Otteluraportit 2018

Nurmeksen turnaus 4.8.2018

B17 juniorit palasivat kesätauolta Nurmeksen turnaukseen. Pelillisesti edelliseen peliin nähden oli tapahtunut huomattavaa muutosta, pallo ja pelaajat liikkuivat ja palloa kierrätettiin puolelta toiselle ja vaikutti siltä, että isäntäseura FC Nurmes olisi pieni välipala syysavauksessa. Tehot kuitenkin jäivät uupumaan ja monista yrityksistä huolimatta Nurmeksen maali pysyi koskemattomana. Avausjaksolla päästiin kuitenkin maalinkin makuun. Lapinlahtelaisten kulmapotku, purkupallo keskelle ja nopea kärki läpi, 0-1 Nurmekselle 8 minuutin kohdalla. Peli jatkui samaan malliin, LaPa hallitsi, maalit uupuivat. Toisen jakson alkupuolella kulma tuotti viimein tulosta, jakson viidennellä minuutilla pallo kohti maalia, puolustaja kyllä torjui, mutta oli vajonnut maalin puolelle. Hallinta säilyi edelleen, tehot nollissa ja näytti pistejaoksi ottelu menevän, 9 minuuttia ennen päätösvihellystä Nurmes kuitenkin iski vielä nopealla vastaiskulla lukemat 1-2:een korjaten pisteet laariinsa. 

LaPa-95:n maali: Pekka Pykäläinen, Fc Nurmeksen maalit: Aapo Saastamoinen 2 

Toisessa ottelussa vastassa oli SuPa, joka ennen taukoa kohdattiin nihkeässä tasan päättyneessä yksittäisessä kotiottelussa. Nyt oli näyttämisen meininki päällä, sama vyörytys, mitä nähtiin jo Nurmeksenkin pelissä jatkui Suonenjokelaisiakin vastaan. Nyt onnistuttiin maalinteossakin, 4. minuutilla 1-0 ja taukolukemiksi 2-0 17.minuutin kohdalla. 

Toinen jakso sujui samaan malliin, pientä huolimattomuutta otteissa alkoi siintää ja ratkaisua odoteltiin pitkään, 64. ja 67. minnuuttien maalit turvasivat pisteet, mutta kauneusvirheenä lopun lepsuilusta SuPa:lle vielä kavennusosuma ja loppulukemat 4-1.

LaPa-95:n maalit, Mikael Roth 3 ja Pekka Pykäläinen 1, SuPa:n maali Ari Ikonen

LaPa-95 turnausjoukkue 4.8. Nurmeksessa:

Juulia Ruotsalainen, Oona Koponen, Julia Mark, Aaro Huttunen, Reetu Pekkarinen, Sakke Lyyra, Kairo Kivilo, Kosti Kuokka, Aatu Heiskanen, Mikael Roth, Juho Savolainen ja Pekka Pykäläinen


Lapinlahden turnaus 9.6.2018

Lapinlahdella vietettiin Futispäivää lauantaina. Päivän aikana pelattiin kahta piirisarjaturnausta, Yhditetyn Naisten/B tyttöjen turnaus ja B17 turnaus vietiin läpi erinomaisissa n. 15 asteen, iltapäivästä liki 20 asteen lämpötilassa pilvipoutaisessa säässä.

B17 joukkueen mukana oli ensikertalaisina mukana C junioreista maalilla pelannut Johannes, puolustuksen tukena Aaro ja keskikentällä ja kärjessä peliä rakennellet Eetu ja Kosti. Pojat sisäistivät joukkueen hyvin ja täyttivät paikkansa kiitettävällä tasolla.

Joukkueen avauksessa vastassa Suonenjokelainen SuPa, jonke maali oli ennen peliä pysynyt koskemattomana. Alkuhämmennyksen aiheuttama pallon menetys LaPa:n puolustuksessa ja Suonenjokiset johtoon kolmannella minuutilla. Kuitti heti seuraavalla minuutilla Mikael toi Lapinlahtelaiset tasoihin ja oman pelin käynnistyttyä puoliajalle siirryttiin 1-4 lukemissa Kairon ja  Mikaelin kahden lisämaalien turvin.

Puoliajalla iskenyt laiskuus vai oliko ylimielisyys oli kostautua toisella jaksolla ja SuPa vei peliä miten tahtoi seisoskelemaan tyytyneen Lapalaisryhmän katsellessa viereltä. Kavennus 2-4 puskulla maalin edestä täysi ilman vartiointia, seuraavalla minuutilla LaPa terävän hyökkäyksen päätteeksi siirtyi jälleen kolmen maalin karkumatkalle Aatun sijoittaessa pallon varmasti maaliin torjunnasta tulleesta paluupallosta. Seisoskelu kuitenkin jatkui ja SuPa pääsi peliin mukaan ensin pallon menetyksestä ja vielä perään löysän pelaamisen vuoksi ja vartti ennen loppua tilanne kutkuttava 4-5. LaPa hieman ryhdistäytyi ja puolusti lopun tarkasti ja lisämaaleja ei pelissä enää nähtykään, pisteet kotiin 4-5 (1-4) lukemin.


Toinen vastus tuli Lieksasta, tuttuakin tutumpi Hurtat. Alkuhetkistä lähtien LaPa vyörytti palloa kohti Hurttamaalia, pari menetettyä paikkaa ja kohta omassa päässä kolisi verkon perukoilla, pallon menetyksen myötä oman rangaistusalueen edustalla ruuhkassa tapahtuneen käsivirheen vuoksi, vapaapotku, ja veto  komeasti ylänurkkaan. Kuittausta edelsi pari avopaikkaa, kunnes Pekka viimein onnistui saamaan pallon puskulla sivurajan jälkeen Lieksalaisvahdin selän taakse. Heti seuraavalla minuutilla vastaavasti Hurtat heitosta takatolpalle ja sinne oli Lapalaispuolustukselta unohtunut pelaaja väärälle puolelle ja taas Hurtat etumatkalla. Heitot olivat malin teossa pääosassa, tasoituksenkin Pekka puski maalin edustalta tasoituksen sinne suuntautuneesta heitosta. Kolmannen malin Pekka viimein sai jalallakin, keskellä pallo kannalla topparin ohi, läpiajo ja varma sijoitus maalin perukoille. Toisella puoliskolla ei tilanteilla juuri herkuteltu molempien tarkentaessa puolustuspelaamistaan. Hurttapuolustajan kaadettua Mikaelin läpiajon estämiseksi, niin siitä seuranneesta rangaistuspotkusta jakson ainoan maalin laukoi Reetu pilkulta varmasti sisään.