OTTELURAPORTIT

2016

Dn-12 peli, PE 10.6, Lapinlahti

Dn-12 juniorit jatkoivat piirisarja taivaltaan kotiottelulla Siilinjärven Palloseuraa vastaan. Tänään pelattiin vain yksi ottelu, joten pelaajien kanssa sovittiin, että nyt ei tarvitse säästellä toiseen peliin voimia, vaan kaiken pystyi nyt antamaan kentälle. Peli oli joukkueelle ensimmäinen kotona ja sää oli sateinen, paitsi pelin ajan, jolloin ei satanut lainkaan vettä. Ottelu oli todella kaksijakoinen ja päätös summerin päätteeksi ottelun lopputulos oli 1-2 SiPS:n hyväksi.

Ensimmäinen puoliaika alkoi jännittyneissä tunnelmissa, kun päästiin pelaamaan uusissa pelipaidoissa kotiyleisön edessä. SiPS aloitti ottelu todella räväkästi luoden useita maalipaikkoja LaPan maalille. SiPS tiukka alku ehkä hieman lamaannutti LaPan pelaajat, sillä havaittavissa oli hieman jännitystä ja peli ei toiminut ihan niin, kuin aikaisemmissa peleissä. SiPS jatkoi kovaa painostusta, mutta hyvän puolustamisen ja maalivahti pelin ansiosta peli pysyi 0-0 tilanteessa monien SiPS:n tilanteiden jälkeen. SiPS sai kuparisen rikki 16 minuutin kohdalla, kun pienen sekamelskan keskeltä SiPS:n pelaaja pääsi vetämään pallon taka alanurkkaan ja tilanteeksi 0-1. Maalin jälkeen LaPa pääsi koko ajan paremmin ja paremmin peliin mukaan, syötöt alkoi napsahdella kohdalleen ja alettiin taistella pallosta. Viimeisen vajaan 20 minuutin aikana saatiin luotua muutama hyvä maalipaikka, joista hieman paremmalla onnella oltaisiin saatu tehtyä tasoitus ja jopa johtomaali, mutta tällä kertaa onni ei ollut meidän puolella. Loppu puoliajasta oli tasaista taistelua märällä nurmikentällä. Pienelle hengähdys tauolle lähdettiin vieraiden 0-1 johdossa. Tauolla päätettiin koko joukkueen voimin, että uskotaan omaan peliin ja koko joukkueen yhteiseen tekemiseen ja lähdetään antamaan kovaa painetta SiPS:lle. Toinen puoliaika käynnistyi ja meidän osalta tämän puoliajan alku oli aivan päinvastainen kun ensimmäinen. Pallo liikkui ja mentiin vauhdilla kohti SiPS maalia ja tämän rynnistyksen aikana saatiin useampi hyvä tilanne, josta ei vielä saatu palloa maaliin asti. Kokonais peliaikaa oli pelattu 46 minuuttia, kun SiPS lähti nopeaan hyökkäykseen ja muutamalla hyvällä syötöllä saivat hyökkääjän läpi ja hallitulla nostolla maalivahdin yli, muutti tilanteen 0-2. Tästä ei meidän pelaajat onneksi lannistunut ja pyrittiin edelleen samaan hyviä hyökkäyksiä SiPS maali kohti ja muutama vaarallinen vaparikin saatiin, jotka ei tällä kertaa mennyt verkon perukoille. Hieman oli havaittavissa pientä yksin yritystä ja yli-innokasta halua ratkaista itse. Meidän ottelun ainokaista saatiin odottaa aivan loppuun asti, kun saimme vaparin aivan 16-rajan tuntumasta. Hyvä veto ja pallo varmasti vasempaan nurkkaan. Vielä yritettiin nopeaa karvausta ja yritystä riistää pallo, mutta tällä kertaa aika loppui hieman kesken ja SiPS nappasi voiton numeroin 1-2.

Tämä peli oli todella kaksijakoinen, alussa oltiin todella pulassa, mutta SiPS maalin jälkeen päästiin paremmin peliin mukaan ja hieman paremmalla onnella oltaisiin saatu tasoitus ja jopa johtomaali jo ensimmäisellä puoliajalla. Toisen puoliajan alku oli täysin erilainen kuin ensimmäisen ja se näkyi myös kentällä, SiPS:llä oli pieniä hankaluuksia päästä pallon kanssa meidän kenttäpuolelle ja edelleenkin hieman paremmalla tuurilla verkko olisi varmasti soinut. Paljon hyvää joka pelaajalla, jonkin verran parannettavaa, mutta hienoa oli, että joukkue yritti koko ajan loppuun asti, mutta tänään se ei aivan riittänyt.

