Otteluraportit C15

Tasaista vääntöä paikallispelissä

LaPa-95 sai kauden päätteeksi paikallisvastustajan Iisalmesta C15 sarjan kotiotteluunsa 7.9. Ottelusta odotettiin kiihkeää paikallistaistelua ja sellainen saatiinkiin. PK-37 aloitti terävästi ja puolustuksen sijoittumisvirheestä pääsi PK:n hyökkääjä vapaasti laukomaan, Veetu sai pallon torjuttua, mutta paluupalloon ehti ensin Iisalmelaishyökkääjä ja sijoitti varmasti pallon maalin perukoille lähietäisyydeltä. Peli aaltoili maalin jälkeen päästä päähän, mutta molempien osumatarkkuus oli hiukan hakusessa. Jakson puolivälissä Pekka sai vapauttavan syötön laidalle, etenemisen jälkeen syöttö takaviistoon Mikaelille, jolla oli upea paikka  laukoa ja maaliinhan se suuntautui. Maalista intoa puhkuneet Lapinlahtelaiset riistivät pallon lähes aloituksesta. Mikael läpiajoon ja lukemat 2-1 kotijoukkueelle. Ensimmäisen puoliajan loppuun PK sai kulmapotkun, keskitys maalille, LaPa:n pelaajilta unohtui miesvartiointi ja tauolle mentiin tasalukemissa.

Toinen puoliaika aaltoili tasaisissa merkeissä, kumpikaan joukkue ei tuntunut saavan kunnollista pallohallintaa ja maalipaikat olivat kortilla. 27 minuutilla PK:n kärki oli menossa läpi, LaPa:n toppari yritti peittää etenemisen, mutta väärin sijoittuneena päästi hyökkääjän laukomaan ja pallo lipui LaPa:n verkkoon. Viimeiselle 10 minuuttiselle Lapa yritti kaikkensa hyökkäysuuntaan, mutta maaleja ei saatu aikaiseksi. Viimeisellä minuutilla PK iski niitin kun LaPa menetti pallon hyökkäyspäässä, nopea vastahyökkäys ylivoimalla ja pallo vielä kertaalleen kotijoukkueen verkkoon ja pisteet Iisalmeen 2-4 lukemin.

LaPa-95:n joukkue: Veetu Tiilikainen, Laura Väisänen, Riku Torvinen, Pekka Pykäläinen, Mikael Roth, Erno Tuhkanen, Aatu Heiskanen, Sakke Lyyra, Timo Martikainen, Reetu Pekkarinen, Salla Bollström, Arttu Riikonen ja Iiris Juntunen

KuPS/jl 01 toisen puoliajan maaleilla voittoon

LaPa-95 matkasi Kuopioon lauantaina 3.9. vierasotteluun juuri täydellä miehityksellä KuPS/jl 01: vieraaksi. Ottelu pelattiin kohtalaisen hyväkuntoisella Kettulanlahden kentällä.

Pelin alku sujui tunnustellen molempien osalta, LaPa yritti rakentaa peliä vahvistetun keskikenttämiehityksen turvin, KuPS kokeili LaPa:n toppareiden nopeutta pitkien pystysyöttöjen turvin. Hidastempoista avausjaksoa LaPa hallitsi aavistuksen omaisesti ja loi muutamia maalipaikkoja, mutta tauolle poistuttiin tasalukemissa 0-0. Toiselle puoliajalle KuPS:kin siirtyi enemmän pallon siirtelyyn, pitkien syöttöjen sijaan ja sai hiukan otetta peliin. Lapinlahtelaiset eivät kuitenkaan antaneet hallintaa, vaan jatkoivat samaan malliin ensimmäisen jakson hyvän esityksen toistoa. Toinen puoliaika vanheni 10.minuutille, kun LaPa:lla oli erinomainen maalipaikka, tilanteesta seurasi kulmapotku, mutta tulos oli hiukan toivotusta poikkeava, KuPS onnistui purkupallossa ja lähti nopeaan vastahyökkäykseen ja kun 6 LaPa:n pelaajaa jäi kävelemään Kuopiolaisten kenttäpuoliskolle ja kaksi ei enää ehtinyt hätiin pelin alle, nousi KuPS pikavauhdilla 6-2 ylivoiman turvin maalille ja meni 1-0 johtoasemaan. LaPa:n peli aavistuksen sotkeentui ja jostain syystä pelisuunnitelmaa ei enää noudatettu vaan pelipaikat vaihtuivat ja joukkueen pelaaminen muuttui väkinäiseksi yrittämiseksi. Vaikka LaPa saikin hallinnan kentällä ja maalipaikkoja luoduksi, joista paras siunaantui Mikaelille, joka läpiajon päätteeksi yritti nostaa pallon maaliin vastaan tulleen maalivahdin ohitse, pallo suuntautui aavistuksen liikaa kohti vastaan tullutta vahtia ja laukaus kilpistyi hanskoihin. Tuon jälkeen Lapinlahtelaiset keskittyivät ainoastaan hyökkäämään, mutta tuloksetta, KuPS sen sijaan lisäsi maalimääräänsä vielä kolmeen otteeseen pienten virheiden seurauksena ja vei tasaisen ottelun nimiinsä 4-0 lukemin. LaPa:lta hieno taistelu, ja mikäli avauspuoliskolla maalipaikoissa olisi onnistuttu, ottelu olisi hyvin voinut päättyä samoihin lukemiin toisinkin päin, liiallinen hyökkäysinto voi toisinaan kostautua omassa päässä karulla tavalla ja sen KuPS käytti pelissä täydellisesti hyväkseen.

LaPa-95: Veetu Tiilikainen, Laura Väisänen, Riku Torvinen, Pekka Pykäläinen, Mikael Roth, Aatu Heiskanen, Sakke Lyyra, Reetu Pekkarinen, Salla Bollström, Arttu Riikonen ja Iiris Juntunen

Kylmää kyytiä JuPy/KuPS yj:n vieraana

Keskiviikkoiltana 24.8 kävi LaPa-95:n juniorit vierailulla Juankoskella ottamassa mittaa JuPy/KuPS:n yhdistelmäjoukkueesta.Paljoa ei seliteltävää jäänyt vierailun annista, kotijoukkue juoksi jalat LaPa:lta alta mennen tullen, pallo pysyi jalassa, syötöt loksahtivat kohdalleen ja maalinteossa onnistuttiin, siinäpä resepti voiton takeeksi.

