OTTELURAPORTIT

2018

SIILINJÄRVEN TURNAUS 27.5.2018

LaPa-95 Dn12 joukkueelle saaliiksi kaksi tappiota urhoollisen taistelun tuloksena Siilinjärvellä pelatussa turnauksessa..

Avausottelussa vastassa ollut SiPS sai unelma-alun jälkeen taistelevan lapinlahtelaisvastuksen. 3. minuutilla syntyneen johtomaalin LaPa kuittasi pari minuuttia myöhemmin, minkä jälkeen avauspuoliskoa pelattiin tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue onnistunut luomaan laadukkaita maalipaikkoja, jakson puolivälin jälkeen SiPS sai lahjan LaPan puolustukselta pallon menetyksestä ja läpiajosta pallo varmasti maalin perukoille ja peli meni 2-1 lukemin tauolle. Toisen jakson 8-11 minuutille sattui synkkä hetki ja SiPS kuittasi virheistä kolme lisäosumaa pallonmenetys oman rankkialueen rajalla ja kaksi kertaa unohtui vartiointi maalin edustalta, hetkessä peli oli 5-1. LaPa jatkoi sinnikästä taistelua ja onnistui toistamiseen 9 minuuttia ennen loppua kavennuksessa. Takaa-ajo ei tuottanut enempää maaleja, SiPS onnistui loppuminuuteilla vielä kahteen kertaan vartioinnin jo unohduttua kokonaan ja tasainen vääntö numeroina selvä 7-2 (2-1).

Maalit: SiPS, Niko Pitkänen 3, Eelu Sillanpää 2, Leo Parviainen ja Matias Saarivainio. LaPa, Neea Heikkinen ja Minttu Tukiainen

Toiseen otteluun SiPS:n 05 tyttöjä vastaan LaPa lähti samalla asenteella. Siilinjärveläiset kuitenkin onnistuivat saamaan avausmaalin kesken Lapalais hallinnan. Painostus tuotti tulosta jakson puolivälissä ensin tasoituksen Merin upeaan laukaukseen kuljetuksesta takanurkkaan, hieman myöhemmin Minttu tuikkasi johtomaalin maalinedustalta ja tauolle mentiin lapinlahtelaiskomennossa 2-1. Toisella puoliajalla SiPS/tytöt onnistuivat tasoittamaan purkupallon epäonnistuttua ja vastapallosta kova laukaus yläkulmaan ja pari minuuttia ennen loppua onnistui SiPS/tytöt vielä kertaalleen laidalta tulleen keskityksen pamauttamaan lähietäisyydeltä ja vieden pisteet 2-3 (2-1) lukemin.

Maalit: LaPa-95, Meri Hynynen ja Minttu Tukiainen. SiPS/tytöt, Tiia Heinonen 2 ja Tiia Kuhmonen 1

LaPa-95 27.5.2018: Altti Ikäheimonen, Minttu Tukiainen, Salla Korhonen, Riika Pekkarinen, Tara Ruotsalainen, Aaro Korhonen, Neea Heikkinen, Meri Hynynen ja Irina Kynäkoski

IISALMEN TURNAUS 20.5.2018

Kankaan liikuntapuiston tekonurmella pelattiin kauden toinen Dn12 junioreiden piiriturnaus. LaPa-95:n vastuksiksi asettui kaksi kovaa PK-37:n joukkuetta ensimmäiseen sininen ja toiseen valkoinen. 

Avausottelu klo 9 vaikutti LaPa:n junioreille hieman varhaiselta, joukkue oli alun kuin unessa ja PK ratkaisi ottelun pikatahtiin. Pari onnistunutta maalia sai lapinlahtelaisten selkärangan napsahtamaan ja loppu oli silkkaa PK:n näytöstä. Toisella puoliajalla LaPa sai vähäksi aikaa pelijuonesta kiinni ja onnistui lohdutusmaalin teossa. Loppunumeroiksi 1-19 PK-37/siniselle. LaPa:n ainokaisen laukoi Minttu Tukiainen.

Iltapäivän otteluu LaPa lähti jo virkeämpänä ja hallitsi alkuun pelitapahtumia selvästi. Muutamista hyvistä paikoista ei onnistuttu maalinteossa ja nopean vastahyökkäyksen päätteeksi PK siirtyi 1-0 johtoasemaan ja heti perään tulleen toisen malin jälkeen kuului taas valtava rusahdus kun LaPa:n pelaajien selkärangat napsahtivat ja peli-ilme muuttui alakuloiseksi. Tasaisin välein molemmille jaksoille Iisalmelaiset rynnistivät LaPan maalille ja korjasivat sarjapisteet 16-0 lukemin.

