkueeseen mukaan, kun Kairo Kivilo liittyi vahvuuteen kauden alla ja kesken kauden mukaan nostettiin myös Reetu Pekkarinen. Myös joukkueen pelaaja tarkkailijat olivat hereillä ja saivat hankittua vapaalla siirrolla Joona Ellolan joka otti ison roolin lapan pelistä keskikentällä vanhempien ja heikompien nivelten hajotessa, kun ennen kauden alkua A-P tervaniemi loukkaantui ja kolmannessa ottelussa Antti Intonen. Molemmilta meni loppuakausi sivussa.
Itse kausi alkoi kaksijakoisesti kun ensin vieraissa saatiin selkään sarjan ennakkosuosikilta kuopiossa ja seuraavana voitettiin sarjan uusin tulokas siilinjärveltä kotona. Sen jälkeen menikin pitkä tovi ennen kuin pistesarakkeesseen tuli muutoksia. Kauden aikana nuori joukkue otti kuitenkin isoja kehityken askelia ja kausi päättyi kolmen ottelun piste putkeen.
Kaudesta mieleen painuvia asioita oli nuorten pelaajien kehitys. Omat kasvatit Pekka "seksi-peksi" Pykäläinen, joka äänestettiin oikeuttetusti päätös saunaillassa vuoden lapalaiseksi, oli puolustuksen johtohahmo. Isät, jos näette hopeisen "piseron" pörräävän teidän hoodeilla niin lukitkaa vaimot ja tyttäret, sillä Pekka on kuulema pelimies myös kentän ulkopuolella. Mikael Roth van nistelrooy joka pelasi kauden aikana niin hyökkäyksessä, keskikentällä ja maalivahtina ja oli aina joukkueen parhaimmistoa. Kairo kivilo, kehittynein palkinnon pokkaaja joka joka toi hyökkäkseen nopeutta ja suoraviivaisuutta. Reetu Pekkarinen tuli kesken kauden junioreista mukaan ja täytti paikkansa joka pelissä, sekä Joona Ellola joka pokkasikin paras pelaaja palkinnon kauden loputtua.
Joukkueen sisäisen maalipörssin voitti Otto Saarela. Rullakiekkokauden jälkeen täysillä jalkapalloon panostanut Otto aiheutti harmaita hiuksia niin vastustajien puolustukselle kuin tuomareillekkin. maalipörssin voitto ratkesi vasta kauden viimeisessä ottelussa kun kaksi maalia tehnyt Otto nousi ohi toiseksi jääneen Rothin. 
Muita mieleen painuvia hetkiä kaudelta 2018 oli Mirko Moilasen kaukolaukaus toivalassa aivan maalin ylänurkkaan. Laukausta verrattiin Kicker lehdessä Tikkasen wolley-vetoon Tarzan pelissä muutama vuosi sitten mitä lapinlahtelainen jalkapalloyleisö ei ole unohtanut. Tasoitusmaali hienon vapari kuvion päätteeksi kuopiossa paikallista KJK:ta vastaan jonka juoni Saarela-Roth-Pykäläinen kolmikko. Sekä vastustajien selvät paitsio maalit varkaudessa ja suonenjoella, ei olla katkeria, mutta harmittaa hävitä tuomari virheiden takia. Ihan kun omat virheet ei enää riittäisi tappiohin. 
Nötkötin kaltainen, kaikesta muusta ylijäänyt, raati jakoi kauden aikana niin tähtiä kuin p***eitä ja kauden jälkeen tilastot yhteen laskettuna osoitti seuraavaa. Tähtikisan voitti Mikael Roth, 14 tähdellä. Toiseksi tuli Joona ellola 13 tähdellä ja kolmas oli Otto Saarela 7 tähdellä. 11 yksittäiselle pelaajalle jaettiin tähtiä kauden aikana. Toisen kisan "voitti" Juuso Tikkanen 2 lampaan pe***llä. Muistakaa että nämäkin on vain tilastoja ja tilastot valehtelee. Tero Lehterän sanoin. "vale-emävale-tilasto". Eli jos voitit tilaston et välttämättä ole hyvä ja jos olit listan häntä päässä et siltikään välttämättä ole hyvä.
Seuraavaan kauteen on jo valmistauduttu kun Manageri neuvottelut on aloitettu ex-manageri Olli-matti Garppisen kanssa. Managerin taitojen takia "OMG" mahtuisi moneenkin sarjan joukkueeseen, mutta managerin pukuun karppinen ei tällä hetkellä mahdu. Jos tämä saadaan talven aikana hoidettua syntyy myös sopimus samalla seuran ja Karppisen välllä. Myös pelaaja sopimuksia on neuvoteltu ja muunmuassa loppukaudesta mukaan tulleen Kontun kanssa. Kontu toi lapan peliin rauhallisuutta ja hitautta. Kumpi on syy ja kumpi seuraus? Lisäksi iisalmen suunnalta molemminpuolista kiinnostusta on herättänyt kokenut maalivahti lupaus. Koti otteluihin on kaavailtu suuria muutoksia muutenkin kuin lopputuoksen osalta.
Nyt kerätään pakastin täyteen marjoja ja loppuvuodesta kokoonnutaan joukkueen kanssa yhteen palaverin muodossa jossa päätetään tärkeistä asiosta. Milloin aloitetaan harjoittelu, kuinka monella uudelle pelaajalle tarjotaan sopimusta, kotipelipäivistä, sakkolistan pykälistä ja siitä kuuluuko ananas pizzaan?