 Alun kaksi nopeaa maalia ei näyttänyt vielä lannistavan vieraita ja Sakke onnistui laidalta ohittamaan pakin ja raudan lujalla laukauksella ohittamaan maalivahdin ja kaventamaan lukemat 2-1:een. Tämän jälkeen kotijoukkue lisäsi hieman vauhtia peliinsä ja puoliajalle mentiin 8-1 lukemissa. Toiselle jaksolle LaPa teki rajuja muutoksia kenttäryhmittymään, lähes avausjakson peilikuvaksi muuttunut ryhmittymä saikin hetkellisesti JuPy/KuPS:n peliin sekavuutta ja LaPa pääsi hiukan rakentamaankin peliä muuttuneella ilmeellään. Pekka kavensikin osumallaan ja toi hieman lohtua synkkään vierailuun, mutta kotijoukkue lisäsi saldoa vielä viiden osuman verran ja pisteet jäivät 13-2 lukemilla Juankoskelle.

LaPa-95: Mikael Roth, Laura Väisänen, Riku Torvinen, Pekka Pykäläinen, Minttu Sipilä, Erno Tuhkanen, Pinja Puustinen, Aatu Heiskanen, Sakke Lyyra, Timo Martikainen, Veetu Tiilikainen, Reetu Pekkarinen, Salla Bollström, Aapo Kojo ja Iiris Juntunen

LaPa-95 C15 tasasi pisteet Yllätyksen vieraana

C15 joukkue kävi torstai-iltana 11.8. nappaamassa pisteen Ylämyllyltä osin vajaakuntoisenakin. Otteluruuhkan mukanaan tuomat loukkaantumiset kiusasivat Lapinlahtelaisryhmän matkaa ja mukana oli juuri 11 pelaajaa, näistäkin osa puolikuntoisia. Joukkue päätti kuitenkin jo palaverin aikana antaa kaikkensa pelissä.

Ottelu alkoi lievällä Yllätyksen hallinnalla ja jo 6. peliminuutilla se onnistui kulmapotkukuviossaan ja siirtyi 1-0 johtoasemaan. LaPa-95 heräsi maalin myötä taisteluun mukaan ja kenttätapahtumat tasoittuivat huomattavasti. Ensimmäinen puoliaika kuitenkin jatkui loppuosaltaan maalittomana ja aavistuksen jaksoa hallinnut Yllätys siirtyi viettämään taukoa johtoasemassa.

Toiselle puoliskolle LaPa:n ryhmä tuli entistä sisuuntuneempana. Pelin hallinta siirtyi täysin Lapinlahtelaisille, mutta Yllätyksen maali pysyi koskemattomana monista upeista yrityksistä huolimatta. Muutama vaarallinen vastaisku olivat Ylämyllyläisten ainoat valopilkut jakson edetessä. Viimein jakson lopulla LaPa:n sinnikäs yritys palkittiin. Lapinlahtelaisten maalikin syntyi kulmapotkutilanteesta, Ernon antama kulma jatkettiin rangaistusalueen rajalla vapaaksi jääneelle Pekalle, joka hallitusti sijoitti pallon Ylämyllyläis maalin takanurkkaan. Loppuminuuteilla LaPa yritti vielä kiivaasti voitto-osumaa, mutta aika loppui kesken ja pisteet tasattiin kevätkierroksen tapaan 1-1 lukemin.

LaPa-95:n joukkue: Mikael Roth, Laura Väisänen, Riku Torvinen, Pekka Pykäläinen, Minttu Sipilä, Erno Tuhkanen, Aatu Heiskanen, Sakke Lyyra, Reetu Pekkarinen, Salla Bollström ja Arttu Riikonen

WJK/SiPS yj tyly vieras

WJK/SiPS:n yhdistelmäjoukkue esitti parasta osaamistaan vieraillessaan Lapinlahdella syyskauden avanneessa piirinsarjan ottelussa. Puolen Suomen liigassakin menestynyt joukkue on sarjassa täysin ylivertainen vastus muille joukkueille. Liikkuvuus, pallonkäsittely, tekninen ja taktinen osaaminen ovat piirinsarjaan täysin omaa luokkaansa.
Avausmaalia ei tarvittu odottaa kahta minuuttia kauempaa. Vieraat sahasivat nopeilla syötöillään ja liikkumisellaan LaPa:n pelaajiston täysin ja 1-0 lukemat nopeasti tauolla. Avausmaalin saaminen vapautti joukkueen peliä entisestään ja tauolle mentiin 0-6 lukemissa.
Toinen puoliaika oli ensimmäisen toisinto Varkautelais-Siilinjärveläis joukkue lisäsi maalisaldoaan tasaiseen tahtiin ja jo avausjaksolla lannistettu lapinlahtelaisjoukkue likimain käveli ja seurasi vastustajan pelin rakentelua katseellaan. Loppulukemiksi kirjattiin täysin yhden joukkueen näytöstyyliin läpiviemä ottelu 0-12. Paljon jää LaPa-95:n pelaamiseen ja ennenkaikkea asenteeseen parantamisen varaa. Jos peliin lähdetään valmiiksi pelaamaan puolivaloilla vastustajan ylivoiman ollessa tiedossa, eikä viitsitä sen vuoksi juoksuaskelta ottaa, jää menestystoiveet vähiin tasoeroltaan tasaisempiakin joukkueita vastaan.
LaPa-95:n joukkue: Mikael Roth, Laura Väisänen, Alisa Vihtala, Riku Torvinen, Pekka Pykäläinen, Minttu Sipilä, Erno Tuhkanen, Aatu Heiskanen, Sakke Lyyra, Veetu Tiilikainen, Reetu Pekkarinen, Salla Bollström, Arttu Riikonen, Aapo Kojo ja Iiris Juntunen

