OTTELURAPORTIT 2016

TyttöSiili turnaus 24.9-25.9.2015

SUNNUNTAI 25.9.

WJK – LaPa-95

Sunnuntai aloitettiin välieräotteluilla. LaPa-95 sai vastaansa Varkautelaisen WJK:n. Tasaisen alun kohokohta oli Ainon laukaus lähes puolesta kentästä, purkupallon vastapallona tulleen pelivälineen Aino pamautti takaisin upealla laukauksella maali yänurkkaan. Peli oli hienoista Lapinlahtelais hallintaa, mutta maalipaikkojen luonnissa hätäiltiin liikaa ja puoliajalle mentiin 0-1 lukemissa. Toinen jakso ei tuonut pelin hallintaan muutosta, LaPa vei peliä ja WJK yritti pitää maaliaan varjeltuna lisäosumilta. Jakson puolessa välissä pallo ajautui LaPa:n päätyyn ja puolustukselle sattui pieni kömmähdys, palloa lähdettiin pelaamaan maalin edustalta  liian hiljaisella syötöllä, mihin WJK:n kärki pääsi väliin ja tasoitti lukemat 1-1:een. Loppujakso painettiin kohti varkautelaismaalia, mutta maaliin asti palloa ei saatu toimitettua, lähimmäksi pääsi Neea, jonka alanurkkaan suunnattu laukaus osui tolpan sisäreunaan, mutta huonoksi onneksi palautui kentälle päin. Ottelu ratkaistiin turnaussääntöjen mukaisesti rangaistuslaukauksilla, missä pääroolissa olivat maalivahdit. Kolmen laukojan sarjassa vain yksi maali ja LaPa:n pettymyksesksi sen onnistui tekemään WJK, näin LaPa:n kohtaloksi tuli tappion myötä tyytyä taistelemaan pronssisesta mitalista.

LaPa-95 – Pallokissat

Pronssista kamppailtiin Kuopiolaista Pallokissoja vastaan. Peli alkoi tasaisissa merkeissä, kummankaan pääsemättä kunnollisiin maalipaikkoihin. Jakson puolessa välissä LaPa:n puolustukselta oli unohtunut ”kyttä” vapaaksi, ja pitkän roiskaisun tullessa LaPa:n kenttäpuoliskolle, pääsi kärki aivan rauhassa tuikkaamaan 0-1 lukemat Kuopiolaislle. Toiselle jaksolle lähdettiin tappioasemassa, mutta sinnikkäästi taistellen, jakson alussa sattui samanlainen kömmähdys kuin välierässä, omalla maalilla hentoinen kosketus palloon, suoraan vastustajalle ja lukemat 0-2. Maalin jälkeen LaPa pisti vielä viimeisen vaihteen päälle ja yritti raivoisasti kavennusta, mikä viimein palkittiin kun viisi minuuttia ennen päätöstä Eleonoora onnistui katkaisemaan maalipotkun ja rynnisti läpiajoon ja kavensi lukemat 1-2:een. Viimeiset minuutit LaPa pelasi jo ilman puolustusta, keskittyen ainoastaan tasoituksen hakemiseen. Pallokissat onnistui kuitenkin lopun pitämään maalinsa koskemattomana ja kuittasi pelin päätteeksi pronssiset mitalit kaulaansa. Samaan aikaan pelatussa loppuottelussa voittoon ylsi Hoogee Espoosta, joka värikkäiden vaiheiden jälkeen vei pystin eteläiseen Suomeen voitettuaan rankkarikisan päätteeksi loppuotteluvastustajansa WJK:n

