OTTELURAPORTIT 2018

Piirisarja Lapinlahden turnaus 16.6

Piirisarjan viimeiset pelit ja kotiturnaus Lapinlahdella tänään. Taistelu sarjan kakkostilan pitämisestä LaPalla jatkuu.

Talkooväki kasaa kioskia heti aamulla ja vanhemmat tuo leipomuksia pikku hiljaa myyntiin. Myös pallotaitokisa järjestetään pientä maksua vastaan. Sää on helteinen.

SiPs-LaPaTahtotila on kova voittaa. Tämä näkyy ensimmäisellä puoliajalla LaPan pelin täydellisellä hallinnalla. SiPs ei pääse hyökkäämään juurikaan. LaPan tytöt ei pääse kuitenkaan kunnolla maalipaikoille, syöttelyksi menee hyökkäyspäässä ja vastustajan puolustus ehtii eteen. Muutama laukaisu tulee, mutta ohi tai yli menee. Neakin vetää vapaapotkusta yli maalin. Tämä LaPan hallintaa oleva puoliaika päättyy 0-0 lukemiin.

Toisella puoliajalla SiPS tulee peliin mukaan eri sykkeellä. Heti puoliajan alkuun tulee heille maali. Muitakin paikkoja on SiPsillä, mutta heidänkään viimeistely ei ihan suju. SiPS saa myös rankin, mutta Lila torjuu sen mahtavasti. Lapan tytöt vääntää hienosti, taitelevat maalista. Pelin 55 minuutilla kuitenkin SiPS onnistuu ja peli on 2-0. Mahtavasta taistelusta huolimatta LaPa ei saa maalia tässä ottelussa, mutta valmentaja on tyytyväinen pelaajien suorituksiin. Pallonhallinta oli meillä tässä pelissä, viimeistely vaan ontui. SiPS saa pelin loppuun vielä maalin ja voittaa 3-0

Fc-Siili-LaPa

Taistelu jatkuu. Pitäisi Siili voittaa, jotta sarjapisteet säilyisi eduksemme. Heti pelin alkuun Vilma syöttää oikeasta laidasta Ainolle ja Aino viimeistelee maalin. Peli sujuu hyvin. Nyt vastustaja on hieman jäljessä. 17 minuutilla vuorostaan Eppe onnistuu maalinteossa. Lapa johtaa 0-2.

Toisella puoliajalla päästään alussa yllättämään Siilin veskari, kun Aino syöttää ja Eppe viimeistelee. Kuviot on kohillaan. Sitten Siilikin tekee avausmaalin. Tässä tilanteessa maalivahti Lila loukkaa hieman polveaan ja tulee vaihtoon. Uuden moken etsintä alkaa. Vilina saa hanskat käteen ja eikun tolppien väliin. Tarkennetaan puolustusta on valkun ohje. Muutama veto tulee Lapan maalia kohden, mutta ei tule osumia. Peli on hieman jännittynyttä ja sekaisin. Hetken päästä Lila saadaan takaisin mokeksi ja puolustuspäässä hoidetaan omat hommat. Peli päättyy 1-3 ja valiosarjapaikka avautuu tytöille.

Maalit: Aino 1, Eppe 2

LaPa-95 16.6.2018: Vilma Väisänen, Vilina Väisänen, Elviira Penttinen, Eleonoora Penttinen, Tara Ruotsalainen, Lila Ruotsalainen, Noora Toivanen, Aino Kojo, Julia Luttinen, Laura Luttinen, Nea Kuokka ja Irina Kynäkoski

Piirisarja Siilinjärven turnaus 25.5

LaPa-95-SiPS 

Piirisarjan siirtynyt peli edelliseltä sunnuntailta Ahmolla iltapelinä. Lämmin kesäilta hellii pelaajia ja katsojia. Pukuhuoneessa valmistaudutaan taas yhteen koitokseen. Peli-iloa haetaan oikein valmentajan piirtämän LaPa-sydämen voimin. Pelaajia on 14 tyttöä mukana, lähes kaksi kentällistä.