KuPS jl/01 vei pisteet mukanaan kevätkauden päätteeksi

21.6.2016 LaPa-95 - KuPS jl/01

Kevätkierroksen päätteeksi sarjan häntäpään joukkueet kohtasivat kun LaPa-95 sai vieraakseen KuPS:n ryhmän. Ei olisi millään uskonut, että vieraat ennen illan kohtaamista olivat sarjajumbona. Alku meni tunnustellessa ja LaPa sai pian huomata, mitä oli tuleman. Todella fyysisellä joukkueella matkassa ollut Kuopiolaisryhmä yritti ottaa otetta pelistä, mutta LaPa:n alku oli hyvä. Vapaapotku maalin perukoille vajaasta 30 metristä Mikaelin toimesta tuotti riemua kotijoukkueelle, mutta tästä ärsyteyt vieraat iskivät seuraavan vaihteen päälle, pallo liikkui pelaajalta toiselle, pallo riistettiin Lapinlahtelaisilta lähes jokaisessa kaksinkamppailussa. KuPS onnistui maalinteossa silti vain kahteen kertaan ja tauolle mentiin vieraiden 1-2 johtoasemassa. Toiselle jaksolle LaPa lähti sinnikkäästi taistelemaan ja yrittämään tasoitusta, kenttäryhmittymä vaihdettiin  kolmen alakertaan ja pyrittiin lisäämään tehoja hyökkäyspäähän. Hyökkäyspeli jäi kuitenkin vähäiseksi ja jakson maaleista vastasi vierasjoukkue neljään otteeseen ottaen sarjapisteet mukanaan Kuopioon 1-6 lukemilla.

LaPa:n pienikokoinen ryhmä sai ensimmäistä kertaa kokea todella fyysistä pelitapaa pelaavan joukkueen vastassaan, tilanteisiin tultiin kovaa ja pääosin sääntöjen puitteissa, mutta käsillä pelaamista ja selkään taklauksia tuli vastaan liian paljon ja osa jäi tuomaristoltakin huomaamatta.

LaPa:n maali: Mikael. KuPS: maalit: Leo Hirvonen 3, Alejandro Sanchez 2, Aleksi Riekkinen 1

LaPa-95 joukkue: Timo Martikainen, Laura Väisänen, Alisa Vihtala, Riku Torvinen, Minttu Sipilä, Mikael Roth, Erno Tuhkanen, Aatu Heiskanen, Sakke Lyyra, Reetu Pekkarinen, Veetu Tiilikainen, Salla Bollström, Arttu Riikonen, Aapo Kojo ja Iiris Juntunen

Paikallispelissä tasaista

15.6.2016    PK-37 - LaPa-95

Aurinkoisella Haukiniemellä pelattiin C-poikien paikallisderby. Ylä-Savon herruus jäi jakamatta tasapeliin päättyneen ottelun myötä. Tasaisen tiukan väännön avausmaalia odoteltiin avausjakson viime minuuteille, PK:n hyökkääjä purjehti aina rankkialueen rajalle ja laukoi pallon vastustamattomasti pallon takanurkkaan vieden isännät puoliajalle maalin johtoasemassa.

Toiselle jaksolle LaPa lähti sisuuntuneena ja otti ohjat pelistä. Sivurajaheitolla Riku vapaaksi kulmaan, maasyöttö Mikaelille, pallo haltuun, käännös, veto ja tilanne 1-1. Pian tämän jälkeen Erno sai loistavan pistopallon läpiajoon, mutta erinomaisesti maalilta peittämään tullut PK:n maalivahti onnistui jalkatorjunnalla estämään lisämaalien synnyn. Viimeisen kymmenminuuttisen käynnistyttyä PK iski vastaan, laidalta ohi päätyyn, keskitys maalin eteen ja isännät uudelleen johtoon. LaPa kuitenkin jatkoi taistelua ja hetkeä myöhemmin pallo ajautui omalla kenttäpuoliskolla Pekalle, joka lähetti pallon pitkänä PK:n puolustuksen  väliin, mistä Mikael läpiajoon ja peli tasoihin. Hyvän mielen aiheuttama lamaannus, lähes aloituksesta PK:n pelaaja läpiajoon ja peli lukemiin 3-2. Mikael iski kuitenkin vielä kerran, sivurajasta pallo Iirikselle, pallo keskeen ja Mikael pyssytti päivän kolmannen pari minuuttia ennen päätösvihellystä.

LaPa:n maalit Mikael 3

LaPa-95 joukkue: Timo Martikainen, Laura Väisänen, Alisa Vihtala, Pekka Pykäläinen, Mikael Roth, Erno Tuhkanen, Aatu Heiskanen, Sakke Lyyra, Veetu Tiilikainen, Reetu Pekkarinen, Salla Bollström, Arttu Riikonen, Aapo Kojo ja Iiris Juntunen

JuPy/KuPS yj kahdeksan askelta edellä

LaPa-95 sai uusissa peliasuissaan oppitunnin vierailtaan maalinteossa. 2.6. pelatussa piirisarjan ottelussa, JuPy/KuPS yj yltyi herkuttelemaan yhdeksän maalin ilottelulla, kotijoukkueen yhtä osumaa vastaan.

LaPa aloitti räväkästi, heti aloituksesta puhkaistiin vieraiden puolustus, mutta viimeistelyssä ei onnistuttu. Lyhyen tasaisen hetken perään JuPy/KuPS iski vastaan, pisto kärkeen, karkuun puolustukselta ja 0-1 vieraille. Tästä LaPa ei vielä hämmentynyt, vaan päätti muutamaa minuuttia myöhemmin Pekan omalta kenttäpuoliskolta nostaman hyökkäyksen Veetun laukaukseen maalin perukoille. Tasoituksen jälkeen kentällä pelasi vain yksi joukkue, kotijoukkue ajautui puolustustaisteluun. Vieraat lisäsivät maalisaldoa ennen puoliaikaa vielä kolmeen otteeseen ja tauolle mentiin 1-4 lukemissa.