LaPa-95 turnausjoukkue: Altti Ikäheimonen, Minttu Tukiainen, Roope Pekkarinen, Meri Hynynen, Tuure Soro, Niilo Hirvonen, Riika Pekkarinen, Aaro Korhonen, ja Neea Heikkinen

PIEKSÄMÄEN TURNAUS 6.5.2018

Dn12 avasi sarjakauden pelaamalla SiPS/tyttöjä vastaan. Hieman tunnustellen kauteen lähteneiden joukkueiden välien selvittelyn alku sujui lapinlahtelaisten hienoisesti hallitessa kenttätapahtumia. Ensimäistä sarjapeliään pelannut Salla veikin laukauksellaan LaPa-95:n 0-1 johtoasemaan. Jakson puolivälissä lapinlahtelaisille sattui synkkä jakso, tasoitus 16. minuutilla ja yhdeksän minuuttia myöhemmin taululla 1-4 lukemat.

Puoliajalla joukkuetta ei saatu enää vireeseen ja alakulo takaiskuista johti helppoihin maaleihin vastustajalle ja hetkessä lukemat olivat jo 1-10. Pienen ryhtiliikkeen jälkeen LaPa-95:kin sai hieman peliä kulkemaan ja kavensi lukemat 2-10 Merin maalilla, Loppuun SiPS/tytöt maalasivat vielä kertaalleen kaunistellen tulostaululle 2-11 lukemat.

Maalit: LaPa-95; Salla Korhonen ja Meri Hynynen. SiPS/tytöt; Seela Länsivuori 1, Viivi Korhonen 3 ja Tiia Heinonen 7

Päivän toinenkin vastustaja oli Siilinjärveltä SiPS 06 joukkueen voimin. Peli aaltoili tasaisena koko avausjakson, avausmaali siilinjärveläisille syntyi avauksesta vastapalloon laukaisulla ja aivan ensimäisen puoliajan päätteeksi SiPS sai onnekkaan 0-2 osuman lapinlahtelaispuolustuksen omasta jalasta kimmonneesta osumasta.

Toisen jakson alku sujui SiPS:n hallitessa, LaPa:n pelajien vielä harmitellessa ensimmäisen puoliskon loppua ja tehtaili pikatahtiin kolme lisämaalia. Neea laukoi hieman lohtua 8 minuuttia ennen loppua, mutta tarkkuuden hävittyä puolustuspelaamisesta iski SiPS vielä loppuminuuteilla kolme osumaa ja loppuluvuiksi 1-8.

Maalit: LaPa-95; Neea Heikkinen. SiPS; Juuso Karjalainen, Matias Saarivainio, Jesse Niemelä ja Eetu Sillanpää 1, Leo Parviainen 3, LaPa-95, oma maali

LaPa-95 joukkue turnauksessa: Jori Niskanen, Minttu Tukiainen, Salla Korhonen, Riika Pekkarinen, Otto Nissinen, Tuure Soro, Neea Heikkinen, Aaro Korhonen, Meri Hynynen, Roope Pekkarinen, Niilo Hirvonen ja Altti Ikäheimonen.

2016

LAPINLAHDEN TURNAUS 13.8.2016

LaPa-95 oli järjestäjävuorossa syyskauden avausturnauksessa Lapinlahdella 13.8. sateessa ja tuulessa pelatussa E10 turnauksessa.

Avauspelissä Vastassa oli SuPa Suonenjoelta. Tuloksellisesti tasaisessa ottelussa LaPa-95 oli aavistuksen vieraitaan tarkempi maalinteossa voittamalla koitoksen 4-3. Ottelun pelillinen puoli oli lievää LaPa-95:n hallintaa, mutta tarkkuus ja huolellisuus maalitilanteiden luonnissa ja viimeistelyssä ontuivat. LaPa:n pelaajia läpi kesän vaivannut pallon kuskaaminen syöttöpelin sijaan sai jatkoa tässäkin ottelussa. Aika ajoin oli väläyksiä syöttöpelistä ja noina hetkinä LaPa hallitsikin kenttätapahtumia täysin. Palatessa taas tähän kuskaamiseen sai SuPa pallonriistojen myötä luotua maalipaikkansa nopeista vastahyökkäyksistä ja laiskan puolustuspäähän palaamisen myötä ylivoimatilanteita syntyi tuon tuosta. Tällä kertaa maalimäärä riitti voittoon saakka.