Pelissä oli mukana: Juho, Ville F, Johannes, Henri, Aaro, Iikka, Ilari, Aku, Samuli, Eetu T, Kosti, Oskari, Eemeli, Lenni, Jere, Roope, Patrik

Maalintekijä: Samuli

 

Dn-12 turnaus, LA 28.5, Siilinjärvi

Dn-12 juniorit jatkoivat piirisarjan pelejään Siilinjärvellä. Turnauksessa pelattiin kaksi ottelua, joissa kohdattiin KuPS/jl 04 KPPS keltainen ja FC Sampo. Ensimmäisessä pelissä kohdattiin KuPS/jl 04 KPPS keltainen, ottelu päättyi LaPalle 12-1 (4-1) ja toisessa pelissä FC Sampo, jossa lopputulos oli 18-0 (9-0) LaPan hyväksi. Pelipalaverissa käytiin läpi, että lähdetään jatkamaan samaa peliä, kuin Iisalmen turnauksessa.

Ensimmäisessä pelissä kohdattiin Kuopion Palloseuran toinen joukkue, joka oli meille uusi tuttavuus. KuPS:sta ei tiedetty mitään etukäteen ja siksi päätettiin lähteä peliin nöyrästi. Peli-ideana oli pyrkiä laittamaan palloa nopeasti liikkeelle ja hyvällä liikkeellä nousemaan laitojen kautta. Peli alkoi meiltä hieman varovaisesti, ehkä hieman katseltiin miten KuPS lähtee pelamaan ja miten ottelu lähtee etenemään. Noin vartin pelin jälkeen saatiin oma peli aukeamaan, pallo teki työn ja palloa liikutettiin aktiivisesti ja nopeasti kohti KuPS:n maalia. Tässä vaiheessa saatiin tehtyä pari nopeaa maalia ja 16 minuutin pelin jälkeen peli oli 2-0. Tämän jälkeen saatiin hyvin jatkettua pallonhallintaa ja pallo pysyi meillä. Puolen tunnin pelin jälkeen saatiin tehtyä seuraava maali ja tilanne muuttui 0-3. Heti seuraavassa tilanteessa meidän porukka hieman uinahti ja KuPS pääsi kaventamaan tilanteeksi 1-3. Vielä saimme tehtyä yhden maalin aivan ensimmäisen puoliajan loppuun ja tauolle lähdettiin LaPan 1-4 johdossa. Tauolla painotettiin, että lähdetään jatkamaan oman pelin pelaamista, puolustetaan nöyrästi ja hyökätään aktiivisesti ja nopeasti. Toinen puoliaika olikin selvää meidän hallintaa. Saimme luotua useita hyökkäyksiä kohti KuPS:n maalia nopealla pallon liikuttelulla ja näistä tilanteista kahdeksan päätyi KuPS:n maaliin. Hyvää toisella puoliajalla oli, että vaikka tilanne olikin selvä, ei pelaajat lähtenyt yltiöpäisesti hakemaan lisä osumia, vaan muistivat puolustaa tiiviisti oman maalin. Silloin, kun oli paikka tehdä maali, niin se tehtiin. Ensimmäinen peli päättyi loppujen lopuksi LaPan hyväksi 12-1.

Toisessa pelissä vastaan asettui FC Sampo. Ensimmäisen ottelun jälkeen oli meillä pidempi tauko ja pelistä näkyi, että pelaajat olivat tuoreella jalalla liikkeellä. Ottelun alku oli jälleen pientä katselua ja seurailua, mutta kun oma peli lähti taas rullaamaan, niin peli oli selkeästi meidän. Pallo liikkui nopeasti ja pelaajat antoivat pallon tehdä työn, niin useampikin tilanne päättyi maalin. Ensimmäinen puoliaika päättyikin lukemiin 9-0. Tauolla painotettiin, että toisella puoliajalla ei tarvitse lähteä peruuttelemaan, vaan jatketaan edelleen omaa pelaamista ja tehdään tilanteista maalit. Toisella puoliajalla oli hieman aistittavissa, että kaikki olisivat halunneet tehdä maalin ja hieman peli meni yksin yrittämiseksi. Pelaajat tekivät kuitenkin myös usean maalin, hienoilla syöttö yhdistelmillä, mikä onkin helpompi tapa tehdä maaleja, kuin yrittää yksin. Toinen puoliaika oli kokonaisuudessa täysin meidän hallinnassa ja, kun tuomari puhalti viimeisen kerran pilliin ottelun päättymisen merkiksi, oli loppulukemat 18-0.