Toinen puoliaika mentiin kokonaisuudessaan samaa rataa, mihin avausjakso päättyi. Harvoja LaPa:n hyökkäyksiä nähtiin, mutta maalipaikoille asti rahkeet eivät riittäneet, pallon siirtely oli hidasta, yritettiin pitkiä vaikeita syöttöjä, johtuen pääosin venyneistä välimatkoista pelaajien kesken. JuPy/KuPS yj sitä vastoin siirteli palloa pelaajalta toiselle, välillä pistoilla syvään puolustuksen selän taakse, mistä vikkelät kärjet ja laiturit saivat luotua jatkuvasti vaarallisia maalipaikkoja. LaPa:n onneksi osumia maalipuiden väliin osui vain viisi ja loppulukemiksi 1-9.

LaPa-95:n maali: Veetu

LaPa-95 joukkue: Timo Martikainen, Laura Väisänen, Alisa Vihtala, Pekka Pykäläinen, Mikael Roth, Erno Tuhkanen, Aatu Heiskanen, Sakke Lyyra, Veetu Tiilikainen, Reetu Pekkarinen, Salla Bollström, Arttu Riikonen, Aapo Kojo ja Iiris Juntunen

Kotiavauksessa tasapeliin Yllätyksen kanssa

LaPa-95 aloitti kotiottelunsa 24.5. pelatussa piirinsarjan pelissä Ylämyllyn Yllätystä vastaan, runsaslukuisen kotikatsomon kannustamina. Uudella ilmeellä, uusilla pelipaikoilla ja neljän tyttöpelaajan voimin puserrettiin ensimmäinen piste plakkariin 1 - 1 tasapeliin päättyneessä ottelussa.

Avaus sujui täysin LaPa:n hallinnassa, hyökkäys toisensa perään vyöryi kohti Ylämyllyläisten maalia, mutta huolimaton viimeinen syöttö ja viimeistely ontui, lähimmäksi pääsi Laura, jonka laukaus 20 metristä suuntautui oikeaan paikkaan ohittaen maalivahdinkin, mutta pallo paukahti maalikehikon poikkipuuhun. Puolen tunnin hallinnan jälkeen Yllätys sai pallon keskialueella ja 25 metrin päästä laukaus, joka putosi maalin perukoille, ja vieraat 0-1 johtoasemaan.

Toinen puoliaika oli samanlaista Lapinlahtelaishallintaa. Pallo pyöri pääosin vieraspäädyssä, mutta maalintekoon ei LaPa:n ryhmä pystynyt. Tasoitus roikkui ilmassa, mutta Yllätys oli lisätä johtoaan LaPa:n panostaessa hyökkäykseen koko miehistöllään kun piston saanut kärki vapautui läpiajoon. Hienosti maalilla pelannut Timo kuitenkin pelasti joukkueen takaiskulla oikea-aikaisella ulostulollaan ja kahmaisi pallon hyppysiinsä. Viimeisille minuuteille jääneen tasoituksen laukoi Pekka. Laura antoi kulman, ja parin pelaajan ohi tulleen pallon Pekka laukoi hallitusti maalin alanurkkaan.

Hienosti taistelleen LaPa:n joukkue: Timo Martikainen, Laura Väisänen, Alisa Vihtala, Iiris Juntunen, Pekka Pykäläinen, Salla Bollström, Mikael Roth, Aatu Heiskanen, Erno Tuhkanen, Veetu Tiilikainen, Sakke Lyyra, Reetu Pekkarinen, Arttu Riikonen ja Aapo Kojo

Maalit: Yllätys: Joni Siponen, LaPa-95: Pekka Pykäläinen

Varoitukset: LaPa-95; Veetu Tiilikainen

C15 sarjakausi käyntiin tappiolla

LaPa-95:n C15 joukkue aloitti sarjan etukäteen sarjan vahvinpana joukkueena pidettyä WJK/SiPS yj:tta vastaan. Alku vaikutti molemmin puolin hermostuneelta, paljon harhasyöttöjä sisältävänä pelaamiselta. Pian alkukankeus hävisi kotijoukkueen osalta ja 8. minuutilla WJK/SiPS siirtyi 1-0 johtoon. 2-0 syntyi 15. minuutilla kulmapotutilanteessa, missä LaPa:n pelaajilta unohtui miesvartiointi maalin edustalla. Puoliajalle mennessä kotijoukkue teki vielä kaksi maalia ja tauolle 4-0 lukemissa.
Toinen puoliaika alkoi alistuneen LaPa:n ja kuvioita harjoitelleen WJK/SiPS:n osalta ennallaan 3. minuutilla 5-0, 7. minuutilla 6-0, 15. minuutilla 7-0 28. minuutilla 8-0 33. minuutilla 9-0. Tuon jälkeen kotijoukkue hiukan löysäsi ruuvia ja LaPa pääsi hyökkäyksen makuun. Sivurajaheiton jälkeen Erno pääsi vetopaikalle ja nosti pallon vastustajan verkkoon, kauden avausmaalillaan 9-1:een. Kotijoukkue kuitenkin vielä ryhdistäytyi ja iski vielä kaksi maalia, loppunumerot 11-1.
Numerot osoittavat joukkueiden välisen eron pelin kaikilla osa-alueilla, tekninen valmius, juoksuvoima, fysiikka, tahto..LaPa-95 hävisi ottelun kaikilla mittareilla mitattuna. Reunalta seurattuna vaikutti joukkue alistuneelta heti alkuvihellyksestä lähtien, uskomatta omiin mahdollisuuksiinsa, paremmalla asenteella lukemat olisivat olleet aivan toista, kuin kaksinumeroinen tappio.