Toinen ottelu pelattiin Pieksämäkeläistä SaPa:a vastaan Peli alkoi täydellisellä LaPa:n hallinnalla ja maalinteossakin onnistuttiin kohtalaisen hyvin. Edelleen vaivannut huolimattomuus aiheutti kuitenkin jatkuvasti vaaratilanteita LaPa:nkin maalinsuulla ja maaleja tehtailtiin vuoronperään. Päästiin johtoasemaan ja lähes välittömästi SaPa vastasi, puolustuspelin unohtuessa maaliteon jälkeen. Sama tahti jatkui loppuun saakka, kenttäpelissä LaPa hallitsi ja loi tilanteita, mutta huolimattomuus tilanteiden loppuun viemisessä ja yhteispelin puuttuminen pelaamisessa estivät lisämaalien synnyn. Vuoron perään tehtailtiin ottelussa kaikkiaan 8 maalia ja pisteet jaettiin 4-4 tuloksella.

Vanha totuus jalkapallossa , niin pelaat kuin harjoittelet, tuli jälleen todistettua päivän otteluissa. Huolimattomuus haltuunotoissa, syötöissä ja laukauksissa sekä liika itsekkyys kentällä, oli kostautua, mutta onni oli tällä kertaa myötä ja päivän anniksi tuli voitto ja tappio.

Syöttöpelin harjoitteleminen, asenteen/käyttäytymisen korjausliike ja huolellisuuden painottaminen kaikessa tekemisessä tulevat olemaan loppukauden harjoitusteemoja pyrittäessä saamaan kohennusta otteisiin.

LaPa-95 joukkue: Kristian Kauravaara, Rasmus Stedt, Aatu Kuosmanen, Tuure Soro, Oskar Puustinen, Juha Haatainen, Kuuno Kärkkäinen, Aaro Korhonen, Oliver Ryhänen, Niilo Hirvonen, Moona Kuosmanen, Tomi Haatainen, Aino Kojo, Matti Rissanen ja Nea Kuokka

KIURUVEDEN TURNAUS 28.5.2016

-06 ikäluokan kauden toinen turnaus pelattiin Kiuruvedellä lämpimässä, pilvettömältä taivaalta loistaneen auringon säteiden alla hyväkuntoisella Kuorevirran nurmikentällä.

Avauksessa LaPa-95 kohtasi naapurin Iisalmesta, lie nimekäs PK-37 aiheuttanut jalkoihin lisätutinaa, sillä 10 minuutissa Iisalmelaiset olivat kolmen maalin karkumatkalla. Oskar ja Tuure toivat kuitenkin osumillaan LaPa:n maalin päähän ja peli alkoi liki uudelleen. Jakson lopulla LaPa tarjosi hunolla avauspelillä paikan PK:lle ja varma sijoitus maalin perukoille vei Iisalmelaiset tauolle 4-2 lukemissa.

Toinen puoliaika oli taas ensimmäisen toisinto 10 minuuttia ja lukemat 7-2. LaPa sai siinä vaiheessa jälleen peliänsä käyntiin ja Tuuren läpiajosta numerot kaventuivat 7-3:een. Enempää maaleja ei pelissä nähtykään ja PK korjasi ottelusta neljän maalin voiton.

LaPa:n maalit: Tuure 2 maalia ja Oskar 1 maali

Toiseen otteluun vastaan asettui pelaajapulasta kärsinyt FC Sammon joukkue. Avausjakso oli täydellistä Lapinlahtelaishallintaa, mutta lukemat pysyivät siedettävinä ja puoliajalle mentiin vain 5-2 lukemissa. Toinen puoliaika tarjosi sitten viihdykettä kaikille osallisille, nähtiin varsinainen maali-iloittelu, kun kumpikaan joukkue ei enää panostanut puolustuspeliin. LaPa:lle pelin avaaminen oli kostautua karvaimman kautta. Heti aloituksesta lähteneen hyökkäyksen Oskar päätti maaliin, sitten alkoi Sammon tiukka rypistys ja hetkessä lukemat olivat 6-5.Oskar kuitenkin kuittasi väliin 7-2 ennen Sammon rynnistyksen jatkoa. Kolme seuraavaa osumaa kirjattiin Sammolle ja se siirtyi ensimmäistä kertaa johtoasemaan. LaPa:n juniorit eivät suinkaan lopettaneet pelaamista ja onnistui Rasmuksen ja Oskarin maaleilla siirtämään Lapinlahtelaiset johtoon, ja pitämään loppuun saakka 9-8 lukemat tulostaululla. Viihdyttävä peli katsojille runsaan maalimäärän ja vaihtelevuuden tuomana.