Peli alkaa tasaisissa merkeissä. Molemmilla hieman kankeutta syötöissä omille. SiPs yllättää 10 minuutin kohdalla avausmaalilla ja heti parin minuutin jälkeen toisella maalilla. LaPan tytöissä takaa-ajo asema tietenkin näkyy. Ei oikein onnistu mikään kentällä. Vaihtopenkillä katsellaan kyllä sillä silmällä miten tulisi pelata, mutta kuinka siirtää se tuonne kentälle. Ihan puoliajan lopussa SiPs tekee vielä yhden maalin. (0-3)

Puoliajalla valmentaja Pauli antaa napakasti rakentavaa palautetta pelistä. Mitä tehdään puolustuksessa, mikä on keskikentän rooli ja kuinka kärkytään kärjessä.  Valkku on pettynyt ensimmäiseen puoliaikaan. Tämä palaute tuottaa tulosta. Toiselle puoliajalle lähdetään kovalla ”rähinällä” tyttöjen huudonkin mukaan taistelemaan. Halutaan palloa, ei jätetä kesken. Paikkoja saadaan luotua. Pelataan tasaista peliä, ollaan mukana pelissä. Vastustaja on kuitenkin hieman vikkelämpi siirtelemään palloa. Mutta sitten tapahtuu onnistuminen Elviiran syötöstä Julia saa loistavan maalipaikan, peli on 1-3. Lopussa taistellaan ja kuviot on kunnossa, mutta viimeistely ontuu.  SipS tekee maalin pelin viimeisellä minuutilla. Tulos 1-4 (0-3).

Todetaan, että peli oli paikoin hyvää toisella puoliajalla. Rohkeutta pallon perään menoon tarvitaan edelleen. Sisulla lähdetään kesäkuun kotiturnaukseen hakemaan voittoja, jotta Valiosarjaan paikka aukeaisi.

Pelaajat: Venla Dunder, Vilma Väisänen, Vilina Väisänen, Elviira Penttinen, Eleonoora Penttinen, Saana Haatainen, Tara Ruotsalainen, Lila Ruotsalainen, Noora Toivanen, Aino Kojo, Julia Luttinen, Siiri Turunen, Nea Kuokka ja Irina Kynäkoski

Maalit:

LaPa-95, Julia Luttinen,

SiPS, Tiia Kuhmonen 2, Tiia Heinonen, Riina Parviainen

Piirisarja Siilinjärven turnaus 20.5

LaPa-95 -KiuPa

Tähän taistoon lähdetään 13 pelaajan voimin, joten 5 jää vaihtoon. Valmentaja Pauli kertoo alkuun, että vaihtaa koko kentän tänään kerralla (paitsi Nea ja Tara) 10 minuutin välein. Näin tytöt jaksavatkin hyvin painaa peliaikansa täysillä.  Lämmin sää on pelata ja vesisanko on varattu valmiiksi vilvoitteluun. Peli lähtee hyvin käyntiin.  Pauli antaa ohjeita puolustukseen, että muistetaan paikata ja varmistaa. Tytöt saavat ohjeet kuuleviin korviin ja oma puolustuspää pidetään siivottuna. Hyökkäyspäässä Nea luo keskellä tilannetta ja syöttää Epelle, josta Eppe tykittää maalin ajassa 13 min. Toinen maali tulee muutaman minuutin päästä, kun Lapan maalissa ollut Lila avaa pitkän ja Eppe pääsee siitä laukomaan maalin. Lapa johtaa 2-0 näissä lukemissa mennään tauolle.

Puoliajalla puhuttiin, että peli on hyvää. Hieman vielä parannetaan pelin rakentamista. Wilma tekee töitä oikeassa laidassa  ja yrittää maaleja, mutta ajautuu hieman pieneen kulmaan. Tilanteita ja paikkoja on useita ja sitten yhdestä KiuPan moken pallon pelastamisesta Wilma saa tehtyä maalin, toista puoliaikaa pelattu 19minuuttia. Puolustuksessa Julia ja Tara tekee upeita nousuja omalle alueelle. Irina ja Saana pitävät myös pallon poissa omalta alueelta. Lilalle tulee muutamia vetoja tällä puoliajalla, mutta ne torjutaan hallitusti. KiuPa saa vaparin ja muurissa pallo tulee Neaa kohti, joka suojelee juuri aiemmin pallon saanutta nenäänsä. Tästä aiheutuu käsivirhe ja KiuPalle rankkari, mutta se menee yli maalin. Maalivahti Lila saa huokaista helpotuksesta. Nollapeli on lähellä. Loppu puolella peliä taistellaan ja tavoitellaan maaleja lisää. Toisessa kentällisessä pelaavilla Ainolla ja Siirillä on paikkoja myös. Hieman viimeistely ontuu. Vielä yksi maali tulee, kun Nea vetää mokkea kohti ja pallo pomppii maalin edessä josta KiuPan puolustaja sählää sen omaan maaliinsa.