Turnauksessa oli hyvää, joukkueen yhdessä tekeminen. Pitkä tauolla pelaajat potkivat ja pallottelivat yhdessä, mikä oli ilo valmentajan silmälle. Molemmat pelit olivat varmasti sellaisia, joita tämä joukkue ei ole pelannut kovin montaa. Hallitaan selvästi peliä ja ottelun lopputulos on selkeä. Vaikka toisessa pelissä tulikin pientä yksin yrittämistä, suurimmaksi osaksi joukkue pelasi kuitenkin joukkueena, ei lähdetty vastustajan peliin mukaan, vaan pidettiin kiinni omasta pelitavasta ja tehtiin töitä yhtenä joukkueena ja se toimi tänään hyvin. Palkintona päivän päätteksi 6 sarja pistettä.

Turnauksessa oli mukana: Juho, Amanda, Lassi, Henri, Aaro, Ville F, Ilari, Aku, Samuli, Kosti, Eetu T, Lenni, Eemeli, Ville K, Roope, Iikka ja Jere

Maalintekijät: Kosti 7, Aku 6, Roope 3, Eemeli 3, Ville K 3, Samuli 2, Aaro 2, Eetu T 2, Ville F ja Jere

Dn-12 turnaus, LA 14.5, Iisalmi

LaPan Dn-12 juniorit aloittivat oman piirisarja urakkansa Iisalmessa. LaPa kohtasi kahdessa pelatussa ottelussa molemmat PK-37 joukkueet. Edellisellä viikolla kärsitty häviö Cupin-pelissä ToU:ta vastaan oli selvästi sisuunnuttanut joukkueen hyvään iskuun ja varmasti myös tämän johdosta LaPa pelasi hyvää ja energistä peliä. Päivän päätteeksi kahdesta pelistä oli kotiin tuliaisina kaksi voittoa. Turnausta edeltävissä harkoissa ja pelipalaverissa sovittiin joukkueen kanssa, että lähdetään pelaamaan hyvää joukkuepeliä, jossa tuetaan kaveria kaikissa tilanteissa. Peli pyrittiin pitämään nopeana ja hyökkäykset viemään laittojen kautta kohti vastustajan maalia. Valmennuksen mielestä näissä onnistuttiin todella hyvin.

Ensimmäinen peli pelattiin PK-37/valkoista vastaan, josta lopputuloksena hieno voitto, lukemin 4-6 (2-3). Meiltä oli tähän peliin todella räväkkä alku, kun jo 3 minuutin jälkeen oli pallo ensimmäisen kerran PK:n maalissa. Tämän jälkeen peli hieman tasoittui ja molemmat joukkueet saivat tilanteita. Kun ensimmäinen puoliaika alkoi lähestyä puolta väliä, iskettiin pari nopeaa maali PK:n verkkoon ja tilanteeksi 0-3. Seuraavat noin 10 minuuttia, hieman katseltiin mihin suuntaan ottelu etenee ja meidän pojat hieman nukahti. PK käytti tämän tilanteen hyvin hyödyksi ja iski viimeisen viiden minuutin aikana kaksi maali ja puoliaika tilanteeksi 2-3. Toisen puoliajan alku oli meiltä jälleen pientä seurailua, kunnes 44 minuutin kohdalla iskettiin peli 2-4 ja mieli pojilla hieman rauhoittui. Tämä maalin ansiosta saatiin taas hyvä ote peliin ja päästiin hallitsemaan peliä. Hyvien tilanteiden jälkeen saatiin tehtyä 46 ja 52 minuuteilla maalit ja tilanteeksi 2-6. Peliä oli jäljellä alle 20 minuuttia ja poikien pelistä näki selvästi, että alettiin varmistella voittoa. PK iski vielä kaksi nopeaa maali aivan pelin loppuun ja näin loppulukemat oli 4-6.

Toisessa pelissä kohdattiin PK-37/sininen. Ottelu päättyi 3-9 (0-6). Pelipalaverissa päätettiin lähteä myös tähän peliin räväkästi ja pyrkiä saamaan pallon hallinta meille. Näin myös tapahtui ensimmäisen 10 minuutin aikana, mutta palloa ei vielä saatu maaliin. PK:n nopea ja vaarallinen hyökkäys aivan yllättäin noin 14 minuutin kohdalla varmasti herätti pojat ja tämän jälkeen ote siirtyi kunnolla meille. Ensimmäinen maali tehtiin 15 minuutin kohdalla ja pari nopeaa tämän jälkeen, jolloin peli oli 18 minuutin kohdalla 0-3. Hyvää oli, että jatkettiin pelin hallintaa, vaikka johdettiin peliä kolmella maalilla ja vielä puoliajan loppuun iskettiin 3 maalia. Näin pienelle hengähdys tauolle lähdettiin 0-6 tilanteesta. Tauolla painotettiin, että pidetään omasta pelistä kiinni, eli pyritään pitämään peli edelleen nopeana ja pallo meidän hallussa. Tämän pojat toteuttikin kentällä ja 4 minuutin aikana pojat iskivät kaksi maalia ja peli oli 0-8. 10 minuuttia oli pelattu toista puoliaikaa, kun pojat alkoivat taas hieman varmistella tilannetta ja pienten nukahdusten johdosta PK teki seuraavan 15 minuutin aikana 3 maalia ja tilanne oli 3-8. Minuutti PK kolmannesta maalista, pojat iski yhdeksännen maalin ja tämä oli ottelun viimeinen maali. 