LaPa:n maalit: Oskar 6 maalia, Rasmus 2 maalia ja Tuure 1 maali

LaPa-95:n joukkue Kiuruveden turnauksessa: Jori, Aatu, Tuure, Oskar, Niilo, Aaro, Kuuno, Oliver, Matti, Rasmus ja Akusti

E10(-06) SARJA-AVAUS 14.5.2016

E10-juniorit avasivat sarjakautensa Toivalassa pelatun turnauksen myötä. Tuliaisina kaksi tappiota hyvistä otteista huolimatta.

1. peli, vastassa SiPS, tasainen ottelu, missä lopulta siilinjärveläisille selvänumeroinen voitto. Avausjaksolla SiPS aloitti maalinteon, LaPa vastasi 10 minuuttia myöhemmin Oskarin toimesta ja neljä minuuttia myöhemmin Oskar laukoi 1-2 lukemat LaPa:n eduksi. Puoliajalle mentiin kuitenkin tasalukemissa, sillä SiPS onnistui tasoittamaan juuri ennen taukovihellystä. Toinen puoliaika ensimmäisen kaltainen, poikkeuksena maalimäärät, SiPS iski 5 kertaa, LaPa:n jäädessä maaleitta, loppulukemat 2-7. Vihreä kortti LaPa:sta Oliver Ryhäselle.

2. peli, vastassa PK-37/valkoinen. PK:n peli oli läpi ottelun huomattavasti valmiimpaa pallon käsittelyn, syöttöjen, liikkumisen ja yhteispelin osalta. Ensimäisen 10-minuuttisen aikan PK karkasi 0-3 johtoasemaan 12. minuutilla Oskar toi lohtua 1-3 kavennuksella upealla vedollaan. Seuraava kymmenen minuuttia oli taas PK:n, kolme maalia ja lukemat 1-6. Tilanteessa LaPa sai kentälle ylimääräisen ns. jokeripelaajan ollessaan 5 maalin erolla tappiolla. Tapahtumat kentällä tasoittuivatkin ja Oskar teki jakson lopulle kaksi maalia ja puoliajalle PK:n johtoasemassa 3-6. Toiselle puoliajalle ei jokeristakaan enää ollut hyötyä, PK latoi toisella puoliskolla 8 maalia ja loppunumerot päätösvihellyksen soidessa olivat 3-14. Vihreällä kortilla palkittiin Aatu Kuosmanen.

LaPa-95:n maalit: LaPa-SiPS; Oskar 2 maalia. LaPa-PK-37/valkoinen, Oskar 3 maalia.

Turnausjoukkue: Jori Niskanen, Eero Miettinen, Aatu Kuosmanen, Oliver Kettunen, Tuure Soro, Oskar Puustinen, Niilo Hirvonen, Aaro Korhonen, Kuuno Kärkkäinen, Oliver Ryhänen, Matti Rissanen ja Akusti Soro 


2015

F9 (-06) KuPS:n turnaus Kuopiossa 6.9.2015

Joukkueen kausi päätökseen Kuopion turnauksessa. Viimeiset pelit pelattiin Lieksalais-joukkueita vastaa.

Ensimmäisessä ottelussa pelattiin tiukka kamppailu Hurttien tyttöjoukkuetta vastaan. Maaleja paukuteltiin tasatahtia läpi ottelun. Avausjakson toisella minuutilla Atte vei LaPa-95:n johtoon, mutta jo seuraavalla minuutilla Hurttatytöt tasoittivat lukemat 1-1:een. 9. minuutilla Tuure laukoi LaPa:n jälleen johtoasemaan, mutta uneliaan ensijakson päätösnumerot 2-2 syntyi pari minuuttia myöhemmin Hurttien toimesta. Toinen jakso alkoi hieman pirteämmin ja 6. minuutilla Tuure muutti lukemat 3-2:een LaPan eduksi. Hurtat kiri kuitenkin vielä rinnalle 12. minuutin pelin jälkeen ja pitkään vaikutti peli jäävän tasalukemiin, kunnes Aino pääti LaPalaishyökkäyksen laukomalla komeasti etukulmaan ja loppulukemat 4-3.