Pelin jälkeen ollaan onnistumisesta iloisia ja aurinkoisia. Sarjapelit jatkuvat jo ensi perjantaina jälleen Ahmolla.

Tulos 4-0 (2-0); maalintekijät Eleonoora Penttinen 2, Vilma Väisänen 1 ja KiuPa oma maali.

Pelaajat: Vilma Väisänen, Vilina Väisänen, Elviira Penttinen, Eleonoora Penttinen, Saana Haatainen, Tara Ruotsalainen, Lila Ruotsalainen, Noora Toivanen, Aino Kojo, Julia Luttinen, Siiri Turunen, Nea Kuokka ja Irina KynäkoskiJunioricup välierä 18.5.2018

Perjantai-iltana pelattiin junioricupin iltapeli Ylämyllyn Yllätystä vastaan. Tänne lähdimme pikkubussilla porukalla. Mukana 13 pelaajaa, toimihenkilöt ja muutama fani bussissa. Jojo Mari tulee videokameran kanssa ja tämän pelin videoinnin saa tehtäväkseen Marjo ja Ritva. Matkan ajan on aikaa opetella kuinka kamera toimii . 

Tunnelmaa luodaan jo bussissa soittamalla musiikkia ja takapenkillä käy mukava puheensorina. Saavumme Ylämyllylle kuuden jälkeen. n. 45minuuttia ennen pelin alkua. Pukkarissa valmentaja Pauli luo tahtotilaa tyttöihin ja kysyy ”kuka voittaa?”. Yhteen ääneen tytöt vastaa ”LAPA”. Sovitaan, että keskitytään vaan peliin, ei muihin asioihin. Tytöt kuuntelee tarkkaan Paulin ohjeita.

Peli olisi voitettava, jotta cupin finaaliin aukeaisi paikka. Yllätyksen tiedetään olevan kova joukkue. Peli alkaa selvästi pienen jännityksen vallassa. Ollaan kipsissä. Unohdetaan mitä on harjoiteltu: pelin rakentaminen, syötöt omille, pallo haltuun jne. Pauli antaa ohjeita kentän laidalta. Ylämyllyn hienoista hallintaa peli on. Yllätys tekee maalin, joka on onneksi paitsiomaali. Kun ensimmäistä puoliaikaa on pelattu 17min, niin hienosti Lapan maalissa palannut Venla yllätetään. Yllätys tekee johtomaalin. Tämän jälkeen upeita torjuntoja satelee Venlalta. Seuraavaksi tapahtuu Lapan hyökkäyspäässä. Nea kaadetaan pariin otteeseen ja saa Lapalle aikaan kaksi vaparia. Ensimmäisen vetää Nea itse ja reilusti yli menee. Toisen antaa Riika, joka menee ohi myös. Hienot tilanteet oli siinä avata maalihanat. Maalipaikkoja tulee joitakin, kun Eppe pääsee antamaan jopa kolme kulmapotkua lähes peräjälkeen 20 minuutin paikkeilla, mutta maalia ei synny. Yllätys yllättää ja tekee puoliajan loppuun toisen maalin. (0-2) 