Turnaukseen lähdettiin pelaamaan hyvällä asenteella joukkueena. Peli-ideassa pojat pysyivät hyvin. Positiivista oli, että 15 maalissa oli 9 eri tekijää. Johtoasemassa alettiin liikaa varmistella, jolloin kaveri pääsi lähes ilmaiseksi peliin mukaan. Kokonaisuudessa kaikesta huolimatta hyvä tulos ja tavoite saavutettiin, eli 6 tärkeää pistettä plakkariin. 

Turnauksessa oli mukana: Juho, Lassi, Ilari, Henri, Aaro, Iikka, Ville F, Samuli, Aku, Kosti, Oskari, Eetu T, Ville K, Eemeli, Patrik, Roope ja Jere.

Maalin tekijät: Ville K 4, Kosti 3, Aku 2, Henri, Eetu, Patrik, Eemeli, Roope ja Samuli

2015

Iisalmen turnaus 2.5.2015

Niin on avattu jalkapallokesä 2015. Kävimme kahdella joukkueella Iisalmen pallohallissa.
Red aloitti PK.37/sinisä vastaan häviten 9-3. Redin maalit Julia,Kosti ja Oskari. Juho sai vihreän kortin.
White aloitti oman turnauksen KiuPaa vastaan josta 4-3 voitto. Maalit Lenni x2. Aaro ja Eetu.
Redin toinen ottelu NP-H;ta vastaan josta tuliaisina 7-1 tappio. Johtuiko ottelun tulos Redin tukipelaajan loukkaantumisesta?.
Whiten toinen ottelu oli SiPS:ä vastaan saimme maistaa kylmää kyytiä 7-0. Nyt joukkue taisteli 3-3 tasurin ja hieman paremmalla tuurilla olisi voittokin ollut mahdollinen.
Mutta ensimmäisen turnauksen saldona voittoja,tasureita , tappioita paljon hikeä jos pelaajien paitojen kosteus% on uskominen hieman kyyneliä ja paljon positiivisia onnistumisis. Tästä on hyvä jatkaa kohti Siilinjärven turnausta parinviikon päähän. Kiitos vanhemmille kiinnostuksestanne lastenne harrastukseen ja kannustamisesta. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesän huipentumia.

Pelaajat turnauksessa:

Red:Juho, Miro-Matias, Julia, Amanda, Oskari, Kosti, Konsta, Jere, Ville ja Henri.

White: Aino, Nea, Lenni, Eetu, Aaro, Ilari, Eemeli H, Roope, Eemeli R ja Aku.

LaPa-95:n ottelutulokset turnauksessa:

PK-37/sininen - LaPa-95/red 9-3, LaPa-95/red - NP-H  1-7, KiuPa - LaPa-95/white 3-4,                  LaPa-95/white - SiPS  3-3

         
         
      
         
      