TURNAUSKOOSTE SUNNUNTAI

Sunnuntain molemmat pelit LaPa:n tytöiltä olivat upeita, mutta tuloksena neljäs sija tuntui olevan joukkueelle hienoinen pettymys. Nämä molemmat loppupelit tarjosivat kovaääniselle Lapinlahtelaiselle kannustusjoukolle paljon jännitystä ja hienoja suorituksia katsottavaksi. ”Nitro-otteluissa” vihreällä kortilla palkittiin molemmissa Venla, joka suoritti muutamia haamupelastuksia ja välierän kaksi upeaa torjuntaa pilkulta olivat kyllä erityisen upeita suorituksia. LaPa:n eduksi myös turnauksesta voisi valmennuksen puolelta todeta että Reilulla pelillä tuli sekä tappiot, että voitot. Ylivoimaisesti turnauksen puhtainta peliä, ei selkään ajoja, jaloille potkimista ja suorin käsin työntämisiä Lapinlahtelaisilta näkynyt. Lopputulokseen voi valmentajan tuuraaja olla tyytyväinen, neljäs sija on hiukan alakanttiin tyttöjen esityksiin nähden, joukkue oli vähintäänkin hopeajoukkueen tasoa, mutta voiton nälkä välierässä ja pronssiottelussa saivat joukkueen aavistuksen yliyrittämään ja lätkätermillä ”puristettiin liikaa mailasta”, mikä näkyi pikkuriikkisinä virheinä puolustuspäässä ja vei hieman tehoja maalipaikkoihin pyrittäessä ja niistä viimeistellessä.

LaPa-95 TE11 joukkue turnauksessa:

Minttu Tukiainen, Ronja Partanen, Helmi Huttunen, Vilma Väisänen, Vilina Väisänen, Elviira Penttinen, Eleonoora Penttinen, Saana Haatainen, Siiri Turunen, Neea Heikkinen, Meri Hynynen, Nea Kuokka, Moona Kuosmanen, Venla Ropponen, Tara Ruotsalainen ja Aino KojoLAUANTAI 24.9.

Turnausavaus pelattiin lauantaina ja LaPa-95: avausvastustaja HooGee Espoosta oli Lapinlahtelaisille täysin uusi tuttavuus. Jännitystä ilmassa jo valmentajan vaihdoksen johdosta kun Noora joutui jättämään turnauksen väliin ja Pekka yritti paikata valmennustehtävässä, onneksi Jojo ja tytöt tiesivät pääpiirteittäin kuinka kentällä toimia. Lie yhtälailla valmennusta jännittänyt avaus kuin pelaajiakin ja hämmennystä tulikin sekä pelipaikkojen että peluutuksen suhteen.

LaPa-95 – HooGee

Itse ottelu sujui tasaisissa ja tarkoissa merkeissä, keskikentän kovaa taistelua, eikä kumpikaan saanut pallonhallintaa itselleen, vaan peli eteni läpejään tasaisena. Avausjakson viime minuutilla Espoolaiskärki pääsi pienen lapsuksen myötä läpiajoon ja sijoitti pallon varmasti verkon perukoille ja johtoasemaan puoliajalle lähtiessä. Toinen puoliaika jatkui samaan malliin, pallonhallinaasta taiseteltiin keskikentällä ja harvakseltaan molemmilla joitakin hyökkäyksiä, mutta maalipaikkoihin asti ei kumpikaan yltänyt. Jakson puolessa välissä HooGee sai kulmapotkun, maalin eteen oli unohtunut vapaa Espoolaispelaaja ja lukemat 0-2. Ottelu päättyikin noihin lukemiin ja molemmat joukkueet olivat peliesitykseensä ja reiluun peliin tyytyväisiä, vaikkakin tasaisen hyvän pelin häviäminen vähän kaiversikin mieliä.

Vihreällä kortilla ottelussa muistettiin Helmiä ja vastustajan muistoviirin sai ansioistaan pelissä Saana.

FC Siili – LaPa-95

Toiseen otteluunsa LaPa:kin oli jo alusta lähtien hereillä ja 10 minuutissa taululla komeili 0-2 lukemat. Ensin hienon syöttökombinaation päätteeksi Neea laukoi Vilinan ja Eleonooran esityöstä ja kohta perään Ainon esityöstä Eleonooran vuoro maalata. Peli pyöri täysin Siilinjärveläispäädyssä läpi avausjakson, harvoja Siili-tyttöjen vastahyökkäyksiä lukuun ottamatta, jakson loppuun sattui puolustuksessa lipsahdus, pallo syötettiin keskelle ja siitä päästessään riistoon, eteni Siilin vikeelä kärki maalintekoon. Toinen puoliaika alkoi Siililäiskomennossa ja pystypalloon sännännyt kärki pääsi läpiajon päätteeksi tasoittamaan lukemat 2-2:een. Jakson puoliväliin LaPa taas heräsi pelaamaan, oli Ainon vuoro murtautua vastustajan puolustuslinjasta läpi ja Lapinlahtelaiset takaisin johtoasemaan. Nyt maalin jälkeen ei lopetettu pelaamista vaan jatkettiin omaa peliä ja ennen päätösvihellystä laukoi Nea kaksi maalia, ensin läpiajosta ja sitten vapaapotkusta, varmistaen voittoisan 2-5 lopputuloksen ottelulle.