Toiselle puoliajalle lähdetään kahden maalin tappiosta. Vaihtopenkillä puhutaan, että pari maalia pitäisi tehdä. Kovasti kannustetaan tyttöjä. Vastustajalla on ”tuoreita jalkoja” laittaa kentälle, koska pelaajia löytyy kaksi kentällistä. He vaihtavatkin koko kentän aina kerralla. Lapa pelaa viidellä vaihtopelaajalla, joita Pauli vaihtaa kentälle sopivassa kohden. Toisella puoliajalla Eppe ja Tara tulee omasta halusta vaihtoon, koska ovat saaneet pieniä jalkavammoja. Kentällä Yllätyksen hyökkäyspäässä pyöritään, nyt Lapa ei pääse oikein omalta alueelta nousemaan. Hieman huonosta moken avauksesta pääsee Yllätys yllättämään Lapan toisen puoliajan 13 minuutilla. Pieni epätoivo varmasti hiipii Lapan harteille. Yllätys tykittää maalia kohti. Kova laukaus näkyy vastustajan tytöillä olevankin. Venla torjuu useita palloja. Lapan puolustus ei pysy oikein mukana. Toisen puoliajan loppu on selvästi Yllätyksen hallintaa ja joukkue tekee puoliajan loppuun vielä 4 maalia. 

Pukkarissa Pauli hieman kyselee pelin jälkeisiä tunnelmia ja toki päät on allapäin. Peli oli tahmeaa kaikilla tänään. Hurmokseen ei päästy. Palkintoviiriä ei jaeta tästä pelistä kenellekään, mutta se odottaa seuraaviin onnistumisiin kannustimena! No tämä peli otetaan opetuksena. Peli videoitiin ja tullaan katsomaan yhdessä joukkueen kanssa. Analysoidaan, tulkitaan ja opitaan virheistä. Valmentajan sanoin: ”ei voittopelit opeta niin paljoin kuin tämä tappio”

Tulomatkalla iloinen nauru kuuluu takapenkiltä. Meillä oli mukava reissu tappiosta huolimatta!

Lopputulos: Yllätys-LaPa-95 7-0 (2-0)

Maalit: Yllätys; Venla Mäkiranta 4, Pinja Kurki 1, Sara Kuivalainen 1, Milla Toivanen 1

Lapa-95 Joukkue: Venla Dunder, Salla Korhonen, Vilma Väisänen, Riika Pekkarinen, Eleonoora Penttinen, Saana Haatainen, Siiri Turunen, Tara Ruotsalainen, Neea Heikkinen, Meri Hynynen, Nea Kuokka, Julia Luttinen ja Irina KynäkoskiPiirisarja 5.5.2018

05 tyttöjen piirisarjakausi avattiin Kiuruveden turnauksessa.

Päivän avausottelussa LaPa-95:n tytöt saivat vastaansa järjestävän joukkueen KiuPa:n. Peli sujui koko 70 minuuttisen tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet pystyivät luomaan maalipaikkoja riittämiin ottelun ratkaisemiseksi edukseen, tolpat ja hienoa maalivahtitoimintaa esittäneet maalivahdit molemmissa päissä pitivät pelin vähämaalisena ja voittoon riitti Merin maalin edestä laukoma veto kiuruvetisten maalin perukoille avauspuoliskon 10. minuutilla. Ottelussa avausjaksolla harmittavan törmäyksen yhteydessä FC Siilin tyttö loukkaantui käden vääntyessä sen verran rajusti, ettei murtumilta vältytty, poikkinaiset luut on leikattu ja korjattu, ja pallo pomppii kotipihalla käsi kipsin sisällä.

Maalit: Meri Hynynen

Toiseen otteluun vastustajaksi asettui FC Siilin joukkue. LaPa-95:n hienoisessa hallinnassa pelattu avausjakso antoi tilastonikkareillekin hieman enemmän merkittävää. Julian avausmaali olikin komeaa katsottavaa sen painuessa maalin ylänurkkaan. Siilin vastaus tuli heti seuraavalla minuutilla, liukas laitahyökkääjä ajoi oikealta ohi ja tasoitti varmalla sijoituksella, samaisen linkin alustuksesta nousi FC Siili onnekkaasti siirtymään johtoasemaan kovan keskityspallon kimmotessa omaa maalia kohden juosseen lapinlahtelaispuolustajan jalasta omaan maaliin. Mainiolla pelipäällä ollut laituri karkasi vielä kahteen otteeseen LaPa-95:n puolustukselta ja vei joukkueensa puoliajalle 1-4 johtoasemassa.