SIILINJÄRVEN TURNAUS 16.5.2015

Toinen turnaus päivä takana. Uskon että parempaa viihdettä saa etsimällä etsiä minkä kaksikymmentäkolme
(23) taiteilijaa luvit oikein. Meitä on niin paljon.Lauantai päivän kuluessa esitti. Huikeita harhautuksia, syöttökuvioita,häikäiseviä torjuntoja, kaukolaukauksia, maaleja jääpusseja, kyyneleitä, ONNISTUMISIA, vihreitäkortteja, huikeaa huoltoa, kannustamista, maskottimme "POPEDA" oli muuten monessa vaihtopenkillä, milloin tyynynä toisin jonkun kainalossa ja paljon muuta. Pitää osata katsoa pelin taakse.
Ehkä jojon mieleen painuvin tokaisu red pelaajan suusta, kun oman joukkueen pelin alkuun hieman. "pitää mennä kattoo miten Aaron nilkan kävi". Joka osoitti että olemme JOUKKUE.Vaikka olemme kaksi erillistä LaPa;n -04 joukkuetta. Tuo tapaus kertoi minulle viimeistään OLEMME YHTÄ JOUKKUETTA. Vielä meillä on hyvää aikaa opetella jalkapallon pelaamista;voittoja, tasureita, jopa tappioita jotka kaikki opettavat jotain tuosta hienostalajista. KIITOS taas; Johannes, Aaro, Ilari, Lenni, Eetu, Roope, Aino, Pikku-Eemeli, Samuli, Iso-Eemeli, Nea, Lassi, Juho, Miro-Matias, Henri, Konsta, Julia, Aku, Jere, Ville, Amanda ja Oskari. Olen etuoikeutettu kun saan taivaltaa tätä huikeaa matkaa kanssanne, sekä Kosti joka omalla periksiantamattomuudellaan kuuluu tuohon joukkoon.Eikä sovi unohtaa te VANHEMMAT; ISOVANHEMMAT, SISARUKSET. Kiitos. Tästä on hyvä matkata kohti seuraavaa turnausta.

LAPA-95:N OTTELUTULOKSET TURNAUKSESSA:

PK-37/sininen - LaPa-95/white1-1, KiuPa - LaPa-95/red  7-1, LaPa-95/white - ToU  1-9,                               LaPa-95/red - PK-37/valkoinen 1-6

   
     
 
     
    
      
   
        

NILSIÄN TURNAUS 1.8.2015

LaPa-95:n joukkueet NP-H:n turnauksessa

Red: Juho, Miro-Matias, Kosti, Oskari, Aku, Jere, Julia, Ville, Henri ja Konsta.

White; Lassi, Johannes, Aaro, Eetu, Eemeli R, Aino, Nea, Roope, Lenni ja Samuli.

LAPINLAHDEN TURNAUS 15.8.2015

LaPa:n joukkueet Lapinlahden turnauksessa:

White: Johannes Koistinen, Lassi Maaranen, Roope Kuosmanen, Eetu Tenhunen, Amanda Kulju, Nea Kuokka, Aaro Huttunen, Aku Kulju, Eemeli Ronkainen, Ilari Hyvönen ja Eemeli Hyvönen.

Red: Juho Savolainen, Miro-Matias Kuosmanen, Jere Korhonen, Julia Mark, Lenni Tiilikainen, Henri Jokikokko, Samuli Lyyra, Kosti Kuokka, Oskari Bollström Konsta Partanen.

KIURUVEDEN TURNAUS 5.9.2015

Redissä pelaa; Juho Savolainen, Miro-Matias Kuosmanen, Jere Korhonen, Julia Mark, Lenni Tiilikainen, Henri Jokikokko, Samuli Lyyra, Kosti Kuokka, Oskari Bollström, Konsta Partanen ja Aino Kojo.
Whitessä pelaa;Johannes Koistinen, Roope Kuosmanen, Eetu Tenhunen, Amanda Kulju, Nea Kuokka, Aaro Huttunen, Aku Kulju, Eemeli Ronkainen, Ilari Hyvönen, Eemeli Hyvönen ja Ville Fomin.
Nuilla lähdetään kesän viimeiseen turnaukseen.

Kauden päätösottelu 18.9.2015 Solasuun kentällä Varpaisjärvellä

Perjantaina 18.9.2015 pelattiin hienoissa olosuhteissa oli kaikkea E-junnujen välinen ottelu Red - White. Jossa jännittävän rankkarikisan jälkeen 5-4.

KOKKOLAN PÄIVÄKIRJA

                                                                          KOKKOLA-KIRJA

Päivä 1. ke 15.7.-15

Tänään oli se päivä, kun lähdimme kohti Kokkolaa. Matkalla teimme vaikka mitä! Katselimme maisemia, juttelimme, rassasimme puhelimia ja vaikka mitä muuta. Kävimme myös syömässä välillä. Söimme noutopöydästä. Mielestämme ruoka oli maittavaa. Kun olimme syöneet, niin jatkoimme matkaa. Sitten oltiinkin jo ihan lähellä Kokkolaa. Kun olimme päässeet Kokkolaan, menimme koululle missä me yövyimme. Matka ei onneksi tuntunutkaan niin pitkältä kuin luulimme. Kun olimme päässeet  koulun saliin missä me majotuimme,  rupesimme laittamaan leiriä pystyyn. Sitten tutustuimme saliin. Illemmalla kävimme vielä iltapalalla. Seuraavana päivänä alkaisivat pelit, joita olimme odottaneet.