Toinen päivän otteluista pelattiin Hutat/punaista vastaan. Alku vaikutti Lapinlahtelaisittai hyvältä, maaleja vain odoteltiin. Viimein 14.minuutilla Aino laukoi lukemat 1-0:aan ja minuuttia myöhemmin Tuure 2-0:aan. Ote kuitenkin herposi hetkeksi ja jakson lopulla Hurtat iski kaksi nopeaa maalia ja tauolle mentiin 2-2 tasalukemissa. Toisen jakson alussa LaPa pisti seuraavan vaihteen päälle, 2. minuuttia, Tuure 3-2, 3. minuutia, Aino 4-2 ja 4.minuuttia asialla jälleen Tuure ja lukemat 5-2. 9 minuutilla Nea vielä venytti palloon ja siirsi maalillaan LaPa:n 6-2 johtoon. Hurtat kavensi vielä 6-3:een, mutta lähemmäksi ei LaPa enää vastustajaansa päästänyt ja peli päättyi noihin numeroihin. 

Vihreällä kortilla LaPa-95:stä palkittiin ensimmäisessä ottelussa Atte ja toisessa Nea.

Maalit turnauksessa: Tuure 5, Aino 3, Atte 1 ja Nea 1

Turnausjoukkue: Atte Rissanen, Oliver Ryhänen, Tuure Soro, Aino Kojo, Minttu Tukiainen, Nea Kuokka, Matti Rissanen, Jori Niskanen, Joona Partanen, Moona Kuosmanen ja Aatu Kuosmanen

F9 (-06) KiuPa:n turnaus Kiuruvedellä 16.8.2015

F9 joukkueen syyskausi jatkui Kiuruvedellä pelatussa turnauksessa.

Ensimmäiseen otteluun vastaan asettui PK-37/sinivalkoinen joukkue. Alku sujui tasaisesti pelitapahtumien kulkiessa tiukan keskikenttäkamppailun merkeissä, kumpikaan joukkue ei saanut selvää hallintajaksoa ensimmäisellä puoliajalla. Maaleja kuitenkin nähtiin. Kuudennella minuutilla keskeltä pääsi PK:n vikkelä kärki livahtamaan läpiajoon siirtäen Iisalmelaiset 1-0 johtoasemaan. 15. minuutin kohdalla PK-37 vankisti johtoa 2-0 lukemiin, LaPa:n puolustuksesta lähtenyt avaus katkesi ensimmäiseen vastustajaan, joka pääsi yksin maalivahtia vastaan ja sijoitti pallon alanurkkaan. Toinen puoliaika tarjosi Lapinlahtelaiselle kannustusjoukolle riemun hetkiä. Ote siirtyi täysin LaPa-95:lle. Jakson toisella minuutilla tulleesta kulmasta Joona kavensi lukemat maalin edustalta 2-1:een.Viisi minuuttia edellisestä, syöksyi Tuure läpi Iisalmelaispuolustuksen ja tasoitti ottelun. Maalia vielä juhlineet LaPalaiset kokivat seuraavalla minuutilla takaiskun, liukas PK:n kärki karkasi jälleen läpiajoon ja lukemat 3-2. Syöttökuvion päätteeksi Oliver laukoi pelin jälleen tasoihin jakson puolivälissä. Lapinlahtelaisten yritys ja hallinta kentällä palkittiin 20 minuutilla, kun Atte laukoi vapaapotkun maalin perukoille liki puolesta kentästä. Hallinnasta huolimatta LaPa ei onnistunut enempiä maaleja saamaan, PK sen sijaan iski viimeistä edellisellä peliminuutilla lukemat tasoihin. Pitkän keskityksen jatkoi PK-kärki upealla volleylla maalin ylänurkkaan ja tasoitti loppulukemiksi 4-4.

Toisen ottelunsa LaPa-95 aloitti hienosti. Vastassa ollut KiuPa vaikutti olevan helisemässä, kun Lapinlahtelaisten hyökkäykset ja laukaukset viuhuivat kohti KiuPa:n maalia. Maalivahti ja tolpat olivat kuitenkin yksi toisensa yrityksen tiellä. 15. minuutilla Oliver kuitenkin karkasi läpiajoon (lauottuaan hetkeä aiemmin ylärimaan), ja siirsi varmasti pallon verkkoon. Avausjaksolla ei enempää maaleja nähtykään. Toisen jakson alkuun KiuPa:n kaukolaukaus onnistui yllättämään LaPa:n maalivahdin ja pallo ylänurkkaan. Tuure palautti johtoaseman LaPa:lle ohittamalla 8. minuutilla ensin puolustuksen ja laukoen läheltä varmasti pallon maaliin. Lähes heti maalin jälkeen KiuPa:n hyökkääjä kuljetti palloa ja onnistui useasta katkoyrityksestä huolimatta rynnimään maalille asti ja siirtämään pallon maaliin tasoittaen ottelun. LaPa-95 jatkoi pelin hallintaa, ja Tuure vastasi seuraavasta LaPa:n maalista läpiajon päätteeksi. Sitten koitti synkkä kolmiminuuttinen. 19.minuuttia, kaukolaukaus 3-3, 20. min. kaukolaukaus 3-4 ja 22.min. kulman jälkitilanteesta maaliedusruuhkasta tuikattu laukaus 3-5, KiuPa siirtyi hetkessä johtoon. LaPalaiset yrittivät vielä sinnikkäästi kavennusta, mutta kiire toi mukana huolimattomuutta ja laukaukset suuntautuivat ohi maalin.