Vihreän kortin arvoisesti pelissä esiintyi Vilma ja vastustajan viirillä palkittiin Nea.

LaPa-95 – Yllätys

Alkusarjan päätösottelussa vastustajaksi asettui Yllätys. Oliko LaPa:n tytöillä vielä ruokailun jälkeen unelias olo, sillä Ylämyllyläiset näyttivät alkuun vievän peliä miten haluavat. Alkuminuutit vietettiin pääsääntöisesti Lapinlahtelaispäädyssä ja siitä vieraita palkittiin yhden osuman verran, kun laidalta ohi päässyt YlY:n laitalinkki raivasi tien auki maalille saakka ja laukoi pallon takanurkkaan. LaPa sai maalista hiukan ryhtiä peliinsä ja Minttu laukoi rankkipisteen seutuvilta maaliin ja tasoitti pelin 1-1:een. Yllätys vastasi lähes välittömästi, laitanousun myötä LaPa:n pelaajisto lähti seuraamaan palloa, ja kun linkki sai keskityksen maalille, siellä odotti kolme vapaata valkeapaitaa yhden siirtäessä maalin edustalta pallon verkkoon. Puoliajalle mentiin kuitenkin tasalukemissa, sillä kärjessä sisuuntunut Eleonoora rynnisti läpi Yllätys-puolustuksen ja läpiajon päätteeksi lukemat olivat 2-2. Toisella jaksolla LaPa:n asennekin oli kohdillaan ja peli kääntyi täysin Lapinlahtelaiskomentoon. 10 minuuttia ja Nea iski hattutempun kolmesta läpiajosta, loppuaika meni tulosta varmistellen ja peli päättyi LaPa:n eduksi 5-2.

Vihreän kortin ansaitsi ottelusta Minttu ja erityismaininta puhtaasta hattutempusta Nealle

TURNAUSKOOSTE LAUANTAI

Alkusarja pelattuna, sijoitus toinen. LaPa:n tytöt pelasivat hienot alkusarjapelit. Tuttuun tapaan kone lähti käyntiin vasta aamupelin jälkeen, mikä sekin oli hyvää peliä, mutta hieman "unista", eikä omaa peliä saatu heti rullaamaan täysin parhailla tehoilla.

Sunnuntaina välierävastus on B-lohkon voittanut WJK, joten heti aamusta on tyttöjen oltava hereillä taistellessa loppuottelupaikasta, mihin vastustaja tulee A-lohkon voittaneen HooGee:n ja Pallokissojen välisestä välieräottelusta. Voittajat loppuotteluun ja häviäjät kamppailevat himmeimmästä mitalista.

Siilinjärvi 7.8.2016 SiPS:n turnaus

Siilinjärvellä Ahmon tekonurmella pelattiin 7.8.  turnaus lämpimässä ja aurinkoisessa säässä. Päivän saldona voitto ja tappio. Ensimmäisessä pelissä SiPS - LaPa-95 päädyttiin tiukan ja tasaisen pelin päätteeksi LaPa:n 3-2 tappio lukemiin. Peliin lupaavan aloituksen loi Nea Kuokka, joka ensimmäisen puoliajan alkupuolella saattoi LaPa:n 1-0 johtoon. Ennen tauolle lähtöä vastustaja sai kuitenkin taisteltua kotijoukkueen 2-1 johtoon. Toista puoliaikaa pelattiin pitkään tasaisesti kentän molemmissa päädyissä. Kello oli 17. minuutin kohdalla kun Venla Dunder viimeisteli Nean upean kulmapotkun ja oltiin tasalukemissa. Vielä viimeisillä minuuteilla SiPS kerkesi tekemään yhden maalin ja päädyttiin 3-2 lopputulokseen kotijoukkueen eduksi. 