Päivä 2. to 16.7.-15

Tänään rediläisillä oli todella aikainen herätys, nimittäin klo 5.30. Kun rediläiset olivat syöneet aamupalan, niin he lähtivät pelikenttää kohti. Tänään rediläisillä oli 3 peliä, whitella 1. Rediläiset kävivät välillä syömässä. White-joukkue kävi syömässä red-joukkueen pelin aikana. Illemmalla klo 18.00 rediläiset tulivat katsomaan whiten peliä. Whiten pelin jälkeen menimme yhdessä syömään ja sen jälkeen menimme koululle missä yövyimme. Jonkun ajan päästä lähdimme yhdessä torille. Monet ostivat torilta metrilakua ja jäätelöt. Jäätelöiden jälkeen menimme takaisin koululle ja siellä sitten jonkun ajan päästä rupesimme nukkumaan.

Päivä 3. pe 17.7.-15

Tänään heräsimme klo 7.00. Kun olimme laittaneet vaatteet päälle, niin menimme aamupalalle. Klo 10.00 white-joukkue lähti peliinsä, jonka jälkeen he menivät syömään. Seuraavaksi red-joukkue lähti omaan peliin. White-joukkueella oli tänään 3 peliä ja red-joukkueella oli tänään 2 peliä. Pelien jälkeen ne, jotka halusivat käydä uimassa, menivät VesiVeijariin. Ne jotka eivät lähteneet uimaan menivät koululle. Kun uimarit tulivat koululle, niin rupesimme venyttelemään. Venyttelyjen jälkeen teimme vielä pikku hommia ja sitten rupesimme nukkumaan. Kaikki nukahtivat melkein heti J

 

Päivä 4. la 18.7.-15

Tänään olivat viimeiset pelit! Aika on mennyt todella nopeasti. Tänään heräsimme vähän myöhempään nimittäin klo 8.00. Red-joukkueen viimeinen peli päättyi 2-1 häviöön, mutta he tekivät parhaansa ja taistelivat loppuun asti. White-joukkueen peli päättyi 2-1 voittoon!  Matsi oli kyllä todella tiukka kuten red-joukkueellakin. Pelien jälkeen menimme koululle viettämään vähän vapaata aikaa ja illemmalla menimme kaikki syömään Raxiin. Syönnin jälkeen ne, jotka uskalsivat, lähtivät discoon. Discon jälkeen menimme takaisin koululle. Tänään oli karkkipäivä, joten saimme herkutella. Rupesimme sitten nukkumaan.

Päivä 5. su 19.7.-15

Tänään ei enää ollut pelejä ja tänään myös lähdimme kotiin. Leirin purku alkoi. Ensin pakkasimme tavarat ja sitten siivosimme salin. Veimme tavarat autoihin. Kun olimme siivonneet, niin kävimme sanomassa kiitos majoituksen järjestelijöille. Sitten lähdimme katsomaan loppuotteluita ja seuraavaksi menimme syömään. Syönnin jälkeen lähdimme koteja kohti. Kokkola cup-turnaus oli todella kiva ja ensivuonna voisimme osallistua siihen uudestaan!   J

 

Aino, Nea ja Julia  J

       
KOKKOLAN Tuntemuksia!

Kokkolan rojekti käynnistyi vuoden vaihteen jälkeen. Sami ja Aki halusivat antaa Lapinlahden lapsille saman kokemuksen jonka olivat itse saaneet kokea omilla jalis turnauksissaan. Seuramme Lapinlahden Pallo-95 antoi myös vihreää valoa. Jojo tiedustelemaan Kokkola cup 2015 asioita. Miten monta urheaa pelaajaa saadaan mukaan. Aluksi oltiin menossa yhdellä LaPa:n E-juniori joukkueella. Kun kaikki Matti Myöhäsetkin oltiin saatu heräteltyä. Oli jojolla 18 pelaajan rinki. Valkut totesivat että LaPa:n Red ja White lähtee Kokkolaan. Yhdeksän pelaajaa joukkueessaan. Satu, Lasse, Mervi ja Kari lupautuivat huoltajiksi. Joten joukkueet olivat kasassa. Alkoi reenaaminen turnaukseen.
Majoitus kouluksi varmistui Donneska Skolan (kuten paikkalliset Kokkolassa sitä kutsuu) meille Savolaisille Ruotsalainen koulu. Josta Akilla , Samilla ja jojolla oli jo omat muistot vuosien takaa. Muu joukkue vielä keräili niitä jalkapalloilijan tulevaisuuden reppuun.
Joukkueitten lohkot ja vastustajat selvisivät kesän kynnyksellä. Red oli sijoitettu E-lohkoon vastustajinaan FC Hermes ja KPV Kokkolasta, LBK Larsmosta, KemPa Keminmaalta ja FC 89 Espoosta. White oli arvottu G-lohkoon jossa vastustajia oli FC Hermes ja LoVe Kokkolasta, Jaro Pietarsaaresta ja OsPa Oulunsalosta. Totesimme että entuudestaan uusia ja hiukan outojakin joukkueita tulisi Kokkolassa vastustajiksi. Eika Aki ja Sami osanneet oikein odottaa miten pärjäisimme otteluissa. Joten kohti tuntematonta lähtisi koko LaPa:n E-juniorit.