Molemmat pelit olivat LaPa-95:ltä ehkäpä jopa kesän parasta. Jaksettiin taistella pallosta, uskallettiin pitää palloa, ja syöttää palloa kaverille. Kehitystä on tapahtunut kesän aikana kaikilla pelin osa-alueilla. Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia harjoituksia ja pelejä.

LaPa:n maalit turnauksessa: Tuure 3, Oliver 2, Joona 1, Atte 1

Joukkue 16.8.2015: Aatu Kuosmanen, Moona Kuosmanen, Jori Niskanen, Atte Rissanen, Matti Rissanen, Tuure Soro, Minttu Tukiainen, Joona Partanen, Oliver Ryhänen ja Nea Kuokka

F9 (-06) SaPa:n turnaus Pieksämäellä 2.8.2015

F-junioreiden syyskausi avattiin turnauksella Pieksämäellä.

LaPa-95 kohtasi ensimmäisessä pelissään KuPS/mustan joukkueen. Alku vaikutti tyrmäävältä. LaPa avasi maalitilinsä ensimmäisessä hyökkäyksessä alle minuutin pelin jälkeen Aten laukoessa vastuttamattomasti pallon KuPS:n verkkoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin Jori ajoi läpi ja numerot vaihtuivat 2-0:aan. Kun peliä oli pelattu reilut kymmenen minuuttia, oli maalinteko vuorossa Tuure. Alun maaleista innostuneet lapinlahtelaiset unohtivat tässä vaiheessa puolustustyöskentelyn lähes kokonaan ja KuPS pääsi ylivoimahyökkäyksiin aina pallon saadessaan. ensimmäisen jakson lopuista maaleista vasasikin kuopiolaiset kahteen otteeseen ja puoliaikatilanne 3-2 LaPa:n eduksi.Toinen jakso pelattiin tasaisissa merkeissä kuten ensimmäinen. Jakson kaikista maaleista vastasi KuPS. LaPa:n hyökkäysinto kostautui nopeisiin vastaiskuihin ja kuopiolaiset iskivät jakson aikana kaikkiaan 5 maalia ja päätösvihellyksen soidessa, numerot olivat 3-7. LaPa:sta vihreällä kortilla palkittiin koko kentän alalla häärinyt Aino.

Toiseen otteluun LaPa-95 sai vastaan PK-37:n. Peli alkoi aaltoillen päästä päähän. Avausmaalin laukoi PK aivan maalin edustalta. Ensimmäinen puolisko oli tasainen, molemmilla joukkueilla oli mahdollisuutensa maalintekoon useampaan otteeseen, mutta laukaukset viuhuivat joko ohi tai maalivahtien ulottuville. Pk sai kuitenkin jakson loppupuolella pari onnistumista ja puoliajalle lähdettiin 0-3 lukemissa. Toisen puoliajan alkuun LaPa viritti kirivaihteen päälle, ensin Atte tykitti 1-3 kavennuksen ja hetkeä myöhemmin Tuure pujotteli läpi PK:n puolustuksen ja sijoitti varmasti pallon maalin perukoille. Innostus maaleista johti taas ylenpalttiseen hyökkäysintoon ja PK pääsi kuittaamaan kahden ylivoimahyökkäyksen päätteeksi lukemat 2-5:een. Atte oli jälleen asialla, kun numerot vaihtuivat 3-5:ksi. PK sai kuitenkin nopeaan tahtiin kaksi onnistunutta laukausta LaPa:n maaliin ja lukemat olivat hetkessä 3-7. Loppuminuuteilla LaPa vielä taisteli ja loi tilanteita iisalmelaisten maalille. Viimein yritys palkittiin Tuuren kaventaessa loppulukemiksi 4-7. Vihreän kortin otteistaan sai tällä kertaa maalivahtina upeita torjuntoja esittänyt Aino.