LaPa-95 joukkue 19.5.2016: Laura Väisänen, Riku Torvinen, Pekka Pykäläinen, Mikael Roth, Erno Tuhkanen, Sakke Lyyra, Alisa Vihtala, Aatu Heiskanen, Veetu Tiilikainen, Reetu Pekkarinen, Arttu Riikonen, Aapo Kojo ja Timo Martikainen

Harjoituspeli

C15 joukkue aloitti pelikauden lauantaina 2.4. harjoituspelillä seuran TC15 tyttöjoukkuetta vastaan. Tytöt pistivät pelissä kampoihin tosissaan, vaikka lukemiksi tulikin pojille 7-0. Maaleista vastasivat Aatu, Aapo, Samuli, Riku 2 ja Sakke 2.

Otteluraportit C14

LaPa-95:n turnaus, Lapinlahti 5.9.2015.


Lapinlahdella pelattiin lauantaina 5.9. C14 junioreiden päätösturnaus, missä ratkaistiin mitaleiden kohtalo Itä-Savon Piirin pienkenttäsarjassa. Mestariksi ylsi NiemU Rääkkylästä, hopealle jäi LaPa-95 ja pronssia nappasi Hurtat Lieksasta.

LaPa-95 aloitti turnauksen sarjakärkeä NiemU:a vastaan. Odotusarvoissa oli tiukka ja tasainen ottelu piirinmestaruudesta. Alku oli NiemU:n kannalta murheellinen. Heti ensimmäisten pallontavoittelutilanteiden myötä jouduttiin ottelu keskeyttämään ja odottamaan ambulanssin saapumista. NiemU:n hyökkääjä ja LaPa:n puolustaja potkaisivat palloon vastakkain ja Rääkkyläläispojan polvi vääntyi tilanteessa niin, että paikalle odotettiin lääkintähenkilöstöä. Ammattitaitoisen ambulanssimiehistö pisti polven kentällä paikoilleen ja kuljetti jatkotutkimuksiin, onneksi alustavien tutkimusten mukaan kyse ei ollut vakavammasta vammasta kuin paikoiltaan mennyt lumpio. Peliin päästyä jatkumaan, ottelun alku sujui Lapinlahtelaisilta mallikkaasti, peliä oli pelattu 3 minuuttia kun Sakke karkasi maalintekoon ja siirsi LaPa:n 1-0 johtoasemaan. Jakson 10. minuutilla sattui kömmähdys, LaPa:n nostaessa hyökkäystään, tuli puolessa kentässä syöttövirhe, josta NiemU.n puolustaja syötti pistopallon LaPa:n puolustusalueelle unohtuneille kahdelle hyökkäjälle, kahden pelaajan voimin NiemU ohitti maalivahdin ja tasoitti lukemat 1-1:een. Takaiskusta LaPa:n peli meni sekaisin ja 4 minuuttia myöhemmin NiemU iski toisen osuman. Rankkialueen rajalla Niemisen hyökkääjä kurkotti pallon mukaansa ja palloa päällä tavoitelleen Artun onneksi nappulat raapaisivat kasvojen sijaan pään sivua, Niemisläinen jatkoi etenemistä puolustuksen keskeltä ja sijoitti pallon maaliin. Puoliajalle mentiin näissä 1-2 lukemissa. Tauolla yritettiin luoda henkeä ja yrityksenä toiselle jaksolle keskittyä omaan pelaamiseen, mutta se ei tällä kertaa onnistunut. LaPa:n peli oli sekavaa ja syöttöharhoja tuli jatkuvalla tahdilla, maksimissaan saatiin 2-3 syöttöä menemään omille. NiemU käyttikin sekavaa pelaamista hyväkseen ja 8. minuutilla riisti pallon LaPa:n puolustajalta, joka suojasi palloa mutta yllättäen jostain "käsittämättömästä" syystä kaatui hyökkääjän edestä, NiemU:n hyökkäjä otti pallon kuljetti hiukan lähemmäs maalia ja sijoitti alanurkkaan 1-3. LaPa ei saanut enää kirivaihdetta päälle, peli oli sekaisin ja tapahtuneista takaiskuista tuskastuneina keskittyivät epäolennaiseen suunsoittoon ja tästä Sakkea palkittiin keltaisella kortillakin. Niemu:lle siis ratkesi piirinmestaruus varsin sekavan ottelun jälkeen.

Päivän toiseen otteluun KiU:ta vastaan, LaPa-95 sai kuitenkin hengen päälle. Maalilta kentälle peliin päästetty Mikaelkin puhkui pelihaluja ja antoi alkutahdit kahdella nopealla maalilla 3. ja 7. minuutilla hallitut vedot maalin perukoille. Tahti jatkui samana Mikael syöttäjänä 8. ja 9. minuutilla ja maalajana Sakke. 12. minuutilla oli jälleen Mikaelin vuoro ja lukemat jo 5-0. Tässä vaiheessa KiU sai kentälle "jokeripelaajan" ja pelitapahtumat hiukan tasoittuivat. 19. minuutin kohdalla Mikael kuitenkin vetopaikalle ja lukemat 6-0. LaPa:n pelaajien vielä kerratessa edellistä, iski KiU heti aloituksen jälkeen kavennuksen. Jakson lopulla Mikael pisti KiU.n puolustuksen pyörryksiin ja siirsi taukolukemiksi 7-1. Toinen puoliaika oli enimmäkseen pelailua. Jakson ainoa maali syntyi KiU:n toimesta. Yhden miehen lisällä KiU onnistui 8. minuutilla hyvin seinäpelin kautta pääsemään hyvälle maalintekosektorille, mistä oli helppo työ kaventaa loppulukemiksi 7-2 ohi hyvin maalilla pelanneen Veetun selän taakse.


LaPa:n Maalit turnauksessa: Mikael 5, Sakke 3

LaPa:n varoitetut pelaajat: Sakke

Joukkue turnauksessa: Mikael Roth, Niko Korhonen, Riku Torvinen, Pekka Pykäläinen, Erno Tuhkanen, Sakke Lyyra, Veetu Tiilikainen, Reetu Pekkarinen, Arttu Riikonen, Aapo Kojo ja Juuso Rautiainen


NiemU:n turnaus Niemisen kylä, Rääkkylä 22.8.2015.