Pidettiin vanhempien ja pelaajien palavereita Kokkola Cupin tiimoilta. Sovittiinmjoukkueen kesken karkkipäivästä (lauantai) ja muista käytännön järjestelyistä, oltiinhan Kokkolaan lähdössä 25 henkilön voimin. Kyydit, miten pelaajien varusteet vietäisiin Kokkolaan. Löytyi pari paketti autoa kuljettamaan kassit ja muut varusteet. Musta Transit ja Toyota Verso 7 paikkanen, skoda octavia, volvo ja iso fiatti ja kuljetus puoli oli valmis ei kun kokkolaan. Jojokin oli pyöritellyt keltaisia muistilappuja keittiön pöydän ääressä muutaman iltayön. Niin ruokailu/pelipaikoille siirtymiset, lämmittelyt yms. ajat oli saatu Torstain ja Perjantain osalta rytmitettyä. Olimme valmiit kohti SEIKKAILUA. Keskiviikkona 12;30 kokoonnuimme Monarin eteen pakkaamaan Savolaisen Esan ja Kuokan Karin pakettiautot kasseista. Junioripäällikkömme Pekkakin oli saattelemassa meitä matkaan. Pelaajat, huoltajat, valkut, jojo ja vanhemmat autoihin ja starttasimme kohti ensimmäistä taukopaikkaa Pyhäjärven ABC asemaa. Jossa meitä odotti noutopöytä. Mutta ennen sitä vielä Eetu Koljonvirran taukopaikalta kyytiin ja olimme koko joukkue koossa. ABC:llä olimme sovitusti 14:30 jossa meitä odotti juustokuorrutettuja makkaroita, makaroonilaatikkoa, salaattipöytä. Josta nautimme maittavan lounaan ja jatkoimme matkaa kohti Nivalan kautta kohti Kokkolaa. Matka kului pelaajien mielestä liian nopeasti ja olimme ison keltaisen koulunpihassa noin 18;00 aikaan. Jojo selvittämään luokkia jossa majoittuisimme, Ja silloin saavutimme ensimmäisen voittomme. Meille oli varattu liikuntasali jonne kannoimme patjat, kassit yms. tavarat ja majoituimme salin lattialle.
Syntyi sellaisia ryhmittymiä ympäri salia. Jossain nurkassa oli kymmenen patjan kommuunia. Ja lopulta kaikilla oli oma paikka patjalleen. Ihmettelyä ja kummastelua vielä hetken aikaa. Ilklan päätteeksi kävimme porukalla syömässä Kiviniityn koulun ruokasalissa jossa meidän ruokailut olisi turnauksen aikana. Sämpylät, jugurtit, leivät leikkeleineen, kananmunat juomineen upposivat joukkueen vatsoihin. Takaisin majoituskoululle. Iltapesut/suihkut ja 22:00 hiljaisuus. Oliko outo nukkumapaikka viimeiset hyytyi n.23:00. Olihan Redillä aamulla herätys 05:30. Ja aamupalalla suunnittelimme olevan 06:30. Jojolle uni tuli n.23:30 perhosparvi vatsassa, miten tuo aikainen aamu sujuisi? Kello herätti 05:20 Redin toimihenkilöt ja pelaajat 10 minuuttia myöhemmin. Pelikamppeet oli illalla laitettu valmiiksi. Joten aamutoimet sujuivat hyvin. Tuolloin Rediläiset yllättivät jojon taas. Kerltaisen koulun edessä oltiin 06:05 valmiina siirtymään aamupalalle. Alkoihan redin eka peli 08:00 jonne menisimme suoraan aamupalalta. Olimme Kiviniityn koulun ruokalan oven kahvassa ekana ja pääsimme syömään aamupuurot, leipineen ja juomineen. Aamupalan jälkeen suuntasimme kohti Nynäs Parkkia jossa Kodin Terran kentät sijaitsivat. Navikaattorit jo valmiiksi asetettuina ilmoitti matkaksi 5,2 km joten (Musta Transit, valkea transportteri ja Kultainen Volvo kurvasi Nynäs Parkille. Jossa avautui 9 nurmikenttää meitä odottaen. Kodin Terra 7 löytyi ja päästiin lämmittelemään. Juho, Miro-Matias, Henri, Kosti, Konsta, Julia, Ville, Oskari ja Lenni sekä Sami, Mervi ja Kari ja Harri olivat valmiina ensimmäiseen kopitokseen Kokkolassa. Kun tuomari puhalsi pilliin ja pelialkoi. KemPa oli hiukan paremmalla jalalla liikkellä. Aikainen herätys ja JÄNNITYS aiheutti pieniä virheitä. Jotka sitten auttoivat KemPalle seitsemän maalia ja lopputulos 7-0 (Julia vihreä kortti). Oli Kokkola cup avattu redin osalta. Pelaajille jäi kuitenkin huippuviilis tuloksesta huolimatta. Ja valkku Ssmi oli saavuttanut tavoitteensa. Takaisin keltaiselle koululle, suihkut yms. pelin jälkeiset tehtävät. White oli herännyt 08:00 ja mennyt aamupalalle josta saapuilivat kuulemaan ensimmäisen ottelun raportteja. Sami piti pelinjälkeisen palaverin ja valmistautuminen seuraavaan otteluun alkoi saman tien. (Turnauksen suomia etuuksia nuo tiukat aikataulut). Kentälle lähdimme 10:30 kohti Nynäs Parkkia jossa toisessa ottelussa 11:20 kohtaisimme perinteikkään Kokkolan Pallo-Veikot (vihreissä pelipaidoissaan). Oliko Red herännyt varmaan Samin ajatuksissa pyöri ennen peliä. Mutta aamupelin epäonnistumiset oli unhoitettu. Ja kentällä nähtiin taisteleva REDI. Ottelu oli meidän hallussa eikä perinteikäs KPV saanut peliään haltuun. Joukkueen avausmaalikin näki päivänvalon (Sami voi lisätä tekijän) Jojolla ei ole muistikuvaa tekijästä. 1-0 voitto ja REDIKIN oli päässyt voiton makuun. (Julialle toinen vihreä kortti) Whitekin oli kannustamassa rediä ja varmaan oli myös osallinen voittoon. Kiitos White. Yhdessä Kiviniityn koululle syömään Chili con carnea. riisin kera. jonka jälkeen siirryimme tutulle keltaiselle koululle nauttimaan hieman lepoa. Ja 14:00 ,taas vietiin Rediä Nynäs Parkille jossa kohtasimme 14:40 alkavassa ottelussa FC Hermes/bluen. Peli alkoi lämpöjen jälkeen ja antoikin jännitystä koko rahalla. Vuoron perään tehtiin maalia ja aivan ottelun lopussa onnistui Hermeksen puolustaja laukomaan ottelun voittomaalin tulos siis 4-3 tappio redille.