Miehet 2017

VIITONEN

SYKSYN ALEMPI LOPPUSARJA:

Torstai 24.8. klo 19.45 FC Tarzan - KiuPa

Perjantai 25.8. klo 18.00 LaPa-95 - HarTe

Torstai 31.8. klo 19.45 FC Tarzan - LaPa-95

Perjantai 1.9. klo 19.00 KiuPa - HarTe

Tiistai 5.9. klo 19.30 HarTe - FC Tarzan

Perjantai 8.9. klo 18.00 LaPa-95 - KiuPa

2016lapa_95_056__kopio.JPG

Vasemmalta ylä rivi: Jari Pulkkinen, Pekka Pykäläinen, Sakke Lyyra, Jasu Pulkkinen, Vesa Räihä, Niklas Puustinen, A-P Tervaniemi, Teemu Repo, Atte Vehkoja, Juuso Tikkanen, Jesse Pulkkinen Vasemmalta alarivi: Joona Ollikainen, Jari Lipponen, Niko Piironen, Juha Roth, Lasse Hyvönen, Eetu Väisänen

Kuvasta puuttuu: Huoltaja Vesa Väisänen, Pasi Väisänen, Tuomas Hyvönen, Olli Kärkkäinen, Taneli Junttila, Otto Saarela, Pertti Lappalainen ja Erno Tuhkanen 
         

Alustava otteluohjelma 2016: >

Tämän vuoden Viitoseen ilmoittautui yhteensä 19 joukkuetta: yhdeksän (9) joukkuetta Pohjois-Karjalasta ja kymmenen (10) Savon puolelta.

Joukkueille annettiin ennen päätöstä mahdollisuus antaa omia kommentteja pelitavasta.  Kuten arvata saattaa, niin mielipiteet jakautuivat pääasiassa kahden vaihtoehdon välille.  Suurin osa vastanneista joukkueista oli kahden alueellisen lohkon ja kaksinkertaisten sarjojen kannalla.  Lisäksi oli joukkueita, joille riittää yksinkertaiset sarjat.

Jotta nämä molemmat mielipiteet tuli edes jotenkin huomioiduksi, niin piirihallitus on maanantain kokouksessaan tehnyt seuraavan päätöksen.