F9 joukkueelta nähtiin hienoa peliä, taistelua ja peli-iloa. Hienosti jaksettiin pelata loppuun asti, vaikka oltiinkin tällä kertaa pienellä ryhmällä turnauksessa mukana, vain yhden vaihtopelaajan turvin, mutta jokainen pelaaja antoi kentällä kaikkensa. Otteluiden päätteeksi palkittiin joukkueen sisällä päivän otteista Jori, joka taistelullaan ja periksiantamattomuudellaan näytti esimerkkiä toisille.

LaPa:n maalit: Atte 3, Tuure 3 ja Jori 1

Pieksämäen turnauksessa pelasivat: Aaron Karttunen, Aino Kojo, Atte Rissanen, Jori Niskanen, Minttu Tukiainen ja Tuure Soro. Mukana oli myös äänekäs kannustusjoukko, joka jaksoi kannustaa joukkuetta pelit loppuun asti. 

F9 (-06) Siilinjärven turnaus 3.5.2015

Ensimmäinen turnaus on takana ja enimmät jännitysperhoset saatu mielestä pelien myötä. Alkuun meidän joukkueellemme sattui vastustajiksi ikäluokan ehkä kaksi kovinta joukkuetta, Jippo-j, Joensuusta ja KuPS/keltainen Kuopiosta. Harjoituksiin nähden suurella kentällä ja pienellä pelaajamäärällä pelattavat pelit toivat joukkueelle eteen uudenlaisia haasteita. Onneksi pelit oli siirretty viereiseltä tekonurmialustalta hallin sisälle. Säästyttiin sateelta ja kolealta.


Ensimmäisessä pelissä näkyi selvä jännitys joukkueemme otteissa, ihmeteltiin kentän kokoa ja joukkuekaverit olivat etsinnässä laajalla alalla. Alkuhämmästelyn kaikotessa pelissä näkyi paljon hyviä suorituksia ja mitä pidemmälle ottelu meni se tasoittuikin ja pelaajamme pystyivät haastamaan joensuulaisia välillä tasapäisestikin. Jippolaisten liikkuminen kentällä oli kuitenkin jo sen verran valmiimpaa isommalle kentälle ettei omillamme ollut siihen voimia täysin vastata. Jippo-j vastasikin ottelun kaikista maaleista, voittaen lopulta 14-0 lukemin. LaPa-95 Fair Play- vihreän kortti: Moona.

Toisessa ottelussa alku oli todella hyvää peliä lapinlahtelais junnuilta. Palloa saatiin kuljetettua ja edettyä syöttelemällä kuopiolaispäätyynkin, mutta maaleja ei vielä saatu tehtyä. Muutamalla terävällä hyökkäyksellä ja kovalla laukauksella KuPS teki avausmaalit ja enemmän pelanneena ryhmänä löysi LaPalaisten kokemattomuudesta johtuvia sijoittumisvirheitä liikutti palloa nopeilla siirroilla ja hyökkäysten päätteeksi hyvillä laukauksilla maalin perukoille. Toisella puoliajalla LaPa:n kuparinen saatiin puhki, hyvän laukauksen kuopiolais maalivahdin torjumaan palloon Atte pääsi ensimmäisenä ja pisti pallon varmasti maaliin rangaistusalueen rajalta ampumallaan laukauksella. KuPS kuitenkin vastasi vielä parilla maalilla ja loppulukemiksi kirjattiin 1-17 KuPS:lle. LaPa-95 Fair Play vihreä kortti: Atte

Kaksi tappiota alkuun, mutta kesän edetessä ja kentän kokoon totuttaessa ja harjotusten myötä, tulee varmasti lisämaaleja ja hyviä pelejä. Näihinkin otteluihin sisältyi paljon hyvää. Jännityksen kaikottua omassa pelissä tuli paljon uskallusta mukaan, otettiin palloa haltuun, uskallettiin lähteä hyökkäyksiin kuljettamalla ja mikä hienointa, välillä syötellen pelaajalta toiselle. Lisäpointtina voisi viikolla harjoiteltujen sivurajaheittojen onnistumisista, ei tullut yhtään väärää heittoa meidän joukkueelle, harvinaista vanhemmissakin ikäluokissa! Kun jatkossa vielä keskitytään avauspeliin ja liikkumiseen kentällä entistä enemmän, pikkuhiljaa askel kerrallaan, eteenpäin mennään.

Tästä on hyvä jatkaa harjoituksia eteenpäin ja yrittää taas seuraavassa turnauksessa pelata hyvää entisestään parantunutta peliä. Kiitos mukana olleille huoltajille ja kannustusjoukoille sekä tietenkin kovimman työn tehneille pelaajille.