Harri 

Kirjoitanpa vähän huoltajan näkemyksistä.
Minulla oli kyydissä joukkueen tyttö-vahvistukset: Nea, Aino ja Julia, jotka pelasivat loistavan turnauksen poikien seassa. Kaikki saivat vihreät kortitkin turnauksessa. Matka meni nopeasti todellakin. Ei se Kokkola olekaan kaukana.
Ennakkoon olimme ajatelleen kulkevamme paikan päällä Kokkola-busseilla pelikentille, mutta aikataulumme olikin tiukka kahden joukkueen ansiosta. Päätimme kulkeakin omilla autoillamme. Niinpä punainen skoda sai ajella ristiin rastiin Kokkolaa. Vähän liikenneympyrässä sekoiltiin, mutta perille päästiin aina ajoissa.

Pidin iltaisin "sadun vartin", joka ei ollut siis iltasatu, vaan venyttelyjä. Katsoimme hieman venyttelyjen tekniikkaa yhdessä ja ohjaten. Lisäksi kyselin miten mitäkin lihasta voisi venyttää, jotta oppi menisi perille. Ensimmäisen pelatun päivän jälkeen oli jo hieman "kipeitä" paikkoja junnuilla. Venyttelytkin tuntuivat ilkeiltä ja kuulemma ehkä juuri siksi paikkoja kuulemma kolotti :). No ei hätää kylmägeeli ja kinesioteippi avitti ja peleihin päästiin. Vähillä vammoilla selvittiin tältä reissulta. Pelillisesti tasaista vääntöä...voittoja, tappiota ja tasureita. Kaiken kaikkiaan hyvä ja positiivinen mieli reissusta.

Kiitos mukana olleilla ja taustalla häärineille!

Ps. pois tullessa takapenkillä nukuttiin ja kuskiakin jo väsytti....

Satu