Ottelu Hurttia vastaan oli tasaista vääntöä molemmin puolin. Kumpikin joukkue pelasi tarkkaa peliä ja maalipaikat jäivät melko vähiin. Jos pelit ratkeaisivat maalintekopaikkoihin, olisi LaPa kukistanut vastustajan 8-3. Avausmaalista vastasi Hurtat, Lapinlahtelaisille kauden aikana perisynniksi muodostunut pallollista vastaan pelaaminen kostautui, "löysästi" mennen, palloa kuljettaneeseen Hurtta-hyökkääjään ei löytynyt pysäyttäjää ja maalin edestä kuljetuksen päätteeksi pallo LaPa:n verkkoon. Tasaisen väännön ja taistelun keskellä LaPa:lle avautui maalipaikkoja tasoitukseen, mutta pari kertaa tolppaan ja suoraan maalivahdin syliin suuntautuneet laukauset pitivät ottelun 0-1 lukemissa. Viimein jakson lopulla onnistui Erno laukomaan pallon tolppien sisäpuolelle ja tauolle mentiin 1-1 tasalukemissa. Toisen jakson LaPa aloitti vahvasti, mutta jälleen olivat tolpat liian lähekkäin ja maalit jäivät syntymättä. Hurtatkin pääsi peliin mukaan ja ensimmäisiä kertoja hyökkäyspäässä käydessään, petti LaPa:n miesvartiointi ja Hurtat pääsivät jälleen johtoon. LaPa jatkoi taisteluaan tolppia vastaan, mutta ei onnistunut enää maalinteossa, hyökkäykseen panostaminen kostautui viimeisellä minuutilla, virheen myötä varmistuksen uupuessa, Hurttapelaaja pääsi vielä tökkäämään pallon LaPa:n verkkoon ja loppulukemat 1-3.

Toiseen otteluun LaPa teki pieniä muutoksia kenttäryhmitykseen. Upeita torjuntoja koko kauden ajan esittänyt Mikael päästettiin irti kentälle ja maalille turnaus toisensa jälkeen maaleja värkännyt Veetu siirtyi tolppien väliin. Alku sujui Lapinlahtelaiskomennossa, heti ensimmäisellä minuutilla topparina uurastanut Pekka käväisi hyökkäyspäädyssä ja teki alkutahdeiksi 1-0 osuman. "Hiukan" hyökkäysvoittoisesti alkanut peli pysyi LaPa:n hallinnassa mutta löysäilyn seurauksena Raiku päästettiin ensimmäisen jakson aikana kolmesti tasoihin. 1-1 tasoituksen jälkeen Erno pamautti Mikaelin keskityksen suoraan ilmasta maalin ylänurkkaan, 10 min. 2-2, 12 min. LaPa:n kulma, Saken ohjaus etuylänurkkaan, 25 minuutilla Raiku päästettiin vielä tasoihin, minuutti siitä Sakke läpi ja numerot 4-3, jakson päätteeksi Mikael läpi ja taukolukemat 5-3 olivat valmiit. Toiselle jaksolle LaPa hiukan tiivisti otetta ja pudotti Raikun kyydistä. 2 min. Mikael 6-3, 14 min. Erno 7-3, 15 min. Mikael 8-3, 16. minuutilla Raikukin lisäsi vielä maalisaldoaan neljännellä osumallaan. Loppuaika näytti olevan pelailua, mutta Mikael iski vielä 25., 27. ja 28. minuutin kohdilla kolme maalia ja loppulukemiksi 11-4.

LaPa:n maalit turnauksessa: Mikael 6, Erno 3, Sakke 2, Pekka 1

Joukkue: Mikael Roth, Riku Torvinen, Pekka Pykäläinen, Leevi Dunder, Erno Tuhkanen, Sakke Lyyra, Veetu Tiilikainen, Reetu Pekkarinen, Arttu Riikonen, Aapo Kojo ja Juuso Rautiainen


Rautavaaran turnaus 8.8.2015

C14 joukkueen pienkentän piirinsarja saatiin 2. ottelukierroksen osalta päätökseen Raikun turnauksessa Rautavaaralla. Avauksessa vastassa oli isäntäjoukkue Raiku, joka jaksoi avausjakson verran pitää ottelun tasaisena. Alkutahdeista vastasi Veetu, joka 1. minuutin ja 12. minuutin läpiajojensa päätteeksi vei lapinlahtelaiset 2-0 johtoasemaan. Jakson viimeisellä minuutilla LaPa:n puolustus nukahti ja laidalta päästettiin täysin vapaasti vastustaja kuljettamaan pallo maalin edustalle ja sijoittamaan pallo hyvin pelanneen maalivahtimme, Mikaelin ohi ja puoliajalle siirryttiin 2-1 lukemissa. Toinen jakso alkoi hiukan pirteämmin. 5. minuutin pelin jälkeen Sakke sai pallon rangaistusalueen ulkopuolelle, nopea kääntölaukaus ja numerot 3-1. Viisi minuuttia edellisestä, pallo Mikaelilla, pitkä avaus hyökkäyspäähän suoraan maaliin, Raikun maalivahdin kautta lukemat 4-1:een. Taas viisi minuuttia, vuorostaan Erno kokeili laukaisuvoimaa, verkot kestivät, luvut vaihtuivat 5-1:een. Vielä loppuun yhdistelmän päätteeksi, Lari, Erno ja Reetu laukoi maalin edustalta loppulukemiksi 6-1.