Toisessa pelissä vastustajana oli Ylämyllyn Yllätys. Ensimmäisellä puoliajalla maaleja tekivät Nea Kuokka, joka teki kaksi ensimmäistä maalia ja viimeisen maalin, ja Eleonoora Penttinen, joka avasi maali tilinsä tekemällä kaksi maalia. Toiselle puoliajalle lähdettiin lukemin 5-0. Aivan ensimmäisillä minuuteilla maalien tekoon lähti mukaan Aino Kojo, jonka maalin jälkeen kesti 20 minuuttia hiljaisuutta maalien suhteen ennenkuin hän onnistui tekemään toisen maalinsa ja LaPan seitsemännen maalin. Vielä viimeisten sekuntien aikana Venla taituroiloppu lukemiksi 8-0. 

Turnaukseen osallistui Helmi Huttunen, Vilma Väisänen, Vilina Väisänen, Meri, Ronja Partanen, Moona Kuosmanen, Saana Haatainen, Aino Kojo, Riika Pekkarinen, Venla Dunder, Elviira Penttinen, Eleonoora Penttinen, Nea Kuokka, Minttu Tukiainen ja Neea Heikkinen.

Kuopio 18.6.2016 Pallokissojen turnaus

Aurinkoisessa säässä Kuopiossa aloiteltiin uusilla seurapaidoilla pelailemaan FC Hertta/mustaa vastaan pelit. Alkuun näytti, että Hertta ohjailee peliä ja he avasivatkin maalinteon 14 minuutilla. Tämän maalin jälkeen alkoi valtava kuurosade, joka kääntyi jostain syystä Lapan tyttöjen eduksi. Sade ei tyttöjä haitannut vaan sisuunnutti paljon.

Vaihdossa meillä oli 5 pelaajaa ja heillä alkoi kylmä tulla. Vaihtoja oli siis tehtävä tiuhempaan.  Peli etenee ja seuraavat kaksi maalia tekee Lapa. Minttu sähäköi maalilla 19. peliminuutilla ja hetimmiten Nean veto vei Lapan johtoon 2-1. Kenttä meni ihan lällyksi ja pallon liike hidastui, joka vaikeutti peliä. Hienosti tytöt pelasivat kosteissa oloissa. Eppe teki vielä maalin ihan ensimmäisen puoliajan loppu sekunneilla, joten puoliajalle mentiin 3-1 johdossa.

Toisella puoliajalla Eppe jatkoi 36. minuutilla maalintekoa , tämän jälkeen vastustaja teki vielä yhden maalin ja peli päättyi tyttöjen toiseen voittoon koko kaudella 4-2. Maalivahtina toimi todella hyvin tänään tässä pelissä Venla.

Toisessa pelissä Venla halusi kentälle ja Minttu meni suunnitelmien mukaan mokeksi. Vastaan tuli Pallokissat, joita pidettin etukäteen jo kovana vastuksena. Vastustajilla olikin kokoa, mutta sen ei annettu häiritä. Meidän pienemmät ja nuoremmat tytötkin taisteli pippurisesti.

Neea laukoi neljännellä peliminuutilla tolpan kautta maalin  ja Riika 26 minuutin kohdalla. Tytöt johtivat peliä ekan puoliajan  jälkeen 2-0. Toisella puoliajalla tilanteita oli puolin ja toisin. Pallokissat tekee puoliajan alkuun maalin pelikellon näyttäessä 35. minuuttia Nea tekee Lapan kolmannen ja viimeisen maalin ja vetää yhden vielä tolppaan. Eppe yrittää maaleja, mutta ne menee ohi. Peli näytti ihan tasaiselta ja sitä se olikin.  Loppupuolella puolustus vähän uinuu ja vastustaja pääsee lopussa tekemään vielä kaksi maalia ja Pallokissat voittaa 4-3.