Sarja pelataan kahdessa alueellisessa alkulohkossa
Lohko A        AFC Keltik, FC Nurmes, FC Pogosta, Hurtat, JoPS yj, JuPS, LehPa/2, LehPa/3, NiemU (9)
Lohko B        AC BARCA, FC Tarzan, HarTe, KiuPa, KJK, LaPa-95, NP-H, PuPa, SuPa, Zulimanit (10)

(JoPS yj = JoPS/2:n, PoPS-78:n ja Yllätyksen yhteisjoukkue)

Molemmissa lohkoissa on kaksinkertaiset sarjat.
Joukkueilla on mahdollisuus kevätkierroksen jälkeen jäädä syyskierrokselta pois ilman sanktioita – kaikki siihen asti pelatut pelit huomioidaan – syyskierrokselta poisjäävän joukkueen tilalle voidaan hyväksyä uusi joukkue.  Sarjaan tehdään molempiin lohkoihin koko kauden kattavat kaksinkertaiset sarjat ja jos joukkue jää syyskierrokselta pois, niin sen pelit vain poistetaan ohjelmasta.
Kaksi joukkuetta lohkostaan selviää kaksinkertaiseen loppusarjaan, jossa keskinäiset alkulohkon ottelut jäävät voimaan – ainakin yksi joukkue saa nousuoikeuden kauden 2017 Neloseen.

Alkulohkot pelataan pääsääntöisesti
- kevätkierros - viikot 18-26 (02.05. - 03.07.)
- syyskierros - viikot 28-36 (11.07. - 11.09.)
- loppusarja - viikot 37-40 (12.09. - 09.10.)

