PIENRYHMÄHARJOITTELU 5.5.2020 ALKAEN

Nyt julkaistavat Palloliiton pienryhmäharjoittelun ohjeistukset lähikontakteja välttäen koskevat 5.-13.5. välistä aikaa.

Joukkueiden on mahdollista aloittaa 5.5. alkaen omalla vastuulla rajoitettu pienryhmäharjoittelu ohjeita noudattaen.

Seuran linjaus Palloliiton ohjeistuksen mukainen:

1. Noudatettava valtioneuvoston liikkumis- ja kokoontumisrajoituksia sekä THL:n ohjeistuksia.

2. Ei harjoituksiin, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän tai perheenjäsen kuuluu COVID 19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.

3. Ohjatussa tapahtumassa on maksimissaan 10 osallistujaa, joista vähintään 1 on valmentaja/ohjaaja.

4. Pienryhmäharjoittelun tulee tapahtua ulkotiloissa.

5. Harjoituksissa vältetään osioita, joissa pelaajat joutuvat lähikontaktiin. Henkilöiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa (2) metrissä koko tapahtuman ajan. Mikäli tätä ei pystytä noudattamaan, harjoitukset keskeytetään kyseisen ryhmän osalta.

6. Pienryhmäharjoituksia järjestetään vain sen ikäisille tai tasoisille pelaajille, jotka pystyvät noudattamaan etäisyyssääntöä ja muita terveyden kannalta tärkeitä ohjeita koko tapahtuman ajan.

7. Yhdessä harjoitteleva pienryhmä säilyy samana tapahtumasta toiseen (kunnes kokojoukkueharjoittelu sallitaan).

8.Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat kentälle ja poistuvat kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa.

9. Lähikontaktien välttäminen harjoituksiin kulkemisessa on myös huomioitava.
Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa. Harjoitusvuoro alkaa viisi minuuttia kenttävuoron alettua, ja päättyy 5 min ennen kenttävuoron päättymistä.

10. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta.

11. Harjoituksissa palloja käsitellään vain jaloin (pääpeliä vältettävä sekä pallon koskettamista paljain käsin).

12.Harjoituksissa ei käytetä liivejä.

13. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö.

14. Mikäli oma juomapullo on mukana, siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö.

15. Sylkemistä kentällä tulee välttää. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.

16. Harjoittelua koskevat palaverit pidetään etäyhteydellä.
Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa.

17. Jos epäilet covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan.

Muuta huomioitavaa:
*Seuratoimintaan ei pidä osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin itselleen tai perheelle liian suureksi.
*Seuran harjoituksiin ei saa osallistua, jos henkilöllä on hengitystieinfektion oireita.
*Tietoa seuratoiminnassa mahdollisesti tapahtuvista koronatartunnoista seurataan yhdessä THL:n kanssa.
*Paluu harjoitteluun mahdollisen infektion jälkeen
*Huomioidaan taudinkuvan pitkä ja muuttuva luonne

Palloliitosta tulee ohjeistusta ja tarkennuksia mahdollisimman pian, edellä oleva ohjeistus 13.5. saakka. Pienryhmäharjoittelu joukkueilla mahdollista ohjeistuksen mukaisesti toimien.

Valmentajat järjestävät kyselyn, missä osallistumisesta ja kyseisen ohjeistuksen noudattamisesta ilmoitettava suoraan valmentajille, ilmoitusta ei siis joukkueiden ryhmissä vaan yksistään valmentajalle. Ilmoitus voimassa siihen saakka, kuin joukkueharjoitukset mahdollista aloittaa (1.6.) Valmennus jakaa joukkueet ryhmiin ja koska kenttätilanne kunnan alueella on huono, joudutaan vuorojen mukaan vähentämään viikkoharjoituksia ryhmien määrän, ei joukkueiden mukaan.

Juniorijoukkueilta osallistujamäärät, (mielellään myös nimilistat) harjoituksiin osallistuvista ilmoitettava seuraan ennen harjoitusten aloittamista. Harjoitusryhmät pysyvät samoina, mikäli joku ei pääse harjoituksiin, toisesta ryhmästä ei oteta korvaajaa täydentämään henkilömäärää.

Harjoituksiin osallistuu vain valmentaja ja maksimissaan 9 pelaajaa (ei ylimääräisiä pelaajia, huoltajia tai vanhempia).

Aikatauluja noudatettava ehdottomasti! Harjoitukset pitää päättyä 5 minuuttia ennen vuoron päättymistä ja joukkueen oltava kokonaisuudessaan poistunut ennen seuraavan kentälle tuloa.

Mikäli tätä ohjeistusta ei pystytä noudattamaan, otetaan ryhmältä tai koko joukkueelta vuoro pois ja harjoittelu jatkuu toukokuun ajan omatoimisena kotioloissa.

Palloliiton linjauksen ohella seurainfoa alla:


Harjoitusvuorot ryhmille tulevat joukkueiden sivuille 7.5 mennessä. Vuoroja jaetaan valmentajien antamien osallistujalistojen/ryhmäkokojen mukaan. (HUOM. valmentajat, ryhmät oltava selvillä 6.5.2020.)


Vuorot joukkueiden kesän vuoroista on päävalikossa JOUKKUEET linkin alalinkkinä. - voimassa pelikauden loppuun saakka (muutokset mahdollisia keskenään sovittaessa ja pelien tai kilpailujen sanelemina.

Alkuun harjoitukset junamontun hiekalla tai miniareenoilla, niiden vuorojen mukaisesti, mitä valio-areenan kesän vuorot ovat. Myös joukkueiden, joilla on Solansuun vuoroja, aloittavat niinä kelloaikoina miniareenalla (junamonttu silloin muiden käytössä). Kukkuralle voidaan siirtyä sen jälkeen kun kunnasta on saatu lupa, myös Valio-Areenan vuorot alkavat siinä vaiheessa kun liikuntatoimi katsoo kentän kunnon sen mukaiseksi, että siellä voi harjoitella.
Mikäli joukkueen tai ryhmän keskuudesta ilmenee koronatartuntaa tai siihen altistuttu, ilmoitus välittömästi seuraan ja harjoitustoiminta ryhmältä keskeytettävä välittömästi.

Joukkueet, joiden pienryhmät aloittavat harjoittelun.                                            - Valmentajat noutavat pallot varastolta sovittuna aikana, hiekkakentälle ei viedä uusia palloja, pallot sinne varattu erikseen.                                                          

Kilpailutoiminta ja sitä myötä myös joukkueharjoittelu mahdollistuu näillä näkymin 1.6.2020 alkaen. Palloliitto todennäköisesti tulee toukokuun aikana antamaan lisäohjeistusta ja valmistelemaan sarjaohjelmat.