Maalit: Nea 2, Eppe 2, Minttu, Riika, Neea Vihreät kortit: Venla ja Nea

Lapinlahti 28.5.16 LaPa-95:n turnaus

Kotiturnaus alkoi hienolla 9-2 voitolla FC-siiliä vastaan. Ennen viittätoista minuuttia 2-0 tilanne Eleonooran maaleilla Ainon syötöistä. Eleonoora jatkoi   syöttämällä Nealle joka viimeisteli LaPalle 3-0 johto tilanteen. Puolta minuuttia ennen puoliajan päätöstä Nea antoi huikean syötön naamallaan Siirille joka laittoi pallon maaliin. Tauolle lähdettiin 4-0 tilanteesta.
Parin minuutin kuluttua toisen jakson alkuvihellyksestä, Nea jatkoi maalien tekoa 5-0 tilanteeseen. Kahdeksannella minuutilla Eleonoora teki maalin Nean syötöstä ja parin minuutin kuluttua toisen maalin, saattaen LaPan 7-0 johtoasemaan. Heti perään Nea ja Aino tekivät vielä LaPan viimeiset maalit. 15 viimeistä minuuttia oli FC-Siilin maalien aikaa, joita syntyi 2.

Toinen peli oli tiukempaa taistelua tytöille, kun vastassa oli SiPS. Yhdentoista minuutin kohdalla vastustaja oli ottanut jo kahden maalin etumatkan jota Nea päätti hiukan kiriä 2-1 tilanteeseen kun peli aikaa oli kulunut 18 minuuttia. Tauolle lähdettiin kuitenkin 3-1 tappiolla.
Toiselle puoliajalle tytöt lähtivät hiukan tiukemmalla otteella ja kerkesi kulua 10 minuuttia ennenkuin pallo pääsi maaliin, maalin tekijänä SiPS ja viides vastustajan maali tuli 20:n minuutin kohdalla. Eleonoora pienensi maalin verran eroa vielä minuuttia ennen pelin päätöstä. Helpolla eivät tytöt 5-2 voittoa SiPS:lle antaneet. 

TE11 (-05) SARJAKAUDEN AVAUS 14.5.2016

Sarjan avaus Varkaudessa tasaisilla peleillä. Heti aamusta ennen lähtöä vielä kokoonpano muuttui kun kaksi jäi pois. Rankkaa oli ja vähän väsymystä tytöillä kun vain yksi vaihtopelaaja, mutta hyvin pelattu!

Ensimmäinen peli oli Joensuun Fc Herttoja vastaan. 3-1 tappio lähti matkaan. Jo kolmannen minuutin aikana hertat olivat yhden maalin aikaan saaneet. Tytöt vähän hitaasti heräilivät peliin ja seitsemäs minuutti tuotti lapan puolelta omarin. Toisella puoli ajalla Riika ryhtyi tasoitus puuhiin laittamalla pallon maaliin korkealla vedolla melkein puolesta kentästä. Puolta minuuttia ennen vihellystä hertat saivat vielä kolmannen maalinsa. Vihreällä kortilla palkittiin Nea.

Toisessa pelissä vastassa oli Kuopion Pallokissat. Todella tasaista pelaamista ja niukka tappio 3-4. Nealta tuli kolme pitkää ja kovaa vetoa kohti maalia, mutta ohi. Vastustaja teki ensimmäisen maalin 16. minuutin kohdalla. Minuutin kuluttua Nea kokeili vielä neljännen vedon lähes puolesta kentästä ja sitten upposi 1-1 tilanteeseen. Ensimmäinen puoliaika päättyi 3-1. Toisella puoliajalla kahdeksannella minuutilla Aino päätti tehdä tasoitusta, mutta vastustaja otti omansa takaisin 23:lla minuutilla. Vielä ennen pelin päättymistä Aino kerkesi tehdä turnauksen toisen maalinsa. Pelin aikana tuli myös kaksi paitsio maalia. Vihreä kortin ansaitsi Riika mahtavalla puolustus pelillä.

Maalit: Riika, Nea ja Aino 2.

Joukkue: Nea Kuokka, Aino Kojo, Minttu Tukiainen, Siiri Turunen, Neea Heikkinen, Riika Pekkarinen, Saana Haatainen, Moona Kuosmanen, Ronja Partanen.