LAPA-95 TURNAUSJOUKKUE: Aleksi Korhonen, Akusti Soro, Tuure Soro, Joona Partanen, Aino Kojo, Moona Kuosmanen, Aatu Kuosmanen, Nea Kuokka, Jori Niskanen, Minttu Tukiainen ja Atte Rissanen

F9 (-06) Iisalmen turnaus 17.5.2015

Iisalmen pallohallissa pelatussa turnauksessa LaPa-95:n joukkue koki kaksi tappiota. Ensimmäisestä turnauksesta peli oli kuitenkin taas parantunut ja maaleja saatiin tehtyä aiempia otteluita enemmän, eikä kenttätapahtumien perusteella ole suuria eroja vastustajiin.

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli WJK Varkaudesta ja paremman liikkuvuutensa ansiosta varkautelaiset ottivat pisteet mukaansa 4-10 lukemin. LaPa-95n maalit: Atte, Tuure, Jori ja Eemeli. Vihreän kortin sai Aatu.

Toinen peli pelattiin SiPS:a vastaan ja siinä SiPS oli parempi luvuin 5-10. Pelillisesti ottelu oli tasainen, mutta SiPS oli maalinteossa huolellisempi. LaPa-95:n maalit: Aaron 1, Atte 1, Joona 1 ja Nea 2 maalia. Vihreän kortin sai peliesityksistään Moona.

LaPa-95:n joukkue turnauksessa: Aaron Karttunen, Aatu Kuosmanen, Moona Kuosmanen, Jori Niskanen, Aleksi Korhonen, Matti Rissanen, Atte Rissanen, Oliver Ryhänen, Tuure Soro, Joona Partanen, Minttu Tukiainen, Aino Kojo, Nea Kuokka ja Eemeli Hyvönen

F9 (-06) Lapinlahden turnaus 7.6.2015

Lapinlahden kotiturnaus pelattiin Valio-Areenan nurmella. Turnausantina LaPa-95:n joukkueelle kaksi tappiota jännittävien pelivaiheiden ja kotikatsomon kovan kannustuksen siivittämänä. Taistelu ja kannustus ei vielä riittänyt pistetilin avaamiseen.

Ensimmäinen ottelu pelattiin Joensuulaista Jippo-j, joukkuetta vastaan. Jipon joukkue oli vielä kentällä vahvempi, liikkuvampi ja yhteispeliltään parempi joukkue. Ensimmäisellä puoliajalla Jippo tulitti 7 maalia ja puoliajalle mentiin 0-7 lukemissa. Toisen jakson alkuun tuli vielä 0-8 ennen LaPa:n ensimmäisen maalin syntyä, josta vastasi Joona. Jippo teki perään kaksi maalia, minkä jälkeen Atte laukoi kavennuksen 2-10. Väliin Jipolle maali ja Siiri kavensi lukemat 3-12. Viimeisellä minuutilla Jippo sai vielä yhden maalin aikaiseksi ja loppulukemiksi tuli 3-13.

LaPa:n maalit: Joona, Atte ja Siiri

Toinen peli oli huomattavasti tasaisempaa KiuPa:n ryhmää vastaan. Alkuminuuteilla Tuure kahdella maalilla vei lapinlahtelaiset 2-0 johtoon. Hyvästä alusta innostuneina LaPa:n pelaajisto keskittyi pelkästään lisämaalien saamiseen, kuka tekisi seuraavan? Puolustuspeli unohtui tyystin ja kiuruvetiset latoivat ensimmäisellä jaksolla 5 maalia ja puoliajalle mentiin KiuPa:n johtaessa 2-5. Toiselle puoliajalle LaPa ryhdistäytyi ja muisti jälleen puolustuspelaamisen merkityksen. Puolustuksen kautta lähteneiden hykkäysten tuloksena Joona kavensi 3-5:een, Jori 4-5:een ja Nea tasoitti 5-5 lukemiin. KiuPa onnistui vielä kertaalleen ohittamaan LaPa:n puolustuksen ja siirtyi 5-6 johtoasemaan. Loppu ottelusta oli tasaista vääntöä ja tasoituskin oli useampaan kertaan lähellä, mutta loppulukemiksi jäivät nuo 5-6 lukemat kiuruvetisten eduksi.

LaPa:n maalit: Tuure 2, Joona, Jori ja Nea 1. 

LaPa-95:n joukkue turnauksessa: Aaron Karttunen, Aatu Kuosmanen, Moona Kuosmanen, Jori Niskanen, Aleksi Korhonen, Matti Rissanen, Atte Rissanen, Tuure Soro, Joona Partanen, Minttu Tukiainen, Aino Kojo, Nea Kuokka ja Siiri Turunen