Toinen ottelu alkoi nihkeästi3 minnutin pelin jälkeen Lieksan Hurtat siirtyy läpiajosta 0-1 johtoon. LaPakin osoitti hiukan heräämisen merkkejä ja vyörytti vuorostaan peliä kohti Lieksalaismaalia mutta viimeinen syöttö tai maaliyritys kuihtui huolimattomuuteen. 18. minuutilla kulmasta tulleen pallon Pekka laukoi varmasti maalin perukoille. Jakson loppuun tuli taas nukahdus ja Hurttalinkki ajoi läpi ja 27. minuutilla lukemat Hurtille 1-2. Toiselle jaksolle LaPa:n pelaajistoa yritettiin saada heräämään ja omaa peliä pelaamaan ohjeistuksen myötä, mikä vaikuttikin tuovan tulosta 2.minuuttia toista jaksoa pelattuna kun Reetu tykitti 18 metristä pallon vastustamattomasti Lieksalaismaalivahdin selän taakse. Tähän maaliin katosi kentältä yritys, pallo alkoi poltella jalassa, liike loppui tyystin eikä puolustustehtävistä selvitty kunnialla. 17. minuutilla laidasta läpi, tilanne 2-3, 24 minuuttia jälleen laidalta läpi ja tilanne 2-4. Viimeiset minuutit LaPa yritti tosissaan kavennusta, mutta kadonnutta liikettä on vaikea saada pelin keskellä enää takaisin. Hurtille ansaittu 2-4 voitto.


Maalit: Veetu 2, Reetu 2, Sakke 1, Mikael 1, Erno 1 ja Pekka 1


LaPa-95:n joukkue Rautavaaran turnauksessa: Mikael Roth, Riku Torvinen, Pekka Pykäläinen, Erno Tuhkanen, Sakke Lyyra, Veetu Tiilikainen, Lari Ruotsalainen, Reetu Pekkarinen, Arttu Riikonen, Aapo Kojo ja Samuli Lyyra


LaPa-95 säilytti paikkansa sarjakärjessä, vaikka NiemU nousikin tasapisteisiin ja omaa paremman maalieron. Ensisijaisesti sijoituksesta tarkastellaan joukkueiden keskinäisiä otteluita ja niissä voitot ovat 1-1, mutta LaPa-95 maaliero NiemU:a vastaan on 6-3, joten keskinäisessä vertailussa LaPa-95 on sarjasijoituksella 1. ja NiemU 2., joten toisen sarjakierroksen päätöksen mukaisten sijoitusten määrätessä päätösturnauksen järjestäjän, se tulee olemaan LaPa-95. Päätösturnaus pelataan Lapinlahdella 5.9.2015.


Kiteen turnaus 13.6.2015

C14 joukkue pelasi toisen sarjakierroksen avanneessa Kiteen Urheilijoiden järjestämässä turnauksessa kaksi ottelua. Vastassa olivat Lapinlahden avausturnauksen vastustajat NiemU ja KiU.
Ensin otettiin mittaa LaPa-95:n ja NiemU:n välisessä ottelussa. Avausturnauksessahan LaPa kärsi tähän saakka ensimmäisen tappion 1-2 juuri NiemU:a vastaan. Alkuun vaikutti vielä matkan rasitukset vaivaava, eikä LaPa: peli meinannut lähteä kulkemaan. 5 minuutin kohdalla NiemU.n kärki pääsikin läpiajoon ja siirsi joukkueen 0-1 johtoasemaan. Pikkuhiljaa LaPakin sai peliään kulkemaan ja 18. minuutilla syntyi tasoitus upean seinäpelin päätteeksi, Erno ja Niko sekä viimeinen syöttö Larille keskelle täysin vapaaseen paikkaan, 1-1. 10 minuuttia myöhemmin keskikentältä pisto laitaan Veetulle joka kavensi kohti maalia ja laukoi kohti takakulmaa, takatolpalta Leevi siirsi pallon maaliin ja lukemat 2-1:een. Minuutti edellisestä mentiin taas seinäsyötöillä ja hajotettiin NiemU.n puolustus, vuorostaan Niko ja Leevi pelasivat pallon keskelle Ernolle, jolla oli helppo tehtävä muuttaa numeroiksi 3-1. Toinen puoliaika mentiin LaPa:n hallitessa peliä, NiemU:n lisätessä fyysisyyttä. Vapaapotkujen sävyttämä jakso ehti 23. minuutille Erno ajaessa läpi ja lisäten johdon 4-1:een. Heti perään Niko läpi ja loppulukemiksi 5-1. Hieno revanssi avausturnauksen tappiollisesta kohtaamisesta.


LaPa:n maalit: Lari 1, Niko 1, Leevi 1 ja Erno 2


Toiseen otteluun vastustajaksi asettui järjestävä seura KiU. Läpi koko ottelun pelattiin tasaista peliä. Molemmilla oli riittävissä määrin ratkaista peli, mutta LaPa:n huolimattomuus maalintekopaikoissa toi tulokseksi vain yhden osuman. KiU:n onnistumisprosentti oli vielä huonompi, jos laukaukset eivät menneet ohi maalin, hoiteli Mikael varmaotteisesti kaikki maalia päin tulleet laukaukset. Ottelun ainoan maalin laukoi Erno, jo pelin 7. minuutilla, Mikael avasi pitkällä pallolla vauhtiin, Erno yksin läpi ja sijoitus varmasti maalin perukoille. Pelillisesti ottelu oli hyvää jalkapalloa, palloa siirreltiin ja peliä rakennettiin maata myöten pelaamalla molempien joukkueiden osalta. Pisteet kuitenkin 1-0 lukemin Lapinlahdelle.


LaPa:n maali:Erno


LaPa-95: n joukkue: Mikael Roth, Niko Korhonen, Riku Torvinen, Pekka Pykäläinen, Leevi Dunder, Erno Tuhkanen, Veetu Tiilikainen, Lari Ruotsalainen, Reetu Pekkarinen, Arttu Riikonen


Lieksan turnaus 23.5.2015


LaPa-95:n ensimmäiseksi vastustajaksi asteli Raikun joukkue. Ensimmäisen puoliajan alku vaikutti siltä, kuin kentällä olisi vain yksi joukkue. 5. minuutin kohdalla Arttu pääsi läpi ja siirsi lapinlahtelaiset 1-0 johtoon. Ote herpaantui tuon jälkeen ja Raiku pääsi peliin mukaan 11.minuutilla tasoituksen muodossa. LaPalta nopea ryhdistäytyminen ja kolme minuuttia tasoituksesta Sakke siirsi LaPa:n 2-1 johtoasemaan, hetkeä myöhemmin Arttu lisäsi maalillaan johdoksi 3-1. Toisen puoliajan alkuun LaPa teki 3. ja 8. minuutilla maalit, molemmat maalit Pekalle ja loppulukemat 5-1.