5.div. lohko B 

29.4. Zulimanit -  NP-H 3-1 (1-0)
2.5. KJK - LaPa-95 6-0 (1-0)
3.5. HarTe - SuPa 2-0 (1-0)
4.5. AC BARCA - FC Tarzan 4-1 (2-0)
6.5. KiuPa - PuPa 3-2 (2-1)
9.5. PuPa - HarTe 4-1 (0-0)
12.5. LaPa-95 - AC BARCA 0-2 (0-0)
13.5. SuPa - KJK 4-0 (0-0)
13.5. KiuPa -NP-H 0-5
16.5. Zulimanit - LaPa-95 6-3 (3-2)
17.5. HarTe - NP-H 2-6 (2-1)
18.5. KJK - AC BARCA 0-5 (0-1)
20.5. SuPa - PuPa 5-2 (2-1)
20.5. KiuPa - FC Tarzan 1-2
24.5. PuPa - KJK 6-2 (2-2)
26.5. NP-H - SuPa 0-3 (0-2)
26.5. LaPa-95 - KiuPa 0-3 (0-1)
26.5. AC BARCA - Zulimanit 1-4 (0-4)
26.5. FC Tarzan -  HarTe 0-3 (0-1)
31.5. HarTe - LaPa-95 4-0 (0-0)
31.5. PuPa - NP-H 6-1 (3-1)
2.6. KJK - Zulimanit 0-3 (0-0)
3.6. SuPa - FC Tarzan 3-1 (0-0)
3.6. KiuPa - AC BARCA 0-10 (0-6)
7.6. AC BARCA - HarTe 5-3 (3-1)
7.6. FC Tarzan - PuPa 0-5 (0-0)
9.6. LaPa-95 - SuPa 0-6 (0-1)
9.6. NP-H - KJK 1-2 (1-0)
9.6. Zulimanit - KiuPa 3-1 (0-1)
14.6. HarTe - Zulimanit 0-2 (0-0)
16.6. NP-H - FC Tarzan 0-4 (0-1)
16.6. SuPa - AC BARCA 1-5 (0-3)
16.6. PuPa - LaPa-95 8-0 (5-0)
16.6. KJK - KiuPa 5-2 (1-0)
20.6. KJK - FC Tarzan 5-3 (3-2)
21.6. AC BARCA - PuPa 4-2 (1-1)
21.6. Zulimanit - SuPa 4-2 (3-0)
22.6. KiuPa - HarTe 2-2 (1-1)
23.6. LaPa-95 - NP-H 1-4 (0-1)
28.6. HarTe - KJK 4-3 (1-2)
28.6. FC Tarzan - LaPa-95 10-1 (2-1)
29.6. PuPa - Zulimanit 3-2 (1-0)
30.6. NP-H - AC BARCA 3-2 (1-0)
1.7. SuPa - KiuPa 3-0 (3-0)
5.7. FC Tarzan - Zulimanit 1-3 (0-3)
12.7. PuPa - KiuPa 3-0 (1-0)
14.7. LaPa-95 - KJK 0-9 (0-3)
15.7. NP-H - Zulimanit 7-1 (4-0)
15.7. SuPa - HarTe 2-1 (1-1)
19.7. HarTe - PuPa 6-0 (5-0)
21.7. NP-H - KiuPa 3-1 (1-1)
21.7. AC BARCA - LaPa-95 12-0 (7-0)
21.7. KJK - SuPa 1-3 (0-0)
26.7. PuPa - SuPa 7-1 (1-0)
28.7. NP-H - HarTe 3-2 (0-0)
28.7. LaPa-95 - Zulimanit 2-2 (0-0)
28.7. AC BARCA - KJK 2-1 (2-1)
2.8. Zulimanit - AC BARCA 5-1 (3-0)
4.8. KJK - PuPa 3-4 (2-0)
5.8. SuPa - NP-H 1-2 (1-0)
5.8. KiuPa - LaPa-95 3-0 (1-0)
9.8. NP-H - PuPa 2-1 (2-1)
9.8. AC BARCA - KiuPa 5-0 (3-0)
9.8. Zulimanit - KJK 5-2 (2-1)
11.8. LaPa-95 - HarTe 4-6 (2-2)
16.8. HarTe - AC BARCA 0-11 (0-7)
18.8. KJK - NP-H 2-3 (0-1)
19.8. SuPa - LaPa-95 2-0 (1-0)
19.8. KiuPa - Zulimanit 2-7 (2-4)
23.8. LaPa-95 - PuPa 2-4 (1-1)
23.8. AC BARCA - SuPa 9-1 (4-1)
24.8. Zulimanit - HarTe 4-0 (1-0)
26.8. KiuPa - KJK 1-3 (1-3)
30.8. HarTe - KiuPa 3-2 (2-2)
1.9. NP-H - LaPa-95 13-0 (5-0)
2.9. SuPa - Zulimanit 1-3 (0-3)
2.9. PuPa - AC BARCA 4-3 (3-1)
7.9. Zulimanit - PuPa 5-8 (4-4)
9.9. KiuPa - SuPa 1-1 (1-0)
9.9. KJK - HarTe 4-0 (3-0)
10.9. AC BARCA - NP-H 1-5 (1-4)

Sarjatilanne 2016: >

Zulimanit 17 13 1 3 62-35 40
NP-H 17 12 0 5 59-32 36
PuPa 17 12 0 5 69-40 36
AC BARCA 17 12 0 5 82-30 36
SuPa 17 9 1 7 39-38 28
HarTe 17 7 1 9 39-52 22
KJK 17 7 0 10 48-46 21
KiuPa 17 3 2 12 22-57 11
FC Tarzan 9 3 0 6 22-25 9
LaPa-95 17 0 1 16 13-100 1

OTTELURAPORTIT:  

Kausi 2012

Kausi 2014

Kausi 2015

Kausi raportti 2015  

kauteen lähdettiin kapealla ringillä vaikka muutama vahvistus oltiin talven aikana saatu, muunmuassa maalivahti osastolle. Kauden alla solmittiin farmi sopimus Iisalmelaisen paven kanssa, mistä saatiinkin apuja niin kentälle, maalille kuin penkillekkin kauden aikana.


Itse kausi alkoi kaksijakoisesti. Cupissa mentiin aina kolmannelle kierrokselle asti ja siinäkin tiputtiin kolmosdivarin porukalle 1-0 numeroin hyvän taistelun jälkeen. Sarja taas alkoi rökäle tappiolla suonenjoella ja sarjan avausmaaliakin joudittiin odottamaan useampi peli.