Puoliajalla keitettyjen käärmekeittojen myötä, toinen jakso pelattiin liki yhtä maalia. LaPa-95:n hyökkäykset vyöryivät kerta toisensa jälkeen kohti siilinjärveläismaalia, jakson 5. minuutilla Vilman laukoma kavennus jäi kuitenkin jakson ainoaksi ja lopputulokseksi kirjattiin 2-4 FC Siilille.

Tyttöjen kova taistelumieli iloisella peliasenteella tuo kesän aikana varmasti vielä hienoja hetkiä turnauskentille.

Maalit: LaPa-95; Julia Luttinen ja Vilma Väisänen. FC Siili; Fanni Iivonen 3,  LaPa-95, oma maali

LaPa-95 turnausjoukkue 5.5.2018:

Minttu Tukiainen, Venla Dunder, Vilma Väisänen, Elviira Penttinen, Saana Haatainen, Tara Ruotsalainen, Meri Hynynen, Lila Ruotsalainen, Noora Toivanen, Aino Kojo, Julia Luttinen, Laura Luttinen ja Irina Kynäkoski

Junioricup 23.4.2018

Lapan 04-05 tytöillä alkoi jalkapallokausi tänään junioricupin iltapelillä SiPS:a vastaan Ahmolla.

Seurasta löytyy 13 tyttöä tätä ikäluokkaa, joka pelaa pienkentällä 8 vs.8.

Tekonurmi oli saatu kuivaksi pelialustaksi, mutta ympärillä oli paljon lunta ja viima kova.

Tämä peli olisi voitettava, jotta cupin pelit jatkuisi.

Tasainen vääntö pelistä alkaa viileässä illassa. Vanhempia on tullut kannustamaan omiaan. Laidalta kuuluu "Hyvä Lapa” huudot. Tunnelma on jännittynyt. Maalivahti Venla on loukannut hieman edellisessä harkkapelissä sormeaan ja pelaa sormi teipattuna. Sormi ei taida vaivata tai se ei ainakaan näy ulospäin. Maalivahti saa avata yli puolen kentän ja molempien joukkueiden maalivahdeilta nähdään näitä pitkiä avauksia heti pelin alussa. SiPS varsinkin käyttää tätä taktiikkaa pelin avaamiseen ja hyökkäykseen. Vajaan 10 minuutin kohdalla SiPS tekee juuri tallaisesta pitkästä maalivahdin avauksesta laiturille sen johtomaalin.

Lapa taistelee, ylärima paukkuu muutaman kerran ja viimein Neean hienosta laita avauksesta Vilman kautta Epelle saadaan hieno avausmaali myös Lapalle ajassa 14min.

Puoliajalle mennään tasalukemissa.

Toisen puoliajan alku on pienoista pallonhallintaa Lapalla, mutta maalia ei vaan tule. Lapa saa myös rangaistuspotkun, jonka Riika vetää, mutta vastustajan mokke torjuu sen hienosti. Vilma ja Neea tekee laidoissa hienoa pusertamista, yrittävät vetoja maalille, mutta ei vaan mene. Nea ja Eppe taistelee keskellä ja tilanteita on. Sitten 24 minuutin kohdalla Vilma syöttää Neealle toiseen laitaan ja maali tulee. Lapa johtaa 2-1. Nyt on tiukkaa pitää loppu itsellä hallinnassa. Me halutaan se voitto! 31 minuutilla vastustajan mokke ottaa pallon käteen boksin ulkopuolella ja siitä saadaan mahtava vapari Lapalle. Riika ja Nea harhauttaa muuria siten, että Nea vetää…..mutta ylärimaan. Loppu onkin jännittävää SiPS yrittää yllättää välillä meidän päässä, mutta puolustus pelaa hienosti ja Venla torjuu. Kannustus on kovaa ja siivittää tytöt voittoon!

Maalit: LaPa-95; Eppe ja Neea, SiPS; Tiia Heinonen

LaPa-95 04/05 Joukkue 23.4.2018: Venla Dunder, Salla Korhonen, Vilma Väisänen, Riika Pekkarinen, Eleonoora Penttinen, Saana Haatainen, Siiri Turunen, Tara Ruotsalainen, Neea Heikkinen, Meri Hynynen, Nea Kuokka ja Irina Kynäkoski