LaPa:n maalit: Sakke 1, Arttu 2, Pekka 2


Toinen ottelu pelattiin Lieksan kotijoukkuetta, Hurttia vastaan. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Molempiin päihin rakenneltiin useit maalipaikkoja, niissä onnistumatta. Maalin makuun pääsi ensi Hurtat. 15. minuutilla 0-1 ja lapinlahtelaisten vielä pohtiessa tappioasemaa, hetken päästä lukemat 0-2. Edelleen kenttätapahtumat pysyivät tasaisina. Jakson lähestyessä loppu puoltaan, sai LaPa kulman 29. minuutin kohdalla ja sen jälkitilanteesta Pekka kavensi puoliaika tilateeksi 1-2. Toinen jakso oli saman toistoa, tasaisissa merkeissä mentiin. 15. minuutilla Hurttakärki kuitenkin karkasi, ja siirsi lieksalaiset jälleen kahden maalin johtoon. Loppu jaksosta meni LaPa:n raivoisasti painaen pelin lieksalaispäätyyn. 22. minuutilla tasoitus, mikä taidettiin merkitä kirjoihin omana maalina, 24. minuutilla Hurttarikkeestä seuranneesta rankkarista, maalivahtina pelaava Mikaelkin pääsi nauttimaan maalin teosta, rankki varmasti sisään ja peli tasalukemissa . Tämä ei vielä riittänyt lapinlahtelaisille, 27.minuutilla Sakke siirsi ensimmäistä kertaa ottelussa LaPa:n johtoon ja se piti loppuun asti, voittolukemiksi 4-3. Upea taistelu LaPa:n joukkueelta tasaisessa ottelussa, ja nousu kahden maalin takaa voittoon kuvaa hyvin sitä tahtoa, mikä joukkueella on.


LaPa:n maalit: Pekka 1, Sakke 1, Mikael 1 (Hurtat: 1 oma maali)


LaPa-95:n joukkue: Mikael Roth, Riku Torvinen, Pekka Pykäläinen, Leevi Dunder, Erno Tuhkanen, Sakke Lyyra, Veetu Tiilikainen, Reetu Pekkarinen, Arttu Riikonen, Aapo Kojo


  

LaPa-95:n C14 junioreiden kausi avattiin Monarin hiekalla lauantaina 9.5.2015.


LaPa-95  aloitti pelaamalla NiemU:a (Nieminen/Rääkkylä) vastaan. Alkuun vaikutti että NiemU veisi fyysisyydellään peliä mennen tullen ja siirtyi ensijaksolla 0-1 johtoon. Tilannetta edelsi viereiseltä kentältä kuulunut vihellys ja samaan aikaa kentällä tapahtunut taklaustilanne, kaikki lopettivat pelaamisen lukuun ottamatta yhtä Niemisen pelaajaa, joka käveli LaPan maalille ja siirsi pallon tolpan viereen juuri maalin puolelle, kaikkien hölmistyneinä seisoessa ja odotellessa tuomarin näyttöä, tämä osoitti palloa keskiympyrään maalin merkiksi ja seuraavaksi suoritettavaa aloituspotkua varten. Jakson lopulla NiemU onnistui vielä toistamiseen ja puoliajalle siirryttiin 0-2 lukemissa.

LaPa-95 aloitti loppukirin heti toisen jakson alussa ja kavensi sen 5. minuutilla lukemat 1-2. LaPa rynnisti tilanteesta toiseen, mutta ei onnistunut enää maalinteossa ja loppulukemiksi jäivät 1-2 lukemat. LaPa-95: n maalintekijä Leevi Dunder


Toinen ottelu pelattiin yhtä peliä kokeneempana ja ensimmäisen pelin arkuus ja jännitys oli kaikonnut. LaPa:n vastustajana oli KiU (Kitee). Avausmaalia saatiin kuitenkin odottaa maalittoman avausjakson jälkeen toiselle puoliskolle, missä 3. minuutilla painostus palkittiin 1-0 LaPalle,  5 minuuttia myöhemmin tulostaululla komeili 2-0 lukemat, hetkeä myöhemmin pallo oli jälleen Kitteläis maalissa, mutta se tuomittiin paitsio-osumaksi ja peli jatkui KiU:n vapaapotkulla, tämän jälkeen lapinlahtelaisten ote hiukan herpaantui ja KiU pääsi vastahyökkäyksestä kaventamaan luvut 2-1:een kun jaksoa oli pelattu 10 minuuttia. LaPalaiset sisuuntuivat kavennuksesta ja teki 3-1-lukemat jakson 14. minuutilla ja 4-1:een minuuttia myöhemmin. 22.ja 23. minuutilla LaPa iski vielä kaksi osumaa loppulukemiksi 6-1.

LaPa-95:n maalit: 1-0; Reetu Pekkarinen, 2-0; Niko Korhonen, 3-1; Erno Tuhkanen, 4-1; Pekka Pykäläinen; 5-1 ja 6-1; Leevi Dunder


Joukkueemme esitti alkujännityksen ja arastelun jälkeen hyvää, välillä jopa näyttävää peliä. Palloa liikuteltiin pelaajalta toiselle ja pelattiin JOUKKUEENA, ei yksilöinä. Jos peli paranee samaa tahtia pelistä toiseen ja jo pelien sisällä, on joukkueelta odotettavissa menestystä tulevissa otteluissaan. 

LaPa-95:n joukkue turnauksessa: Mikael Roth, Lauri Korhonen, Niko Korhonen, Riku Torvinen, Pekka Pykäläinen, Aapo Kojo, Leevi Dunder, Reetu Pekkarinen, Lari Korhonen, Erno Tuhkanen, Arttu Riikonen ja Sakke Lyyra