Nuoria paikallisia poikiakin saatiin mukaan rinkiin. Koko kauden mukana ollut Joona Ollikainen ja kesken kauden mukaan tulleet Eetu Väisänen, Pertti Lappalainen ja ainahan kentällä on oltava myös yksi Pulkkinen kun LaPasta on kyse. Pertti joutui jättämään kauden kesken sotilasvelvotteiden takia. Lykkäystä haettiin, mutta Itä-Suomen kriisi Ukrainan kanssa aiheutti sen ettei sotilaspalveluun astumista voitu siirtää. Muut nuoret pojat astuivatkin arvoon arvaamattomaan loppukaudesta, kun saivat muutaman miesten pelin alle ja huomasivat ettei se taso ole päätä huimaava. Toivottavasti pojat ovat sen verran tyhmiä etteivät pääse opiskelemaan, ainakaan kauas lapinlahdesta jolloin saataisiin nauttia poiken otteista tulevinakin kausina.


Yksi ottelu jouduttiin taistelemaan vajaamiehisenä kauden aikana, kun varkauteen matkustettiin kymmenellä miehellä. Sitoutumis kammoisia oli osa pelaajista joukkueen suhteen.Löysin perustein jätettiin harjoituksiin ja peleihin tulematta, liekkö sillä vaikutusta kun kahdeksankymmentäluvun puolivälin jälkeen spermaan ruvettiin sotkemaan piimä. Oli tietysti niitäkin jotka olivat lähes kaikissa tapuahtumissa kauden aikana.

Loppukauden aikana pistetilkin karttui ja loppu sijoitus oli yhdestoista. Tavoitteessa pysyttiin eli sarjapaikka säilytettiin.


Nyt vielä saunotaan kauden pölyt pois ja palkitaan parhaat. Sitten pieni huili ja aloitetaan harjoittelu päätös saunaillassa sovittuna ajankohtana. Ensi kaudelle olisi hakusessa uusi, hyvä valmentaja. Tai ei sen tartte ees olla hyvä, kunhan on halukas. Tai ei sen tartte olla edes halukas, voitte ilmoittaa vaikka jonkun työkaverinne. Pelaaja sopimuksia on alettu jo hieroa ja neuvotteluja on käyty kahden lupaavan jo parhaat päivänsä nähneen entisen pelimiehen kanssa joista toinen on hieman vajaa kolmekymppinen ja toinen hieman nuorempi, mutta täysjärkinen. Managerin olisi aika herätä taas ja laittaa verkot vesille pitkän hiljaiselon jälkeen.


Erikois kiitos vielä ultrille, jotka saapui niin koti kuin vieraspeleihin ja loivat tunnelman mikä oli pelin tasoista.


Kauden aikana paikanpäällä ollut entisistä runoilijoista, hirvimiehistä ja muista juopoista kasattu raati jakoi tähtiä otteluista ja yhteen laskettuna tulos oli seuraava.


Kolmannen sijan jakoi seitsämällä tähdellä. Olli Kananen, luotettava raataja vasemalla laidalla. Atso Luttinen, täsmä vahvistus alakertaan ja onnistui myös hyökkäyspäässä. Juuso Tikkanen, keskikentän tasapainoittava pelaaja ja pelireissujen kuski vain wolley jäi tältä kaudelta puuttumaan.


Toiseksi tuli maalivahti hankinta Joonas Piippo. Vei ykkösmaalivahdin paikan selvästi Leponiemeltä. Pelasti pisteitä Lapalle aina kun se oli mahdollista. Kuului parhaimmistoon aina kun pelasi. Harjoitus kertoja oli yhtä paljon kuin Eltton Johnilla huonoja biisejä, mikä näkyi välillä hieman otteissa.


Voittajakasi selvisi A-P Tervaniemi yhdeksällä tähdellä. Tasainen kausi läpi koko kesän ja talven. Varmaa peliä ja jaksoi taistella lähes kaikissa peleissä täyden ysikympin. Keskikentällä isossa roolissa ja täytti ne saapaat muullakin kuin vanhoilla sanomalehdillä turhilla odotuksilla. Palkinnoksi tästä A-P saa kolme plussa-pistettä. Ne voi noutaa lähimmästä City-Marketista.


Kaiken kaikkiaan tähtiä jaettiin 19 eri pelaajalle kauden aikana. Nyt vain odotellaan kautta 2016 ja kohti uusia pettymyksiä.

                 

Kausi 2014 paketissa.

Kausi alkoi lapalta vahvasti ja edellis kauden piste ennätyskin rikottiin hyvissä ajoin. Pelaajia oli harjoituksissa ja peleissä useita. Pisteitä tuli siihen malliin että joukkueen manageri Olli-Matti "OMG" Garppinenkin näyttäytyi joukkueen kanssa ihmisten ilmoilla. Maaleilla ei juhlittu, mutta puolustus piti naftaliinista kaivetun Tomi "Torppari" Halosen johdolla. Kevät kierroksen jälkeen Lapa oli hyvissä iskuasemissa aivan kärjen takana.

Sitten tuli se ansaittu tauko ja sinne hävisi peleistä pelaajat ja harjoitusinnokkuus. Tuli kalareissuja ja sukulaisia. Tupperwaara iltoja ja nerkoon avoimia tennis-turnauksia. Marginaalilajit ajoi kuningaspelin ohi. Lapa kuitenkin taisteli syyskierroksen alun loistavasti ja oli kiinni jatkosarjassa viimeisille kierroksille. Pave kuitenkin naulasi arkun kiinni Lapan jatkopeleille. Sen jälkeen ottelut meni pahasti penkin alle. Karkkonen rockasi ja maalille hommattiin pisin 160 senttinen maalivahti mitä oli vapailla markkinoilla, Kalle "leponiemen kalle" Leponiemi. Kalle pelasikin hyvin vaikka tilastot eivät sitä puollakkaan. 3 peliä ja 24 päästettyä.

Nyt saunotaan kesän hiet pois ja lähdetään puulaakin parin joukkueen voimin että saadaan syksylle edes yksi voitto. Mangeri saa heittää verkot vesille ja etsiä joukkueelle pari vahvistusta. 10 maalin mies kärkeen ja valmentaja velho Jari "pulu" Pulkkisen aisapariksi penkin taakse olisi ainakin hakusessa. Vasen jalkanen oikeapakkikin olisi ihan kiva juttu.

Kauden aikana niin koti kuin vieras peleissäkin mukana pyörinyt arvovaltainen, lajista mitään tietämätön raati jakoi otteluissa tähtiä. Tähtikisan kärkikolmikko muodostui seuraavaksi.

1. Olli Kananen. 15 tähteä. Lähes jokaisessa ottelussa 15 kilometriä raastaviajuolsuja, paitsi siinä missä juoksi 16. Luotettava pelaaja, joka täytti roolinsa paikalla kuin paikalla. Vasemmanlaidan väsymätön pikajuna. Rankkispesialisti.

2. Juuso Tikkanen. 11 tähteä. Oli keskikentän taitavassa kaksikossa se kolmas. Pallovarma läpi kauden. Maaleja ja syöttöjä maaliviivalta. Ja kaikki muistaa sen wolleyn mistä puhuttiin Maaningalla asti. Sen muistaa ensi kesänäkin vielä Tiki ja Tarzanin maalivahti. Ensi kesän joukkueen selkäranka.

3. Otto Saarela. 8 tähteä. Jos ja kun saapui paikalle kuului joukkueen parhaimmistoon. Nopea ja suulas laituri aiheutti ongelmia vastustajille, tuomareille ja joskus omillekkin. Alkukaudesta ehdottomasti joukkueen parhaita, mutta kesätauko iski Ottoon pahiten.

Nyt vaan manageri ja seurajohto kasaamaan joukkuetta ensikaudelle ja kova reenaaminen käyntiin että kunto riittää syksyn viimeisiinkin peleihin.